Lekkere witlofsalade met boerenkaas

Lekkere witlofsaladen met boerenkaas. In deze salade draait het om vier smaken die samenkomen: het bitter van de witlof, het zout van de oude boerenkaas, het zuur van de augurken en het zoet van de rozijnen.  

Recept met kaas – witlofsalade met boerenkaas

 • >6 stronkjes witlof
 • 4 eieren
 • 50  gr  rozijnen
 • 2  el  yoghurt
 • bieslook
 • 6 augurken
 • peer 1 stuk
 • 1 el mayonaise
 • 1 tl kerriepoeder
 • peper en zout
 • 40 gr (oude) boerenkaas
 

De witlofsalade

Kook de eieren 6 minuten. Pel de eieren en halveer ze. Pak de witlof en snij het kontje en het hart van de witlof. Snijd de witlof in dunne lange repen en was ze onder de kraan. Dep de repen droog en verdeel deze over 4 borden. Snij de peer in plakjes (mag met schil). Snijd de augurken en de oude boerenkaas in blokjes en hak de bieslook fijn. Verdeel de augurken, de oude boerenkaas, de eieren en rozijnen over de witlof. Meng vervolgens de yoghurt met de mayonaise en breng deze op smaak met de kerriepoeder, peper en zout. Verdeel de dressing over de witlofsalade. Als dat geen heerlijke witlofsalade is geworden! Geniet ervan! Tip: voeg de dressing toe vlak voor het uitgeserveerd wordt. Dan ziet de witlofsalade er op zijn mooist uit. witlofsalade

Kaasmogelijkheden

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden met onze favoriete boerenkaas. Heb jij ook een heerlijk recept met boerenkaas? Of weet jij een super lekkere kaascombinatie? Laat het ons weten! Gebruik de #defirmakaas of mail het ons!  

Proef de smaak van boerenkaas

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past.  

Alle onze kaascombinaties vind je hier

Wil jij nieuwe kaascombinaties te weten komen? Lees dan hier onze blogs en maak de lekkerste kaascombinaties!

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Lees verder

de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.

Lees verder

Herfst = Kruidenkaas!

De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!

Lees verder

Cum Laude (kaas) Awards 2021

Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Feiten & fabels over kaas

Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch?  Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]

Lees verder

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder