Lekkere witlofsalade met boerenkaas

Lekkere witlofsaladen met boerenkaas. In deze salade draait het om vier smaken die samenkomen: het bitter van de witlof, het zout van de oude boerenkaas, het zuur van de augurken en het zoet van de rozijnen.  

Recept met kaas – witlofsalade met boerenkaas

 • >6 stronkjes witlof
 • 4 eieren
 • 50  gr  rozijnen
 • 2  el  yoghurt
 • bieslook
 • 6 augurken
 • peer 1 stuk
 • 1 el mayonaise
 • 1 tl kerriepoeder
 • peper en zout
 • 40 gr (oude) boerenkaas
 

De witlofsalade

Kook de eieren 6 minuten. Pel de eieren en halveer ze. Pak de witlof en snij het kontje en het hart van de witlof. Snijd de witlof in dunne lange repen en was ze onder de kraan. Dep de repen droog en verdeel deze over 4 borden. Snij de peer in plakjes (mag met schil). Snijd de augurken en de oude boerenkaas in blokjes en hak de bieslook fijn. Verdeel de augurken, de oude boerenkaas, de eieren en rozijnen over de witlof. Meng vervolgens de yoghurt met de mayonaise en breng deze op smaak met de kerriepoeder, peper en zout. Verdeel de dressing over de witlofsalade. Als dat geen heerlijke witlofsalade is geworden! Geniet ervan!   Tip: voeg de dressing toe vlak voor het uitgeserveerd wordt. Dan ziet de witlofsalade er op zijn mooist uit.  

Kaasmogelijkheden

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden met onze favoriete boerenkaas. Heb jij ook een heerlijk recept met boerenkaas? Of weet jij een super lekkere kaascombinatie? Laat het ons weten! Gebruik de #defirmakaas of mail het ons! Ben je gek op boerenkaas en wil je hier meer over weten? Ga dan naar onze blog over boerenkaas. En wordt kaasexpert!

Proef de smaak van boerenkaas

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past. witlofsalade

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijker kaas van de boerderij nu ook te koop bij de firma kaas. Wat maak Stolwijker kaas zo uniek? Lees het hier!

Lees verder

Koeiendans

De lente begint, tijd voor de koeiendans! Lees onze blog en kom meer te weten over de lente, graskaas en de koeiendans.

Lees verder

Hoe bewaar je kaas?

Hoe bewaar je kaas? Hoe blijft kaas het langst lekker? Kun je kaas invriezen? En waarom verstuurt de firma kaas haar boerenkaas niet in kaaspapier? In deze blog lees je alles over het bewaren van kaas.

Lees verder

De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Kaas eten tijdens je zwangerschap

Welke kaas kun je eten als je zwanger bent? Wat is het verschil tussen fabriekskaas en boerenkaas? En wat is rauwmelkse koemelk? In deze blog leggen wij uit wat de adviezen zijn met betrekking tot boerenkaas als je zwanger bent.

Lees verder

Cum Laude Kaas

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

De lekkerste borrel combinaties met kaas

Borrel thuis maken? De firma kaas geeft jou de lekkerste borrel recepten en handige tips om jouw borrel te laten slagen. Eet ze lekker!

Lees verder

Terugblik op 2020

Twintig-twintig… wat een bijzonder jaar. Dat kan ook bijna niet anders met die twee dubbele getallen… Lees hier verder in de blog.

Lees verder