Het wintermenu van de koe

Wat is het wintermenu van de koe? Wat eet de koe in de winter als er geen vers gras is? In de zomer eten koeien gras, maar in de winter is er geen vers gras. Wat is het wintermenu van de koe?  

Overeenkomsten

Wist je dat koeien eigenlijk best veel overeenkomsten met mensen hebben? Óók zij houden van afwisseling en dus van variatie in hun menu. Onze boeren houden hier rekening mee. Zo hebben zij de afgelopen jaren een hoop geëxperimenteerd met het verbouwen van verschillende soorten gewassen in alle seizoenen van het jaar. wintermenu voederbiet

De voederbiet

Een trend op het gebied van het winterse koeien-menu die op dit moment speelt is de voederbiet als aanvulling op het menu. De voederbiet is, zoals de naam al doet vermoeden, een bietensoort die op het eerste gezicht lijkt op de suikerbiet. De voederbiet brengt veel voordelen met zich mee voor de koe. Zo heeft de voederbiet een hogere energiewaarde in vergelijking tot andere aanvullende producten, zoals mais. Daarnaast vindt de koe voederbiet heerlijk, omdat voederbieten zoet van smaak zijn. De koeien zijn er werkelijk dol op!  

“Wat staat er op het menu van de koe in de winter?”

Hapklaar

Voor de boer is de voederbiet een interessante keuze, omdat het het melkvet- en eiwitgehalte verhoogt. De voederbieten verlagen de voederkosten, kunnen de melkopbrengst verhogen en kunnen worden ingekuild. Daarnaast is het redelijk eenvoudig voor de boer om de voederbieten zelf te versnijden, zodat voor de koeien hapklaar is. Klinkt fantastisch toch?  

Proef de smaak van boerenkaas

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past.  

Alle koeienweetjes vind je hier

Wil jij alles te weten komen over koeien? Lees dan hier onze blogs en wordt koeien expert!

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Lees verder

de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.

Lees verder

Herfst = Kruidenkaas!

De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!

Lees verder

Cum Laude (kaas) Awards 2021

Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Feiten & fabels over kaas

Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch?  Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]

Lees verder

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder