.

uniek kaasabonnement      •      gratis thuisbezorgd      •      brievenbuspakket      •      steun de lokale boer      •      vrij opzegbaar

Wie wil er een tosti?

Tosti met boerenkaas

Wie wil er een tosti? Wij durven te wedden als je het aan tien mensen zou vragen, er zeker negen volmondig ja zouden antwoorden. Wat maakt een tosti nu zo lekker?

 

Hou je van kaas, dan hou je van een tosti

De tosti; wie houdt er nu niet van een tosti? We kennen de tosti in vele varianten, maar wie heeft ooit bedacht om kaas tussen twee boterhammen te leggen en deze te verwarmen? 

 

“Wie wil er een tosti?”

 

De geschiedenis van de tosti

De tosti kent geen eenduidige geschiedenis. Zowel Engeland, Italië als Frankrijk zeggen de bedenker te zijn achter deze succesvolle boterham. Wel is bekend dat de tosti voor het eerst in de horeca op het menu kwam in 1910 in Parijs onder de naam Croque Monsieur: twee boterhammen belegd met ham en kaas, bruin gebakken in een pan met boter. 

tosti boerenkaas

De Nederlandse tosti

In Nederland maken wij de tosti klaar met behulp van een tosti-ijzer of op een tosti-grill. We beleggen deze in 54% van de gevallen met ham en kaas en snijden deze vervolgens diagonaal. 

Het geheim van de perfect tosti zit ‘m in de kaas. Jonge en belegen kaas smelten het beste op het tosti-ijzer. De structuur van de kaas verandert bij temperatuurverschillen. Zo verliest een kaas met een relatief zwakkere caseïne structuur haar stevigheid bij een hogere temperatuur. Onder invloed van de verhitting vermengen de eiwitten zich met water en vet. Zo transformeren de plakken kaas in kaasslierten die jouw boterham met kaas omtovert tot de perfecte tosti. 

Ook onze boerenkaas laat zich perfect gebruiken voor het maken van een tosti. Laat ons meegenieten van jouw boerenkaas tosti en deel jouw foto met #defirmakaas.

Brievenbuskaas in De Volkskrant

Brievenbuskaas in De Volkskrant

De firma kaas staat in De Volkskrant in de rubriek De Volkskeuken van Loethe Olthuis: Boerenkaassalade met bleekselderij, walnoten, appel en brievenbuskaas.

Lees meer
Proefnotities kaas

Proefnotities kaas

Proefnotities. Dit kaartje is puur voor jezelf, zodat je zelf kunt bijhouden welke kaas je lekker vindt. Deze proefnotities zijn een geheugensteuntje voor jou om eens na te denken over de andere boeren in ons assortiment. Misschien wil je die ook wel eens proberen.

Lees meer
NHradio interview

NHradio interview

NHradio – Wie is de vroege vogel van de dag? Want Noord-Holland ontwaakt natuurlijk! De bakker, de bloemist, de krantenbezorger, de timmerman… iedereen mag weer aan de slag. Lees hier het interview met kaasbaas Wouter Swolfs van de firma kaas.

Lees meer
Keto voor Beginners

Keto voor Beginners

Deze keer gaan we dieper in op boerenkaas en Keto voor Beginners, voor sommige misschien al bekend, maar ook wij leren nog steeds iedere dag steeds meer over boerenkaas. Lees hier verder over keto en boerenkaas!

Lees meer
Rauwmelkse kaas

Rauwmelkse kaas

Rauwe melk is het is het hoofdbestanddeel van rauwmelkse kaas. Wij Nederlanders zijn van oorsprong melkdrinkers, daarom is het ook niet zo gek dat Nederland veel kaas produceert, consumeert en Nederlanders kaaskoppen genoemd worden. Voor het maken van kaas kunnen verschillende soorten melk worden gebruikt . Deze blog gaat over de verschillen in melk en dus in de kaas.

Lees meer
Nachos maken

Nachos maken

Mis je ook zo het borrelen buiten de deur? Het terrashoppen? De gezelligheid van de bar? Nou, wij begrijpen heel goed hoe dit is. Daarom deze keer in de blog: zelf nachos maken.

Lees meer

 

een greep uit onze boerenkazen

 

Boerenkaas de firma kaas

Jong belegen

van boerderij de Twee Hoeven

boerenkaas de firma kaas

Oude kaas

van boerderij Witte Welle

boerenkaas de firma kaas

Belegen

van boerderij Koopman

dit zeggen onze klanten!

Heerlijke echte kaas!

★★★☆☆  Nanny, Amstelveen

Uitstekende en zeer vriendelijke service. Super handig zo door de brievenbus. En die smaak: wauw!!

Wederom positief verrast

★★★★★  Jos, Nieuwegein

De 2e zending kaas ontvangen. Zo anders dan uit de supermarkt. Wat een cool concept!

Jeetje wat een smaak!

★★★★☆  Loes, IJsselstein

De oude kaas van de Witte Welle. Overheerlijk! Super lekkere kaas en je weet waar die vandaan komt. Gaaf!

© copyright 2019 - 2020 de firma kaas | alle rechten voorbehouden | privacy policy - algemene voorwaarden
kvk 71109560 | adres: johan huizingalaan 763a, 1066 vh amsterdam