Weerstand en kaas

Weerstand en kaas – de ‘r’ zit weer in de maand. Dit betekent dat dat het weer grillig en kouder wordt. Maar wat heeft kaas hiermee te maken?  

Draagt kaas bij aan je weerstand

Het is september – de ‘r’ zit weer in de maand! Heel vroeger betekende dit dat men moeilijk aan verse groenten en fruit kon komen. De mensen kregen hierdoor minder vitamines binnen en hadden een lagere weerstand, terwijl je weerstand in de herfst en winter juist zo op de proef kan worden gesteld. de r zit in de maand_weerstand

Geen wondermiddel, wel vitamines en mineralen

Helaas bevat kaas geen wondermiddel dat ervoor zorgt dat de weerstand op peil blijft. Wel bevat kaas verschillende vitamines en mineralen. Zo is kaas rijk aan vitamine A, B12 en verschillende mineralen, zoals calcium, fosfor, magnesium en zink. Kaas bevat ook eiwit en vet. Koolhydraten komen niet in kaas voor. Zo is vitamine A belangrijk voor ons afweersysteem, onze normale groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen. Vitamine B12 is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen die bijdragen aan het vervoeren van zuurstof in ons bloed. Daarnaast is vitamine B12 ook belangrijk voor een goede werking van ons gehele zenuwstelsel. Mineralen dragen op hun beurt weer bij aan een goede gezondheid en een gezonde groei en ontwikkeling. Dus als jij straks naar de koeling loopt voor een stukje boerengoud ‘uit het vuistje’, dan zeggen wij daar natuurlijk geen nee tegen! ?

Proef de smaak van boerenkaas

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past.  

Kom alles te weten over boerenkaas

Wil jij alles te weten komen over boerenkaas? Lees dan hier onze blogs en wordt boerenkaas expert!

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Lees verder

de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.

Lees verder

Herfst = Kruidenkaas!

De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!

Lees verder

Cum Laude (kaas) Awards 2021

Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Feiten & fabels over kaas

Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch?  Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]

Lees verder

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder