Wat is graskaas?

Wat is graskaas? Iedereen lijkt het er over te hebben in het voorjaar. In deze blog kom je te weten wat graskaas is!

Graskaas

Het is voorjaar. Het gras begint weer te groeien en dat betekent dat de koeien weer naar buiten mogen. Veel kaasliefhebbers kijken ieder jaar reikhalzend uit naar dit moment, want dit betekent dat de volle romige graskaas er weer aan komt.

 

Het voer van de koeien is mede bepalend voor de smaak van de kaas. In de winter eten veel koeien kuilgras aanvullend met bijvoorbeeld voederbiet en ruwvoer. Omdat de koeien in het voorjaar weer vers gras kunnen grazen in de wei geeft dit een andere smaak die voor veel liefhebbers als ware traktatie wordt gezien! Bovendien bevat gras caroteen en dat geeft een extra gele kleur aan de kaas.

 

meld je aan voor graskaas 2021

  graskaas_wat is graskaas

Dit is graskaas

Graskaas is gemaakt van de melk van de koeien die na de winter weer de wei in gaan. De kaas krijgt zijn zachte smeuïge smaak doordat de koeien het jonge verse voorjaarsgras eten. Wat de koeien eten is een van de externe factoren die de smaak van de kaas beïnvloeden. Graskaas heeft een eigen volle en romige smaak. Vanaf half mei is deze delicatesse verkrijgbaar online bij de firma kaas.  
  Bij boerderij De Katwinkel in Leersum gingen de koeien op maandag 29 maart al naar buiten, omdat het gras daar al lang genoeg was gegroeid.

Iedere boer zijn eigen soort gras

Wist je dat iedere boer een ander soort gras heeft en dat dat de smaak van de kaas beïnvloed? Boer Jan vertelde dat hun boerderij op een lage, zurige veengrond staat. Hier groeien de grassen al honderden jaren en zijn nog nooit vervangen. In Stellendam bij boerderij Van Schaik grazen de koeien op de jonge kleigrond. En bij boerderij De Sterreschans staan de koeien op veengrond. Gras is een van de factoren die de smaak van de melk en dus van de kaas beïnvloed.   wat is graskaas

Wil jij echte graskaas proeven?

Wil jij ook onze graskaas ervaren? Vanaf half mei is graskaas bij ons verkrijgbaar als losse kaas en in abonnementsvorm. Houd ons dus goed in de gaten! Kun je niet wachten en wil je alvast smullen van boerenkaas? Ontdek dan al onze boerenkazen hier.

 

ik wil graskaas

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijker kaas van de boerderij nu ook te koop bij de firma kaas. Wat maak Stolwijker kaas zo uniek? Lees het hier!

Lees verder

Koeiendans

De lente begint, tijd voor de koeiendans! Lees onze blog en kom meer te weten over de lente, graskaas en de koeiendans.

Lees verder

Hoe bewaar je kaas?

Hoe bewaar je kaas? Hoe blijft kaas het langst lekker? Kun je kaas invriezen? En waarom verstuurt de firma kaas haar boerenkaas niet in kaaspapier? In deze blog lees je alles over het bewaren van kaas.

Lees verder

De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Kaas eten tijdens je zwangerschap

Welke kaas kun je eten als je zwanger bent? Wat is het verschil tussen fabriekskaas en boerenkaas? En wat is rauwmelkse koemelk? In deze blog leggen wij uit wat de adviezen zijn met betrekking tot boerenkaas als je zwanger bent.

Lees verder

Cum Laude Kaas

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

De lekkerste borrel combinaties met kaas

Borrel thuis maken? De firma kaas geeft jou de lekkerste borrel recepten en handige tips om jouw borrel te laten slagen. Eet ze lekker!

Lees verder

Terugblik op 2020

Twintig-twintig… wat een bijzonder jaar. Dat kan ook bijna niet anders met die twee dubbele getallen… Lees hier verder in de blog.

Lees verder