.

uniek kaasabonnement      •      gratis thuisbezorgd      •      brievenbuspakket      •      steun de lokale boer      •      vrij opzegbaar

Koeien scheren in het najaar

Waarom scheren boeren hun koeien in het najaar?

Waarom worden koeien in het najaar geschoren? Dat is toch eigenlijk heel gek, want het wordt juist frisser en natter buiten. Toch denken de boeren daar anders over.

Dikke vacht

Het is herfst. Dat betekent dat het buiten koeler wordt. Bij de koeien begint de vacht te groeien als bescherming tegen de kou. Toch scheren de boeren de koeien in de herfst. Waarom is dat?
Een koe heeft van zichzelf al een dikke vacht. Dit hebben de koeien ook nodig als ze het hele jaar door  buiten in de wei zouden blijven staan.

Koeien_scheren

Op stal

In Nederland gaan de koeien in de winter naar binnen op stal. Zo krijgt het gras in het weiland de kans om te herstellen en worden de koeien beschermd tegen de winterse omstandigheden. In de stal is het warm en droog en doet de boer er alles aan om de koeien het zo comfortabel mogelijk te maken. Als een koe binnen op stal staat zorgt de wintervacht ervoor dat de koe haar warmte niet kwijt kan. Dit kan leiden tot een bron voor schimmels en infecties. De boer wil het beste voor de koeien en daarom worden ze bijna volledig geschoren. Hierbij worden de kop, poten en het midden van hun zijkant overgeslagen. 

Door het scheren blijven de dames blij en gezond. En eerlijk is eerlijk, het is voor de boer ook een lust voor het oog als de dames er netjes  bij staan.

 

 

Recept met kaas – boerenkaas quiches

Recept met kaas – boerenkaas quiches

Recept met kaas – boerenkaas quiches. Iedereen houdt van hartige taartjes en waarom zou je dan deze niet maken met boerenkaas? Lees ons recept met kaas hier! Wordt een echte kaaskok!

Lees meer
Wie wil er een tosti?

Wie wil er een tosti?

Wie wil er een tosti? Wij durven te wedden als je het aan tien mensen zou vragen, er zeker negen volmondig ja zouden antwoorden. Wat maakt een tosti nu zo lekker?

Lees meer
Kaas door de brievenbus

Kaas door de brievenbus

Boerenkaas door de brievenbus – de firma kaas is een uniek concept. Kaas thuis geleverd is niet iets uniek, maar kaas ontvangen door de brievenbus is dat wel. Hoe zorgt de firma kaas ervoor dat de kaas goed aankomt bij de klant?

Lees meer
de firma kaas Wintertour

de firma kaas Wintertour

In 2020 is de firma kaas sponsor van de firma kaas Wintertour georganiseerd door de ANWB Golf. Prijswinnaars winnen hun favoriete boerenkaas en wordt met gele, de kleur van boerenkaas, golfballen gespeeld.

Lees meer

 

een greep uit onze boerenkazen

 

Boerenkaas de firma kaas

Jong belegen

van boerderij de Twee Hoeven

boerenkaas de firma kaas

Oude kaas

van boerderij Witte Welle

boerenkaas de firma kaas

Belegen

van boerderij Koopman

dit zeggen onze klanten!

Heerlijke echte kaas!

★★★☆☆  Nanny, Amstelveen

Uitstekende en zeer vriendelijke service. Super handig zo door de brievenbus. En die smaak: wauw!!

Wederom positief verrast

★★★★★  Jos, Nieuwegein

De 2e zending kaas ontvangen. Zo anders dan uit de supermarkt. Wat een cool concept!

Jeetje wat een smaak!

★★★★☆  Loes, IJsselstein

De oude kaas van de Witte Welle. Overheerlijk! Super lekkere kaas en je weet waar die vandaan komt. Gaaf!

© copyright 2019 - 2020 de firma kaas | alle rechten voorbehouden | privacy policy - algemene voorwaarden
kvk 71109560 | adres: johan huizingalaan 763a, 1066 vh amsterdam