.

uniek kaasabonnement      •      gratis thuisbezorgd      •      brievenbuspakket      •      steun de lokale boer      •      vrij opzegbaar

Waarom is kaas geel?

Hoe komt kaas aan zijn gele kleur?

De kleur geel is waar ons hart sneller van gaat kloppen. De kleur van klompen, gele tulpen en natuurlijk van kaas.  Het hoofdingrediënt van kaas is melk en melk is wit. Hoe zit dat dan?

De gele kleur

Volgens boeren Jan van kaasboerderij Kuiper kom de gele kleur van het gras dat de koeien eten. In gras zit caroteen verborgen en dat wordt opgeslagen in het melkvet. Pas als de kaas is gemaakt ontstaat de gele kleur. De gele kleur wordt intenser hoe langer de kaas rijpt. Het jaargetijde heeft ook invloed op de kleur. Dit komt omdat in de zomermaanden de koeien langer in de weide staan dan in de winter. Ze eten dan vers gras.

 

Wat eten koeien in de winter dan?

In de wintermaanden staan de koeien op stal en eten ze voornamelijk kuilgras. In kuilgras zit minder caroteen. Kaas die in de winter wordt geproduceerd is daarom een paar tinten bleker dan kaas die in de zomer geproduceerd wordt. Doordat de koeien anders eten in de winter kan de smaak hierdoor iets anders zijn. De smaak van de melk wordt tenslotte sterk bepaald door wat de koe eet.

Recept met kaas – boerenkaas quiches

Recept met kaas – boerenkaas quiches

Recept met kaas – boerenkaas quiches. Iedereen houdt van hartige taartjes en waarom zou je dan deze niet maken met boerenkaas? Lees ons recept met kaas hier! Wordt een echte kaaskok!

Lees meer
Wie wil er een tosti?

Wie wil er een tosti?

Wie wil er een tosti? Wij durven te wedden als je het aan tien mensen zou vragen, er zeker negen volmondig ja zouden antwoorden. Wat maakt een tosti nu zo lekker?

Lees meer
Kaas door de brievenbus

Kaas door de brievenbus

Boerenkaas door de brievenbus – de firma kaas is een uniek concept. Kaas thuis geleverd is niet iets uniek, maar kaas ontvangen door de brievenbus is dat wel. Hoe zorgt de firma kaas ervoor dat de kaas goed aankomt bij de klant?

Lees meer
de firma kaas Wintertour

de firma kaas Wintertour

In 2020 is de firma kaas sponsor van de firma kaas Wintertour georganiseerd door de ANWB Golf. Prijswinnaars winnen hun favoriete boerenkaas en wordt met gele, de kleur van boerenkaas, golfballen gespeeld.

Lees meer

 

een greep uit onze boerenkazen

 

Boerenkaas de firma kaas

Jong belegen

van boerderij de Twee Hoeven

boerenkaas de firma kaas

Oude kaas

van boerderij Witte Welle

boerenkaas de firma kaas

Belegen

van boerderij Koopman

dit zeggen onze klanten!

Heerlijke echte kaas!

★★★☆☆  Nanny, Amstelveen

Uitstekende en zeer vriendelijke service. Super handig zo door de brievenbus. En die smaak: wauw!!

Wederom positief verrast

★★★★★  Jos, Nieuwegein

De 2e zending kaas ontvangen. Zo anders dan uit de supermarkt. Wat een cool concept!

Jeetje wat een smaak!

★★★★☆  Loes, IJsselstein

De oude kaas van de Witte Welle. Overheerlijk! Super lekkere kaas en je weet waar die vandaan komt. Gaaf!

© copyright 2019 - 2020 de firma kaas | alle rechten voorbehouden | privacy policy - algemene voorwaarden
kvk 71109560 | adres: johan huizingalaan 763a, 1066 vh amsterdam