.

uniek kaasabonnement      •      gratis thuisbezorgd      •      brievenbuspakket      •      steun de lokale boer      •      vrij opzegbaar

waarom staan koeien ‘s winters in de stal?

dat komt vooral door hun voedsel, gras!

Nadat de koeien de wintermaanden in de stal hebben doorgebracht mogen ze in het voorjaar eindelijk weer naar buiten. Ieder jaar is het weer een prachtig gezicht om de koeien dansend in de wei te zien. Van de lente tot de late herfst staan de dames heerlijk in de wei te grazen. Waarom gaan ze in de winter dan weer op stal?

In het najaar, rond november maakt de boer de stal in orde zodat de koeien daar de winter warm kunnen doorbrengen. Maar de warme stal is niet de reden dat de koeien binnen verblijven. Koeien kunnen namelijk goed tegen de kou.

Het heeft vooral te maken met het voer van de koeien: gras! In de zomermaanden grazen de koeien op het weiland. Als de koeien in de winter buiten rondlopen, heeft het gras minder de kans om weer aan te groeien. Omdat er zoveel van gegeten wordt, blijft er niet genoeg over om de hele winterperiode door te komen. Daarnaast kan de boer in de winter niet goed in de gaten houden of de koeien genoeg eten als ze buiten staan. Deze zekerheid is er wel in de stal. En daarom staan ze dus binnen!

Dus terwijl het gras kan groeien, zodat de koeien in de zomer weer volop kunnen grazen, krijgen de dames in de winter in de stal kuilgras te eten. Dit is het gras dat tijdens de zomerperiode is opgeslagen en dat wordt bewaard voor de winter. Daarnaast worden ze bijgevoerd zodat ze voldoende voedingsstoffen binnen krijgen. Zo blijft de koe gezond, geeft ze nog steeds de lekkerste melk en kunnen wij volop genieten van een heerlijk stuk boerenkaas.

En als het voorjaar aanbreekt, kan de koeiendans weer beginnen. Kijk hieronder zie je hoe blij de koeien van Jan en Thera Kuiper zijn nu ze weer naar buiten mogen!

 

 

Kaas eten tijdens je zwangerschap

Kaas eten tijdens je zwangerschap

Op het moment dat je zwanger wordt, wordt je overladen met informatie over voeding. Ineens moet je supplementen innemen, moet je misschien wel voor twee eten, of juist niet, en mag je bepaald voedsel niet meer eten. Geen wonder dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. In deze blog leggen wij graag uit wat de adviezen zijn met betrekking tot kaas. Met name rauwmelkse kaas.

Lees meer
Drie verrukkelijke recepten

Drie verrukkelijke recepten

Heb je iets te veel kaas in huis gehaald en krijg je het niet op? Of je heb simpelweg geen zin in een boterham met kaas? Probeer dan een van onze 3 verrukkelijke én gemakkelijke recepten uit.

Lees meer
Wat zijn die kristallen in kaas?

Wat zijn die kristallen in kaas?

Is het je weleens opgevallen dat er soms witte puntjes in jouw oude kaas zitten? Door de zoute smaak van oude kaas denken veel mensen dat het zoutkristallen zijn, maar niets is minder waar. Wil je weten wat het wel is? Lees snel deze blog.

Lees meer
De boerderij app

De boerderij app

Niek en Willemijn van boerderij de Twee Hoeven ontvangen altijd graag mensen op hun erf. In een rondleiding op het land vertellen zij met veel plezier over het boerderijleven. Gezinnen, scholen en bedrijven zijn allemaal welkom. Vanwege covid-19 is het ontvangen van mensen op de boerderij lastiger.

Lees meer
Droogte in Nederland

Droogte in Nederland

Iedere dag zijn onze boeren druk in de weer om de koeien te verzorgen, te melken en kaas te maken. Maar naast het ‘gewone’ werk houden ze zich ook bezig met andere zaken op het land. En één van die zaken is de droogte van de afgelopen maanden.

Lees meer

een greep uit onze kazen

Jong belegen

van boerderij de Twee Hoeven

Oude kaas

van boerderij Witte Welle

Belegen

van boerderij Koopman

dit zeggen onze klanten!

Heerlijke echte kaas!

★★★☆☆  Nanny, Amstelveen

Uitstekende en zeer vriendelijke service. Super handig zo door de brievenbus. En die smaak: wauw!!

Wederom positief verrast

★★★★★  Jos, Nieuwegein

De 2e zending kaas ontvangen. Zo anders dan uit de supermarkt. Wat een cool concept!

Jeetje wat een smaak!

★★★★☆  Loes, IJsselstein

De oude kaas van de Witte Welle. Overheerlijk! Super lekkere kaas en je weet waar die vandaan komt. Gaaf!

© copyright 2019 - 2020 de firma kaas | alle rechten voorbehouden | privacy policy - algemene voorwaarden
kvk 71109560 | adres: johan huizingalaan 763a, 1066 vh amsterdam