.

uniek kaasabonnement      •      gratis thuisbezorgd      •      brievenbuspakket      •      steun de lokale boer      •      vrij opzegbaar

Waarom staan koeien in de winter op stal?

Waarom zijn de weilanden leeg in de winter?

Nadat de koeien de wintermaanden in de stal hebben doorgebracht mogen ze in het voorjaar eindelijk weer naar buiten. Ieder jaar is het weer een prachtig gezicht om de koeien dansend in de wei te zien. Van de lente tot de late herfst staan de dames heerlijk in de wei te grazen. Waarom gaan ze in de winter dan weer op stal?

In het najaar

In het najaar, rond november maakt de boer de stal in orde zodat de koeien daar de winter warm kunnen doorbrengen. Maar de warme stal is niet de reden dat de koeien binnen verblijven. Koeien kunnen namelijk goed tegen de kou.

 

Kuilgras

Het heeft vooral te maken met het voer van de koeien: gras! In de zomermaanden grazen de koeien op het weiland. Als de koeien in de winter buiten rondlopen, heeft het gras minder de kans om weer aan te groeien. Omdat er zoveel van gegeten wordt, blijft er niet genoeg over om de hele winterperiode door te komen. Daarnaast kan de boer in de winter niet goed in de gaten houden of de koeien genoeg eten als ze buiten staan. Deze zekerheid is er wel in de stal. En daarom staan ze dus binnen!

Dus terwijl het gras kan groeien, zodat de koeien in de zomer weer volop kunnen grazen, krijgen de dames in de winter in de stal kuilgras te eten. Dit is het gras dat tijdens de zomerperiode is opgeslagen en dat wordt bewaard voor de winter. Daarnaast worden ze bijgevoerd zodat ze voldoende voedingsstoffen binnen krijgen. Zo blijft de koe gezond, geeft ze nog steeds de lekkerste melk en kunnen wij volop genieten van een heerlijk stuk boerenkaas.

Het voorjaar

En als het voorjaar aanbreekt, kan de koeiendans weer beginnen. Kijk hieronder zie je hoe blij de koeien van Jan en Thera Kuiper zijn nu ze weer naar buiten mogen!

 

 

Wie wil er een tosti?

Wie wil er een tosti?

Wie wil er een tosti? Wij durven te wedden als je het aan tien mensen zou vragen, er zeker negen volmondig ja zouden antwoorden. Wat maakt een tosti nu zo lekker?

Lees meer
Kaas door de brievenbus

Kaas door de brievenbus

Boerenkaas door de brievenbus – de firma kaas is een uniek concept. Kaas thuis geleverd is niet iets uniek, maar kaas ontvangen door de brievenbus is dat wel. Hoe zorgt de firma kaas ervoor dat de kaas goed aankomt bij de klant?

Lees meer
de firma kaas Wintertour

de firma kaas Wintertour

In 2020 is de firma kaas sponsor van de firma kaas Wintertour georganiseerd door de ANWB Golf. Prijswinnaars winnen hun favoriete boerenkaas en wordt met gele, de kleur van boerenkaas, golfballen gespeeld.

Lees meer

 

een greep uit onze boerenkazen

 

Boerenkaas de firma kaas

Jong belegen

van boerderij de Twee Hoeven

boerenkaas de firma kaas

Oude kaas

van boerderij Witte Welle

boerenkaas de firma kaas

Belegen

van boerderij Koopman

dit zeggen onze klanten!

Heerlijke echte kaas!

★★★☆☆  Nanny, Amstelveen

Uitstekende en zeer vriendelijke service. Super handig zo door de brievenbus. En die smaak: wauw!!

Wederom positief verrast

★★★★★  Jos, Nieuwegein

De 2e zending kaas ontvangen. Zo anders dan uit de supermarkt. Wat een cool concept!

Jeetje wat een smaak!

★★★★☆  Loes, IJsselstein

De oude kaas van de Witte Welle. Overheerlijk! Super lekkere kaas en je weet waar die vandaan komt. Gaaf!

© copyright 2019 - 2020 de firma kaas | alle rechten voorbehouden | privacy policy - algemene voorwaarden
kvk 71109560 | adres: johan huizingalaan 763a, 1066 vh amsterdam