Veelgestelde Vragen

Onze kazen worden gemaakt door echte boeren, niet in een fabriek. Alle kazen van de firma kaas zijn boerenkaas. Dat betekent drie dingen: 1) ze worden gemaakt met dagverse melk van de eigen koeien, 2) op een ambachtelijke wijze en 3) door boeren en boerinnen en niet door machines in een fabriek. Dat geeft boerenkaas haar bekende karakteristieke smaak.

Boerenkaas wordt gemaakt met rauwmelkse kaas. Onze boeren gebruiken dagverse, soms nog warme melk die zij direct in het kaasbad gebruiken. De melk verschilt dus elke dag van samenstelling en daarmee is de smaak altijd weer net wat anders. Doordat er geen pasteurisatie plaatsvindt, behoudt de kaas zijn complexe smaak. Met rauwmelkse kaas proef je het ras van de koeien, de weilanden waar de koeien grazen, het seizoen en natuurlijk de expertise van de kaasboer.

Boerenkaas heeft ook een ander vetgehalte in vergelijking tot gewone kazen. Het is een natuurproduct, wat niet wordt afgesteld door machines in een fabriek. De koe, de grondsoort, het gras, het voer en zelfs het seizoen proef je terug in boerenkaas. Zomer en winter geven de variaties in vetgehalte en smaak. Als kaasfanaten laten wij ons gewoon iedere keer weer verrassen door de koeien, de boer en de boerin.

Als laatste staat boerenkaas gelijk aan een ambachtelijke werkwijze. Het maken van kaas begint in de melkput. Al roerend wordt zuursel en stremsel aan de verse melk toegevoegd zodat kaas ontstaat. Oude familierecepten zorgen voor de eigen smaak, maar onze moderne boeren geven daar allen een eigen draai aan. Die toewijding, liefde en passie, die proef je! Onze boeren en boerinnen uit allerlei streken maken de kaas met de hand. Het is minstens vier weken wachten tot onze kaas klaar is voor jouw boterham.

Boerenkaas wordt gemaakt van rauwmelkse kaas. De melk die gebruikt wordt komt van de eigen koeien van de boer en gaat dagvers en rauw het kaasbad in. Wij adviseren onze boerenkazen daarom te vermijden tijdens de zwangerschap.

Onze kazen bevatten melk en lactose.

 

Onze boerenkaas verpakken we vacuüm, zodat ‘ie lang houdbaar en lekker blijft. Leg hem meteen in de koelkast wanneer hij op de mat valt, daar blijft hij het best bewaard. Onze kazen zijn minimaal 4 weken houdbaar in het vacuüm, maar vaak langer. We vermelden dit altijd op de verpakking.

Je krijgt ook een kaaspapiertje bij elke levering. Zo droogt hij niet uit en blijft de kaas smeuïg tot het laatste stukje.

De firma kaas heeft een abonnement dat je altijd kunt pauzeren of stopzetten. Wil je een keer wat anders proberen? Wissel dan gemakkelijk tussen abonnementen. Dit kun je direct zelf in jouw account, of door een mail te sturen. Doe dit uiterlijk vrijdag voor jouw volgende levering.

Onze boeren worden blij van abonnees, dan weten ze namelijk hoeveel kaas ze moeten maken. En dit geeft zekerheid van een stabiel inkomen.

Je ontvangt een plat stuk kaas waar je mooie plakken van kunt snijden, of blokjes, net wat je wilt. We verpakken onze kazen vacuüm, zo blijven ze tijdens de verzending het lekkerst. Thuis graag je kaas meteen in de koelkast doen, dat is de beste plek om je kaas te bewaren.

Om onze kaas bij jou thuis te bezorgen moet jouw brievenbus minimaal 3,2 cm hoog en 26,5 cm lang zijn. Dit zijn de standaardmaten van een brievenbus.

Op donderdag bezorgen wij doorgaans de kaas bij jou thuis, via Post.NL. Gratis.

Dit doen we in een speciale brievenbus doos. Handig, want dan hoef je dus niet thuis te zijn om de bestelling in ontvangst te nemen.

Wanneer je vóór maandag bestelt, bezorgen wij dezelfde week op donderdag. Bestel je na maandag, dan wordt je kaas op donderdag een week later bezorgd.

Load More

© Copyright 2019 de Firma Kaas | Alle rechten voorbehouden | Privacy Policy - Algemene Voorwaarden
KvK 71109560 | Adres: Johan Huizingalaan 763A, 1066 VH Amsterdam