.

uniek kaasabonnement      •      gratis thuisbezorgd      •      brievenbuspakket      •      steun de lokale boer      •      vrij opzegbaar

Onze kazen worden gemaakt door echte boeren, niet in een fabriek. Alle kazen van de firma kaas zijn boerenkaas. Dat betekent drie dingen: 1) ze worden gemaakt met dagverse melk van de eigen koeien, 2) op een ambachtelijke wijze en 3) door boeren en boerinnen en niet door machines in een fabriek. Dat geeft boerenkaas haar bekende karakteristieke smaak.

Boerenkaas wordt gemaakt met rauwmelkse kaas. Onze boeren gebruiken dagverse, soms nog warme melk die zij direct in het kaasbad gebruiken. De melk verschilt dus elke dag van samenstelling en daarmee is de smaak altijd weer net wat anders. Doordat er geen pasteurisatie plaatsvindt, behoudt de kaas zijn complexe smaak. Met rauwmelkse kaas proef je het ras van de koeien, de weilanden waar de koeien grazen, het seizoen en natuurlijk de expertise van de kaasboer.

Boerenkaas heeft ook een ander vetgehalte in vergelijking tot gewone kazen. Het is een natuurproduct, wat niet wordt afgesteld door machines in een fabriek. De koe, de grondsoort, het gras, het voer en zelfs het seizoen proef je terug in boerenkaas. Zomer en winter geven de variaties in vetgehalte en smaak. Als kaasfanaten laten wij ons gewoon iedere keer weer verrassen door de koeien, de boer en de boerin.

Als laatste staat boerenkaas gelijk aan een ambachtelijke werkwijze. Het maken van kaas begint in de melkput. Al roerend wordt zuursel en stremsel aan de verse melk toegevoegd zodat kaas ontstaat. Oude familierecepten zorgen voor de eigen smaak, maar onze moderne boeren geven daar allen een eigen draai aan. Die toewijding, liefde en passie, die proef je! Onze boeren en boerinnen uit allerlei streken maken de kaas met de hand. Het is minstens vier weken wachten tot onze kaas klaar is voor jouw boterham.