Hoe maak je die lekkere tosti met kaas?

Hou je van kaas, dan hou je van een tosti

Wie wil er een tosti? Wij durven te wedden als je het aan tien mensen zou vragen, er zeker negen volmondig ja zouden antwoorden. Wat maakt een tosti nu zo lekker?De tosti: wie houdt er nu niet van een tosti? We kennen de tosti in vele varianten, maar wie heeft ooit bedacht om kaas tussen twee boterhammen te leggen en deze te verwarmen? tosti boerenkaas kaastosti

De geschiedenis van de tosti

De tosti kent geen eenduidige geschiedenis. Zowel Engeland, Italië als Frankrijk zeggen de bedenker te zijn achter deze succesvolle boterham. Wel is bekend dat de tosti voor het eerst in de horeca op het menu kwam in 1910 in Parijs onder de naam Croque Monsieur: twee boterhammen belegd met ham en kaas, bruin gebakken in een pan met boter.

De Nederlandse tosti

In Nederland maken wij de tosti klaar met behulp van een tosti-ijzer of op een tosti-grill. We beleggen deze in 54% van de gevallen met ham en kaas en snijden deze vervolgens diagonaal. Het geheim van de perfect tosti zit ‘m in de kaas. Jonge en belegen kaas smelten het beste op het tosti-ijzer. De structuur van de kaas verandert bij temperatuurverschillen. Zo verliest een kaas met een relatief zwakkere caseïne structuur haar stevigheid bij een hogere temperatuur. Onder invloed van de verhitting vermengen de eiwitten zich met water en vet. Zo transformeren de plakken kaas in kaasslierten die jouw boterham met kaas omtovert tot de perfecte tosti.

Recept met kaas voor de tosti kaas

In Nederland is de tosti kaas en tosti ham kaas een favoriet voor de lunch of als tussendoortje. Nederlands maken de tosti klaar met behulp van een tosti-ijzer of op een tosti-grill. We beleggen deze in 54% van de gevallen met ham en kaas en snijden deze vervolgens diagonaal. Maar hoe lekker is het als we er een boerenkaas tosti van maken? Je hebt nodig voor 4 personen:
 • 12 sneetjes zuurdesembrood/casinobrood
 • 4 el pesto
 • 4 zongedroogde tomaatjes
 • een handje verse spinazie
 • belegen boerenkaas
 • 2-4 el olijfolie
 

Hoe maak ik een tosti kaas?

 • Verhit een grill- of koekenpan.
 • Verdeel de olijfolie over de buitenkant van elk sneetje brood.
 • Smeer de binnenkant van het brood in met pesto saus.
 • Beleg 4 sneetjes brood met de boerenkaas.
 • Doe hetzelfde met de zongedroogde tomaatjes en verse spinazie.
 • Leg vervolgens een sneetje bovenop de boerenkaas, tomaatjes en spinazie.
 • Beleg deze opnieuw met de boerenkaas. Maak de stapel af met een ingesmeerd sneetje.
 • Zorg dat de olijfolie kant aan de buitenkant zit.
  Grill de tosti in de pan aan beide kanten goudbruin tot de boerenkaas begint te smelten. Dit duurt ongeveer 2-4 minuten per kant.   Als ze goudbruin zijn, leg je ze op een bord. En voilà! Een overheerlijke boerenkaas tosti is gemaakt! Eet ze!  

Kaasmogelijkheden

Ook onze boerenkaas laat zich perfect gebruiken voor het maken van een tosti. Laat ons meegenieten van jouw boerenkaas tosti en deel jouw foto met #defirmakaas. En wil je een lekker recept voor een tosti met boerenkaas?  Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden met onze favoriete boerenkaas. Heb jij ook een heerlijk recept met boerenkaas? Of weet jij een super lekkere kaascombinatie? Laat het ons weten! Gebruik de #defirmakaas of mail het ons! Ben je gek op boerenkaas en wil je hier meer over weten? Ga dan naar onze blog over boerenkaas. En wordt kaasexpert! tosti boerenkaas kaastosti

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijker kaas van de boerderij nu ook te koop bij de firma kaas. Wat maak Stolwijker kaas zo uniek? Lees het hier!

Lees verder

Koeiendans

De lente begint, tijd voor de koeiendans! Lees onze blog en kom meer te weten over de lente, graskaas en de koeiendans.

Lees verder

Hoe bewaar je kaas?

Hoe bewaar je kaas? Hoe blijft kaas het langst lekker? Kun je kaas invriezen? En waarom verstuurt de firma kaas haar boerenkaas niet in kaaspapier? In deze blog lees je alles over het bewaren van kaas.

Lees verder

De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Kaas eten tijdens je zwangerschap

Welke kaas kun je eten als je zwanger bent? Wat is het verschil tussen fabriekskaas en boerenkaas? En wat is rauwmelkse koemelk? In deze blog leggen wij uit wat de adviezen zijn met betrekking tot boerenkaas als je zwanger bent.

Lees verder

Cum Laude Kaas

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

De lekkerste borrel combinaties met kaas

Borrel thuis maken? De firma kaas geeft jou de lekkerste borrel recepten en handige tips om jouw borrel te laten slagen. Eet ze lekker!

Lees verder

Terugblik op 2020

Twintig-twintig… wat een bijzonder jaar. Dat kan ook bijna niet anders met die twee dubbele getallen… Lees hier verder in de blog.

Lees verder