de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Onze firma kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas. Hieronder lees je een voorproefje.

Boerenkaas voor iedereen toegankelijk

“Veel mensen hebben het te druk om hun boodschappen op de markt te doen. Een trip naar de kaasboer zit er dan al helemáál niet in. Dat vonden wij zonde. Het verschil in smaak met kaas uit de supermarkt is namelijk groot. Daarom stelden we onszelf de vraag hoe we boerenkaas op een betere manier bij de mensen thuis kunnen krijgen.”, aldus Wouter.

Kaas door de brievenbus

Het antwoord: door de brievenbus. Inmiddels ook een beproefd recept voor chocolade, appeltaarten en brownies, maar drie jaar geleden nog een nieuw idee. En al helemaal voor een product dat gevoelig is voor warmte. Swolfs: “Veel mensen vonden het niet realistisch om kaas door de brievenbus te bezorgen. Maar doordat we de kazen plat snijden, passen ze perfect. En omdat we vacuüm verpakken, kan de kaas maximaal drie dagen lang op 25 graden zonder kwaliteitsverlies buiten de koeling zijn. Zo ver laten we het trouwens nooit komen. Als het de buitentemperatuur meer dan 24 graden is, kijken we of we de bezorging op kunnen schuiven.”

Niet elke kaasboer komt in aanmerking

Door deze vorm van bezorgen let de firma kaas bij het kiezen van de kazen op andere zaken dan bijvoorbeeld een supermarkt. “We hebben op dit moment negen kaasboeren van wie we boerenkaas afnemen. Voordat zo’n samenwerking begint, lopen we een soort checklist na. Kan de boer ambachtelijke kaas maken? En wordt de kaas op dezelfde locatie gemaakt als waar de koeien staan?” Benieuwd naar het hele interview? Dat lees je hier.

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Lees verder

de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.

Lees verder

Herfst = Kruidenkaas!

De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!

Lees verder

Cum Laude (kaas) Awards 2021

Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Feiten & fabels over kaas

Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch?  Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]

Lees verder

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder