Terugblik op 2020

29/12/2020

Terugblik op 2020

 

De firma kaas blikt terug

Twintig-twintig… wat een bijzonder jaar. Dat kan ook bijna niet anders met die twee dubbele getallen… Een kleine terugblik op 2020:  het jaar waarin de boeren aandacht vroegen voor hun positie in de maatschappij, het jaar van thuiswerken en quarantainetijd en het jaar waarin de online verkopen explosief stegen omdat heel Nederland thuis zat en toch zijn en haar inkopen voor het einde van het jaar binnen wilde hebben.  

Terugblik op 2020

Voor de firma kaas was het een dynamisch jaar. Ons klantenbestand is ruim twee keer zo groot als begin 2020 en dat betekent is fantastisch nieuws voor onze boeren. We hebben leuke acties mogen houden, hebben met onze kaasjes in kerstpakketten gezeten, zijn bij loterijen geweest voor goede doelen en zijn (veilig) in koffers meegegaan naar het buitenland.    Daarnaast hebben we op billboards gestaan in grote steden, zoals Haarlem, Den Haag, Amsterdam, Wassenaar, Rotterdam, Breda en Utrecht. Zijn we op landelijke radio geweest bij NH radio en BNR radio. We hebben in nationale kranten gestaan, zoals Het Parool, De Volkskrant en Algemeen Dagblad   We zijn trending geweest op Facebook met een artikel over ‘boerenkaas op de mat, zo doen we dat’. We zijn onderdeel geweest in verschillende recepten van bekende influencers en recensent van Trouw en De Volkskrant. En daar bovenop is er over ons geschreven in verschillende magazines, zoals Margriet, Libelle en Max Magazine. We zijn met advertenties en flyers meegegaan bij magazines, zoals Delicious, Esquire, Ouders van Nu, KIJK en Wonen landelijke stijl.

Het is ons, met dank aan onze samenwerkingen, partnerships en collega’s, gelukt om mensen te bereiken in heel Nederland. Mensen praten vol bewondering, verbazing en enthousiasme over het concept boerenkaas door de brievenbus en het steunen van de lokale boeren in Nederland. 

We zijn trots op onze boeren en wat wij met hen hebben weten te bereiken.Wij kijken uit naar een fantastisch 2021 en al het moois dat het ons zal brengen. Wij hebben er zin in. terugblik 2020  

“Wil jij ook onze boerenkaas op de mat ontvangen?”

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Boerenkaas uit het Groene Hart

De firma kaas in het Algemeen Dagblad over boerenkaas door de brievenbus van boeren uit het Groene Hart. Lees hier het hele artikel.

Lees verder

Kaassoorten

Bij de firma kaas hebben we op dit moment drie kaassoorten in het assortiment, namelijk: jong belegen, belegen en oude boerenkaas. Maar wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste kenmerken van deze drie verschillende rijpingen?

Lees verder

Kaas bewaren

De firma kaas verstuurt kaas door de brievenbus verpakt in vacuüm in een brievenbusdoosje. Dit is voor bescherming tegen bijvoorbeeld vallen en stoten, maar ook tegen bacteriën, nattigheid en viezigheid van buitenaf. Maar hoe zit dat eigenlijk met het bewaren van kaas en de houdbaarheid? We leggen het uit in deze blog.

Lees verder

BNR Radio en de firma kaas

Onze kaasbaas op BNR Radio bij Zakendoen in de pitch. De firma kaas wordt gepitcht en vragen beantwoordt. Lees en luister het hier.

Lees verder

Brievenbuskaas in De Volkskrant

De firma kaas staat in De Volkskrant in de rubriek De Volkskeuken van Loethe Olthuis: Boerenkaassalade met bleekselderij, walnoten, appel en brievenbuskaas.

Lees verder

Proefnotities kaas

Proefnotities. Dit kaartje is puur voor jezelf, zodat je zelf kunt bijhouden welke kaas je lekker vindt. Deze proefnotities zijn een geheugensteuntje voor jou om eens na te denken over de andere boeren in ons assortiment. Misschien wil je die ook wel eens proberen.

Lees verder

NHradio interview

NHradio - Wie is de vroege vogel van de dag? Want Noord-Holland ontwaakt natuurlijk! De bakker, de bloemist, de krantenbezorger, de timmerman… iedereen mag weer aan de slag. Lees hier het interview met kaasbaas Wouter Swolfs van de firma kaas.

Lees verder

Keto voor Beginners

Deze keer gaan we dieper in op boerenkaas en Keto voor Beginners, voor sommige misschien al bekend, maar ook wij leren nog steeds iedere dag steeds meer over boerenkaas. Lees hier verder over keto en boerenkaas!

Lees verder

Rauwmelkse kaas

Rauwe melk is het is het hoofdbestanddeel van rauwmelkse kaas. Wij Nederlanders zijn van oorsprong melkdrinkers, daarom is het ook niet zo gek dat Nederland veel kaas produceert, consumeert en Nederlanders kaaskoppen genoemd worden. Voor het maken van kaas kunnen verschillende soorten melk worden gebruikt . Deze blog gaat over de verschillen in melk en dus in de kaas.

Lees verder

een greep uit onze kazen

kies je kaas

jong

belegen

van boerderij de twee hoeven

belegen

van boerderij koopman

OUDE KAAS

van boerderij witte welle