Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijk staat bekend als een echt kaasmakersdorp. De Stolwijker kaas kent een lange voorgeschiedenis en staat bekend om de hoge kwaliteit. Het gebied Krimpenerwaard, waar Stolwijk deel van uitmaakt, kenmerkt zich als een uniek polderlandschap met lange en brede sloten die worden omlijst door de karakteristieke knotwilgen langs de landweggetjes.   De grondsoort hier is voornamelijk veen. Veengrond is niet geschikt voor akkerbouw, maar wel voor gras. Perfect om vee op te laten, zoals koeien. Stolwijker kaas

Stolwijker boerenkaas

De kaas uit Stolwijk staat bekend als een kaas voor iedereen van hoge kwaliteit. Alle Stolwijker boerenkazen worden gemaakt op kaasboerderijen in de omgeving van het dorp. De ambacht proef je terug in de kaas net als de smaak van de rauwe melk die de kaas een zoete volle intense smaak geeft. Boerenkaas heeft een meer uitgesproken smaak dan fabriekskaas.   Wat is het verschil tussen rauwe melk en gepasteuriseerde melk?

Stolwijker kaas van Boerderij Snoekvliet

Wil jij de uitgesproken smaak van Stolwijker kaas proeven? Probeer dan eens de kazen van boerderij Snoekvliet. Boer Gert-Jan produceert Kaas van de Boerderij in Stolwijk. Zijn kaas heeft naar eigen zeggen die volle romige smaak en is smeuïg van structuur. In vaktermen: de kaas is smedig. De firma kaas heeft op dit moment Stolwijker jong belegen, belegen en oude kaas in haar assortiment. Dus waar wacht je nog op?  

Proef de smaak van boerenkaas

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past.  

Kom alles te weten over boerenkaas

Wil jij alles te weten komen over boerenkaas? Lees dan hier onze blogs en wordt boerenkaas expert! Stolwijkse kaas

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

De koeien gaan naar buiten!

De koeien gaan naar buiten. Dit is een dag waar iedere boer ieder voorjaar weer naar uit kijkt. De koeien trouwens ook. Lees hier alles over dit bijzondere moment!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Wat is graskaas?

Graskaas - Wat is graskaas precies? Iedereen lijkt het er over te hebben in het voorjaar, want graskaas is er ook alleen in het voorjaar. Hieronder wordt uitgelegd wat graskaas is.

Lees verder

Kaasbrood in plaats van Paasbrood?

Zelf Kaasbrood maken? Wat een goed idee! Omdat Pasen twee dagen duurt hebben wij een recept voor jou dat je de hele Pasen kan eten! Zoals bij het ontbijt, brunch, lunch, hartig tussendoortje of lekker als broodje bij de soep. Lees gauw verder!

Lees verder

Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijker kaas van de boerderij nu ook te koop bij de firma kaas. Wat maak Stolwijker kaas zo uniek? Lees het hier!

Lees verder

Koeiendans

De lente begint, tijd voor de koeiendans! Lees onze blog en kom meer te weten over de lente, graskaas en de koeiendans.

Lees verder

Hoe bewaar je kaas?

Hoe bewaar je kaas? Hoe blijft kaas het langst lekker? Kun je kaas invriezen? En waarom verstuurt de firma kaas haar boerenkaas niet in kaaspapier? In deze blog lees je alles over het bewaren van kaas.

Lees verder

Kaasweetjes

In deze blog vertellen wij alles wat jij van kaas wil weten! Wist jij bijvoorbeeld dat er in Nederlands 650 miljoen kilo kaas per jaar wordt geproduceerd? Daarmee is Nederland de op 4 na grootste kaasproducent ter wereld! Niet gek voor zo’n klein kaaslandje. Voor 1 kilo kaas is ongeveer 10 liter koeienmelk nodig, even snel rekenen… Dat is dus […]

Lees verder

De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder