Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijk staat bekend als een echt kaasmakersdorp. De Stolwijker kaas kent een lange voorgeschiedenis en staat bekend om de hoge kwaliteit. Het gebied Krimpenerwaard, waar Stolwijk deel van uitmaakt, kenmerkt zich als een uniek polderlandschap met lange en brede sloten die worden omlijst door de karakteristieke knotwilgen langs de landweggetjes.   De grondsoort hier is voornamelijk veen. Veengrond is niet geschikt voor akkerbouw, maar wel voor gras. Perfect om vee op te laten, zoals koeien. Stolwijker kaas

Stolwijker boerenkaas

De kaas uit Stolwijk staat bekend als een kaas voor iedereen van hoge kwaliteit. Alle Stolwijker boerenkazen worden gemaakt op kaasboerderijen in de omgeving van het dorp. De ambacht proef je terug in de kaas net als de smaak van de rauwe melk die de kaas een zoete volle intense smaak geeft. Boerenkaas heeft een meer uitgesproken smaak dan fabriekskaas.   Wat is het verschil tussen rauwe melk en gepasteuriseerde melk?

Stolwijker kaas van Boerderij Snoekvliet

Wil jij de uitgesproken smaak van Stolwijker kaas proeven? Probeer dan eens de kazen van boerderij Snoekvliet. Boer Gert-Jan produceert Kaas van de Boerderij in Stolwijk. Zijn kaas heeft naar eigen zeggen die volle romige smaak en is smeuïg van structuur. In vaktermen: de kaas is smedig. De firma kaas heeft op dit moment Stolwijker jong belegen, belegen en oude kaas in haar assortiment. Dus waar wacht je nog op?  

Proef de smaak van boerenkaas

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past.  

Kom alles te weten over boerenkaas

Wil jij alles te weten komen over boerenkaas? Lees dan hier onze blogs en wordt boerenkaas expert! Stolwijkse kaas

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Lees verder

de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.

Lees verder

Herfst = Kruidenkaas!

De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!

Lees verder

Cum Laude (kaas) Awards 2021

Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Feiten & fabels over kaas

Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch?  Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]

Lees verder

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder