Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijk staat bekend als een echt kaasmakersdorp. De Stolwijker kaas kent een lange voorgeschiedenis en staat bekend om de hoge kwaliteit. Het gebied Krimpenerwaard, waar Stolwijk deel van uitmaakt, kenmerkt zich als een uniek polderlandschap met lange en brede sloten die worden omlijst door de karakteristieke knotwilgen langs de landweggetjes.   De grondsoort hier is voornamelijk veen. Veengrond is niet geschikt voor akkerbouw, maar wel voor gras. Perfect om vee op te laten, zoals koeien. Stolwijker kaas

Stolwijker boerenkaas

De kaas uit Stolwijk staat bekend als een kaas voor iedereen van hoge kwaliteit. Alle Stolwijker boerenkazen worden gemaakt op kaasboerderijen in de omgeving van het dorp. De ambacht proef je terug in de kaas net als de smaak van de rauwe melk die de kaas een zoete volle intense smaak geeft. Boerenkaas heeft een meer uitgesproken smaak dan fabriekskaas.   Wat is het verschil tussen rauwe melk en gepasteuriseerde melk?

Stolwijker kaas van Boerderij Snoekvliet

Wil jij de uitgesproken smaak van Stolwijker kaas proeven? Probeer dan eens de kazen van boerderij Snoekvliet. Boer Gert-Jan produceert Kaas van de Boerderij in Stolwijk. Zijn kaas heeft naar eigen zeggen die volle romige smaak en is smeuïg van structuur. In vaktermen: de kaas is smedig. De firma kaas heeft op dit moment Stolwijker jong belegen, belegen en oude kaas in haar assortiment. Dus waar wacht je nog op?  

Proef de smaak van boerenkaas

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past.  

Kom alles te weten over boerenkaas

Wil jij alles te weten komen over boerenkaas? Lees dan hier onze blogs en wordt boerenkaas expert! Stolwijkse kaas

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Mijn account

De vernieuwde mijn account van de firma kaas is live. Beheer je abonnement zelf en ervaar het gemak van een kaasabonnement.

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder

Weidevogels en onze boeren

De weidevogels en de boeren in Nederland hebben vaak een ding met elkaar gemeen: ze huizen allebei in de omgeving van de weides. 

Lees verder

Eén (boeren)zwaluw maakt nog geen zomer

Wat is weidevogelbeheer en hoe gaat het met onze weidevogels? Lees onze blog en kijk welke boeren zich inzetten voor de weidevogels!

Lees verder

De koeien gaan naar buiten!

De koeien gaan naar buiten. Dit is een dag waar iedere boer ieder voorjaar weer naar uit kijkt. De koeien trouwens ook. Lees hier alles over dit bijzondere moment!

Lees verder

Wat is graskaas?

Graskaas - Wat is graskaas precies? Iedereen lijkt het er over te hebben in het voorjaar, want graskaas is er ook alleen in het voorjaar. Hieronder wordt uitgelegd wat graskaas is.

Lees verder

Kaasbrood in plaats van Paasbrood?

Zelf Kaasbrood maken? Wat een goed idee! Omdat Pasen twee dagen duurt hebben wij een recept voor jou dat je de hele Pasen kan eten! Zoals bij het ontbijt, brunch, lunch, hartig tussendoortje of lekker als broodje bij de soep. Lees gauw verder!

Lees verder