Say cheese – even lachen!

Say cheese – even lachen! Waarschijnlijk heb je het een fotograaf al zo vaak horen zeggen. Maar waarom wordt het woord ‘kaas’ hiervoor gebruikt? Je leest het in deze nieuwsbrief.

KAAS!

“Oké, even met z’n allen dicht bij elkaar staan. Ja, kan de dame op links in het blauw nog een klein beetje inschikken? Ja, zo ja! Perfect. Dan ga ik zo aftellen en dan wil ik dat jullie je allermooiste glimlach tevoorschijn toveren. Zijn jullie er klaar voor? Drie, twee, één… CHEESE!” En de camera van de fotograaf flitst. De fotograaf bestudeert het resultaat en knikt tevreden. Iedereen lacht en straalt op de foto.  

Say cheese

Herkenbaar? Veel fotografen gebruiken ‘cheese’ of ‘say cheese’ als aankondiging voor het moment dat  de foto daadwerkelijk wordt genomen. Maar waarom wordt het woord ‘cheese’ gebruikt en niet gewoon ‘even lachen’?  

De vorm van je mond

Bij het uitspreken van het woord ‘cheese’ neemt de mond de vorm aan van wat het meest lijkt op een glimlach. In de 19e eeuw was het juist nog heel gebruikelijk om zonder een glimlach op de foto te staan. Begin 20e eeuw begon dit pas te veranderen. Men glimlachte toen met een gesloten mond. Om de mond de juiste vorm aan te laten nemen gebruikten de fotografen van die tijd de woorden ‘say prunes’ (‘zeg pruimen’).  

Kaas in 2020

Nu, anno 2020, staan we vrijer en uitbundiger dan ooit op de foto. Dus waarom zeggen we vanaf nu niet ‘boerenkaas'? Wij, bij de firma kaas, zijn hier in ieder geval alvast mee begonnen! say cheese  

Proef de smaak van boerenkaas

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past.  

Kom alles te weten over boerenkaas

Wil jij alles te weten komen over boerenkaas? Lees dan hier onze blogs en wordt boerenkaas expert!

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Lees verder

de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.

Lees verder

Herfst = Kruidenkaas!

De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!

Lees verder

Cum Laude (kaas) Awards 2021

Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Feiten & fabels over kaas

Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch?  Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]

Lees verder

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder