Maak zelf de lekkerste quiches met boerenkaas!
Recept boerenkaas quiches
Je hebt nodig voor het deeg van de quiches:- 150 gram (spelt)bloem
- 100 gram koude boter
- 1 groot ei
- 1 el koud water
- snufje zout
- 200 gram oude boerenkaas geraspt
- 500 gram trostomaten
- 3 eieren
- 200 ml kwark
- 100 gram belegen boerenkaas geraspt
- peper en zout
Quiches met boerenkaas
- Begin met het kneden van de bloem, boter en zout tot het kruimelig wordt.
- Voeg het ei en het water toe. Kneed het verder tot een mooi deeg.
- Wikkel het deeg in de huishoudfolie en laat het een half uur rusten in de ijskast.
- Verwarm de oven op 180 graden. Klop de eieren en roer de kwark er doorheen.
- Voeg de helft van de belegen boerenkaas toe en breng het op smaak met peper en zout.
- Vet de bakvorm(en) in met boter.
- Rol het deeg uit tot een lap en verdeel deze over de bakvormen.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Strooi de achtergehouden oude boerenkaas over het deeg en schenk het eiermengsel eroverheen.
- Leg in elk quiche een trosje tomaten en strooi de laatste belegen boerenkaas over de tomaten.
- Bak de quiches goudbruin in ongeveer 25-30 minuten in de oven.
Kaasmogelijkheden
Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden met onze favoriete boerenkaas. Heb jij ook een heerlijk recept met boerenkaas? Of weet jij een super lekkere kaascombinatie? Laat het ons weten! Gebruik de #defirmakaas of mail het ons!Proef de smaak van boerenkaas
Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past.Alle onze kaascombinaties vind je hier
Wil jij nieuwe kaascombinaties te weten komen? Lees dan hier onze blogs en maak de lekkerste kaascombinaties!Alles over boerenkaas
Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!
Oktober is Boerenkaasmaand!
Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!
de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!
Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.
Herfst = Kruidenkaas!
De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!
Cum Laude (kaas) Awards 2021
Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!
Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?
Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.
Feiten & fabels over kaas
Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch? Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]
EK borrelpakket
Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!