Maak zelf de lekkerste quiches met boerenkaas!

Recept met kaas – boerenkaas quiches. Iedereen houdt van hartige taartjes en waarom zou je dan deze niet maken met boerenkaas? Ter inspiratie in de keuken hebben wij deze keer: de boerenkaas tomatenquiche.    

Recept boerenkaas quiches

Je hebt nodig voor het deeg van de quiches:
  • 150 gram (spelt)bloem
  • 100 gram koude boter
  • 1 groot ei
  • 1 el koud water
  • snufje zout
  Voor de vulling van de quiches: 
  • 200 gram oude boerenkaas geraspt
  • 500 gram trostomaten
  • 3 eieren
  • 200 ml kwark
  • 100 gram belegen boerenkaas geraspt
  • peper en zout
Gebruik voor dit recept 8 kleine bakvormen of 1 grote. quiches met boerenkaas

Quiches met boerenkaas

  1. Begin met het kneden van de bloem, boter en zout tot het kruimelig wordt.
  2. Voeg het ei en het water toe. Kneed het verder tot een mooi deeg.
  3. Wikkel het deeg in de huishoudfolie en laat het een half uur rusten in de ijskast.
  4. Verwarm de oven op 180 graden. Klop de eieren en roer de kwark er doorheen.
  5. Voeg de helft van de belegen boerenkaas toe en breng het op smaak met peper en zout.
  6. Vet de bakvorm(en) in met boter.
  7. Rol het deeg uit tot een lap en verdeel deze over de bakvormen.
  8. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  9. Strooi de achtergehouden oude boerenkaas over het deeg en schenk het eiermengsel eroverheen.
  10. Leg in elk quiche een trosje tomaten en strooi de laatste belegen boerenkaas over de tomaten.
  11. Bak de quiches goudbruin in ongeveer 25-30 minuten in de oven.
Serveer de quiches met wat rucola of kiemgroenten als topping en je hebt een prachtig resultaat. Eet smakelijk!  

Kaasmogelijkheden

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden met onze favoriete boerenkaas. Heb jij ook een heerlijk recept met boerenkaas? Of weet jij een super lekkere kaascombinatie? Laat het ons weten! Gebruik de #defirmakaas of mail het ons! Kijk voor andere recepten met kaas ook eens naar de boerenkaas fondue. Ben je gek op boerenkaas en wil je hier meer over weten? Ga dan naar onze blog over boerenkaas. En wordt kaasexpert!

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijker kaas van de boerderij nu ook te koop bij de firma kaas. Wat maak Stolwijker kaas zo uniek? Lees het hier!

Lees verder

Koeiendans

De lente begint, tijd voor de koeiendans! Lees onze blog en kom meer te weten over de lente, graskaas en de koeiendans.

Lees verder

Hoe bewaar je kaas?

Hoe bewaar je kaas? Hoe blijft kaas het langst lekker? Kun je kaas invriezen? En waarom verstuurt de firma kaas haar boerenkaas niet in kaaspapier? In deze blog lees je alles over het bewaren van kaas.

Lees verder

De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Kaas eten tijdens je zwangerschap

Welke kaas kun je eten als je zwanger bent? Wat is het verschil tussen fabriekskaas en boerenkaas? En wat is rauwmelkse koemelk? In deze blog leggen wij uit wat de adviezen zijn met betrekking tot boerenkaas als je zwanger bent.

Lees verder

Cum Laude Kaas

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

De lekkerste borrel combinaties met kaas

Borrel thuis maken? De firma kaas geeft jou de lekkerste borrel recepten en handige tips om jouw borrel te laten slagen. Eet ze lekker!

Lees verder

Terugblik op 2020

Twintig-twintig… wat een bijzonder jaar. Dat kan ook bijna niet anders met die twee dubbele getallen… Lees hier verder in de blog.

Lees verder