Kaasfondue met boerenkaas

Voor de gezellige avond rond de fonduepan een speciaal recept voor kaasfondue. Recept boerenkaas fondue speciaal voor de donkere avonden en wanneer je eens gezellig lang wil tafelen.  

Recept kaasfondue met boerenkaas

Dit zijn de kortste dagen van het jaar. En wat is er dan heerlijker dan aan het einde van de dag samen te komen, rond de eettafel te verzamelen en een vorkje weg te prikken. Voor momenten als deze kies je natuurlijk voor deze echte boerenkaas fondue. Het gerecht is voor 4 personen, want anders wordt het wel erg knus rondom de fonduepan.   kaasfondue recept

Ingrediënten voor de kaasfondue

De ingrediënten: 1 teentje knoflook gehalveerd - 500 gram boerenkaas* - 250 ml droge witte wijn - 1 el aardappelzetmeel maïzena gemengd met 4 el Kirsch (papje)   *Suggestie: probeer ook eens om 250 gram belegen boerenkaas en 250 gram oude boerenkaas te mengen, bijvoorbeeld Twee Hoeven belegen met Koopman oude kaas. Ben je meer van de pikante kaas? Probeer dan eens Van Schaik belegen met Witte Welle oud voor een pikante boerenkaas fondue.  

Hoe maak je de kaasfondue met boerenkaas

Begin met het voorverwarmen van de fonduepan. De fondue maak je klaar in een andere pan. De basis van kaasfondue is kaas en droge witte wijn.  Wrijf de bodem van de pan in met een gehalveerd teentje knoflook. Rasp de kaas met een kaasrasp of in de keukenmachine. Zet de pan op laag vuur en warm de wijn op tot het kookpunt. Voeg de kaas geleidelijk toe aan de wijn. Roer met een houten pollepel net zolang totdat de kaas gesmolten is. Bind de fondue met het papje aardappelzetmeel of maizena samen met 2 eetlepels Kirsch. Roer totdat de fondue begint te binden. Giet de boerenkaas fondue in een voorverwarmde fonduepan en voilà!      Tip! Natuurlijk kun je brood gebruiken om te dippen, maar er kan zoveel meer! Probeer ook eens aardappel, paprika, champignons, nacho's, tomaat, broccoli, peer…… Geloof ons nu maar, bijna alles is lekker int boerenkaasfondue.  

KAASMOGELIJKHEDEN

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden met onze favoriete boerenkaas. Heb jij ook een heerlijk recept met boerenkaas? Laat het ons weten! Gebruik de #defirmakaas of mail het ons! Kijk voor andere recepten met kaas ook eens naar de boerenkaas quiches. kaasfondue recept

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Verse kaas rechtstreeks van de boer

De firma kaas haalt de kaas direct op bij de boer. Dit wordt iedere week gedaan zodat de kaas vers kan worden geleverd aan onze klanten. De kaas wordt gesneden en in diep gevacumeerd, zodat de kaas vers blijft. Lees hier meer over onze boeren!

Lees verder

Kaas bestellen

De firma kaas levert verse kaas door de brievenbus bij jou thuis. De firma loopt hiermee voorop, omdat het door postbodes wordt rondgebracht in plaats met busjes wordt bezorgd door een bezorgdienst. Het voordeel? Je leest 't hier!

Lees verder

PostNL bezorgtijden

Het is december. Een maand van feestdagen met veel pakketjes en cadeautjes. Het kan je bijna niet ontgaan zijn, maar PostNL heeft het ontzettend druk, en dus ook met onze brievenbuspakketjes. Dit heeft invloed op de PostNL bezorgtijden.

Lees verder

Kleurplaat

De firma kaas presenteert een kleurwedstrijd voor jong en oud. Met de aangekondigde nieuwe maatregelen komt voor velen de kerstvakantie iets eerder dan gepland. Daarom organiseert de firma kaas een kleurwedstrijd met leuke cheesy prijzen.

Lees verder

Boerenkaas uit het Groene Hart

De firma kaas in het Algemeen Dagblad over boerenkaas door de brievenbus van boeren uit het Groene Hart. Lees hier het hele artikel.

Lees verder

Wat is het verschil tussen de Hollandse kaassoorten?

Bij de firma kaas hebben we op dit moment drie kaassoorten in het assortiment, namelijk: jong belegen, belegen en oude boerenkaas. Maar wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste kenmerken van deze drie verschillende rijpingen?

Lees verder

Kaasfondue met boerenkaas

Kaasfondue met boerenkaas, dat is pas lekker. Benieuwd naar het recept? Je vindt het kaasfondue recept hier!

Lees verder

Hoe kan je kaas bewaren?

De firma kaas verstuurt kaas door de brievenbus verpakt in vacuüm in een brievenbusdoosje. Dit is voor bescherming tegen bijvoorbeeld vallen en stoten, maar ook tegen bacteriën, nattigheid en viezigheid van buitenaf. Maar hoe zit dat eigenlijk met het bewaren van kaas en de houdbaarheid? We leggen het uit in deze blog.

Lees verder

BNR Radio en de firma kaas

Onze kaasbaas op BNR Radio bij Zakendoen in de pitch. De firma kaas wordt gepitcht en vragen beantwoordt. Lees en luister het hier.

Lees verder