Kaasfondue met boerenkaas

Kaasfondue met boerenkaas is super lekker, dat weten wij, maar wist jij het al? Voor de gezellige avond rond de fonduepan een speciaal recept voor kaasfondue. Recept boerenkaas fondue speciaal voor de donkere avonden en wanneer je eens gezellig lang wil tafelen.  

Kaasfondue recept met boerenkaas

Dit zijn de kortste dagen van het jaar. En wat is er dan heerlijker dan aan het einde van de dag samen te komen, rond de eettafel te verzamelen en een vorkje weg te prikken. Voor momenten als deze kies je natuurlijk voor deze echte boerenkaas fondue. Het gerecht is voor 4 personen, want anders wordt het wel erg knus rondom de fonduepan.   kaasfondue recept

Ingrediënten voor de kaasfondue

De ingrediënten:
  • 1 teentje knoflook gehalveerd
  • 500 gram boerenkaas*
  • 250 ml droge witte wijn
  • 1 el aardappelzetmeel maïzena gemengd met 4 el Kirsch (papje)
  *Suggestie: probeer ook eens om 250 gram belegen boerenkaas en 250 gram oude boerenkaas te mengen, bijvoorbeeld Twee Hoeven belegen met Koopman oude kaas. Ben je meer van de pikante kaas? Probeer dan eens Van Schaik belegen met Witte Welle oud voor een pikante boerenkaas fondue.  

Recept kaasfondue van boerenkaas

Begin met het voorverwarmen van de fonduepan. De fondue maak je klaar in een andere pan. De basis van kaasfondue is kaas en droge witte wijn. Wrijf de bodem van de pan in met een gehalveerd teentje knoflook.Rasp de kaas met een kaasrasp of in de keukenmachine. Zet de pan op laag vuur en warm de wijn op tot het kookpunt. Voeg de kaas geleidelijk toe aan de wijn. Roer met een houten pollepel net zolang totdat de kaas gesmolten is. Bind de fondue met het papje aardappelzetmeel of maizena samen met 2 eetlepels Kirsch. Roer totdat de fondue begint te binden. Giet de boerenkaas fondue in een voorverwarmde fonduepan en voilà!   Tip! Natuurlijk kun je brood gebruiken om te dippen, maar er kan zoveel meer! Probeer ook eens aardappel, paprika, champignons, nacho's, tomaat, broccoli, peer…… Geloof ons nu maar, bijna alles is lekker int boerenkaasfondue.  

Kaasmogelijkheden

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden met onze favoriete boerenkaas. Heb jij ook een heerlijk recept met boerenkaas, zoals deze kaasfondue van boerenkaas? Of weet jij een super lekkere kaascombinatie? Laat het ons weten! Gebruik de #defirmakaas of mail het ons! Ben je gek op boerenkaas en wil je hier meer over weten? Ga dan naar onze blog over boerenkaas. En wordt kaasexpert! Kijk voor andere recepten met kaas ook eens naar de boerenkaas quiches. kaasfondue recept

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijker kaas van de boerderij nu ook te koop bij de firma kaas. Wat maak Stolwijker kaas zo uniek? Lees het hier!

Lees verder

Koeiendans

De lente begint, tijd voor de koeiendans! Lees onze blog en kom meer te weten over de lente, graskaas en de koeiendans.

Lees verder

Hoe bewaar je kaas?

Hoe bewaar je kaas? Hoe blijft kaas het langst lekker? Kun je kaas invriezen? En waarom verstuurt de firma kaas haar boerenkaas niet in kaaspapier? In deze blog lees je alles over het bewaren van kaas.

Lees verder

De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Kaas eten tijdens je zwangerschap

Welke kaas kun je eten als je zwanger bent? Wat is het verschil tussen fabriekskaas en boerenkaas? En wat is rauwmelkse koemelk? In deze blog leggen wij uit wat de adviezen zijn met betrekking tot boerenkaas als je zwanger bent.

Lees verder

Cum Laude Kaas

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

De lekkerste borrel combinaties met kaas

Borrel thuis maken? De firma kaas geeft jou de lekkerste borrel recepten en handige tips om jouw borrel te laten slagen. Eet ze lekker!

Lees verder

Terugblik op 2020

Twintig-twintig… wat een bijzonder jaar. Dat kan ook bijna niet anders met die twee dubbele getallen… Lees hier verder in de blog.

Lees verder