Rauwmelkse kaas

Wat is het verschil tussen gepasteuriseerde melk, gethermiseerde melk, ongepasteuriseerde melk en rauwmelkse kaas?

Rauwe melk is het is het hoofdbestanddeel van rauwmelkse kaas. Nederlanders zijn van oorsprong melkdrinkers, daarom is het ook niet zo gek dat Nederland veel kaas produceert, consumeert en kaaskoppen genoemd worden. Er wordt voor het maken van kaas verschillende soorten melk gebruikt. Deze blog gaat over de verschillen in melk en dus in de kaas.  

Gepasteuriseerde kaas

De melk die de meeste mensen kennen en dus ook kopen is gepasteuriseerde of gesteriliseerde melk. Gepasteuriseerde melk is kort verhit tot rond 72 graden Celsius. Bepaalde bacteriën worden zo uitgeschakeld. De boer verhit de melk tot 110 graden Celsius en wordt ook wel de lang houdbare melk genoemd. Deze melk kan buiten de koelkast worden bewaard. Gepasteuriseerde melk wordt koel bewaard en blijft langer goed dan ongepasteuriseerde melk. In gepasteuriseerde kaas is het ingrediënt melk gepasteuriseerd en dit wordt meestal in een fabriek en op fabrieksmatige wijze geproduceerd. rauwmelkse kaas

Gethermiseerde kaas

Kaas van de Boerderij dat toch net even anders is dan boerenkaas. De melk wordt namelijk gethermiseerd. Dit houdt in dat het niet als boerenkaas (rauwmelks) gezien mag worden, maar ook niet als gepasteuriseerd. Bij thermiseren wordt de melk 20 seconden verwarmd naar 65 graden, waardoor eventuele schadelijke bacteriën worden uitgeschakeld, en toch zijn smaak behoudt.    Kaas van de Boerderij is niet alleen erg smaakvol, maar kan volgens het Voedingscentrum ook veilig worden gegeten als je zwanger bent, omdat de bacteriën die listeria kunnen veroorzaken worden geïnactiveerd.Goed nieuws dus voor de zwangere kaasliefhebber.   rauwmelkse kaas

Rauwmelkse kaas

De melk die op de boerderij wordt verkocht en wordt verwerkt is ongepasteuriseerde melk ofwel rauwe melk. De echte melk liefhebber zal zeggen dat rauwe melk een vollere smaak heeft en een intensere smaakbeleving. Rauwe melk wordt niet verhit en wordt ook wel ongepasteuriseerde melk genoemd. De verse melk wordt direct na het melken verwerkt op de boerderij. Rauwmelkse kaas is gemaakt van verse melk en wordt ook niet vermengd met de melk van andere boerderijen. Zo heeft kaas van de boerderij ieder zijn eigen unieke smaak.  

Boerenkaas van de firma kaas

De kaas van de firma kaas wordt opgehaald direct bij de boerderij. Onze boeren maken al hun kaas van rauwe koemelk van hun eigen koeien. De boeren weten wat de koeien graag eten en weten ook welke invloed dit heeft op de smaak. Doordat onze boeren het beste met hun koeien voor hebben zijn de koeien blij wat resulteert in een mooie smaak van de melk. Verwerk dit pure ingrediënt in een traditioneel recept en het resultaat is een perfecte boerenkaas. Benieuwd naar deze smaaksensatie? Ga naar onze productpagina van onze boerenkazen en ontdek jouw favoriete kaas.  

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Verse kaas rechtstreeks van de boer

De firma kaas haalt de kaas direct op bij de boer. Dit wordt iedere week gedaan zodat de kaas vers kan worden geleverd aan onze klanten. De kaas wordt gesneden en in diep gevacumeerd, zodat de kaas vers blijft. Lees hier meer over onze boeren!

Lees verder

Kaas bestellen

De firma kaas levert verse kaas door de brievenbus bij jou thuis. De firma loopt hiermee voorop, omdat het door postbodes wordt rondgebracht in plaats met busjes wordt bezorgd door een bezorgdienst. Het voordeel? Je leest 't hier!

Lees verder

PostNL bezorgtijden

Het is december. Een maand van feestdagen met veel pakketjes en cadeautjes. Het kan je bijna niet ontgaan zijn, maar PostNL heeft het ontzettend druk, en dus ook met onze brievenbuspakketjes. Dit heeft invloed op de PostNL bezorgtijden.

Lees verder

Kleurplaat

De firma kaas presenteert een kleurwedstrijd voor jong en oud. Met de aangekondigde nieuwe maatregelen komt voor velen de kerstvakantie iets eerder dan gepland. Daarom organiseert de firma kaas een kleurwedstrijd met leuke cheesy prijzen.

Lees verder

Boerenkaas uit het Groene Hart

De firma kaas in het Algemeen Dagblad over boerenkaas door de brievenbus van boeren uit het Groene Hart. Lees hier het hele artikel.

Lees verder

Wat is het verschil tussen de Hollandse kaassoorten?

Bij de firma kaas hebben we op dit moment drie kaassoorten in het assortiment, namelijk: jong belegen, belegen en oude boerenkaas. Maar wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste kenmerken van deze drie verschillende rijpingen?

Lees verder

Kaasfondue met boerenkaas

Kaasfondue met boerenkaas, dat is pas lekker. Benieuwd naar het recept? Je vindt het kaasfondue recept hier!

Lees verder

Hoe kan je kaas bewaren?

De firma kaas verstuurt kaas door de brievenbus verpakt in vacuüm in een brievenbusdoosje. Dit is voor bescherming tegen bijvoorbeeld vallen en stoten, maar ook tegen bacteriën, nattigheid en viezigheid van buitenaf. Maar hoe zit dat eigenlijk met het bewaren van kaas en de houdbaarheid? We leggen het uit in deze blog.

Lees verder

BNR Radio en de firma kaas

Onze kaasbaas op BNR Radio bij Zakendoen in de pitch. De firma kaas wordt gepitcht en vragen beantwoordt. Lees en luister het hier.

Lees verder