.

uniek kaasabonnement      •      gratis thuisbezorgd      •      brievenbuspakket      •      steun de lokale boer      •      vrij opzegbaar

Proefnotities kaas

Een smaakkaartje of proefkaart 

Nieuwsbrief week 46 en week 47: proefnotities kaas
Vandaag zit er een extra kaartje in de kaasdoos, een klein kaartje, formaatje kofferlabel. 
En je vraagt je vast af… wat moet ik daar mee? Nou. Simpel. Invullen.

 

Soorten kaas 

Onze boeren maken verschillende soorten kazen en elke boer heeft zo zijn specifieke smaak, structuur en pittigheid. Alleen als je het plastic van de kaas af hebt gehaald, en de kaas hebt gegeten, hoe weet je dan nog welke kaas welke smaak had?

Of, als je een variabel abonnement hebt, welke was nou van welke boer? En nu hebben we ook nog een nieuw soort abonnement waarbij je alle boeren en smaken kriskras door elkaar heen krijgt, het zogenaamde verrassingsabonnement – dat is pas smullen! – maar welk handig als je de smaken en boeren uit elkaar kunt houden.

 

Proefnotities kaas

Vandaar nou dit kaartje voor de proefnotities kaas. Hierop kan je per boer en rijping aangeven wat je van de kaas vindt. Dit kaartje is puur voor jezelf, zodat je zelf kunt bijhouden welke kaas je lekker vindt. Ook kan  je helpen bij het wijzigen van rijping of boer via de nieuwe MyAccount pagina (want die komt er binnenkort aan hoor!).

 

Daarnaast is het een geheugensteuntje voor jou om eens na te denken over de andere boeren in ons assortiment. Misschien wil je die ook wel eens proberen.

 

Kaasfan?

En voor de doorzetters: zo weet je precies op welk moment van de dag je welk kaasje wilt eten of serveren, en bij welk gerecht welke kaas het beste past. Aan de slag!
PS. heb jij nog niet onze heerlijke boerenkazen geprobeerd? Ga dan naar de pagina van onze boerenkazen en proef zelf welke kaas het beste bij jou past 😉 Zo ontvang ook jij de kaas door de brievenbus bij jou thuis!

proefnotities kaas proefkaart

Brievenbuskaas in De Volkskrant

Brievenbuskaas in De Volkskrant

De firma kaas staat in De Volkskrant in de rubriek De Volkskeuken van Loethe Olthuis: Boerenkaassalade met bleekselderij, walnoten, appel en brievenbuskaas.

Lees meer
NHradio interview

NHradio interview

NHradio – Wie is de vroege vogel van de dag? Want Noord-Holland ontwaakt natuurlijk! De bakker, de bloemist, de krantenbezorger, de timmerman… iedereen mag weer aan de slag. Lees hier het interview met kaasbaas Wouter Swolfs van de firma kaas.

Lees meer
Keto voor Beginners

Keto voor Beginners

Deze keer gaan we dieper in op boerenkaas en Keto voor Beginners, voor sommige misschien al bekend, maar ook wij leren nog steeds iedere dag steeds meer over boerenkaas. Lees hier verder over keto en boerenkaas!

Lees meer
Rauwmelkse kaas

Rauwmelkse kaas

Rauwe melk is het is het hoofdbestanddeel van rauwmelkse kaas. Wij Nederlanders zijn van oorsprong melkdrinkers, daarom is het ook niet zo gek dat Nederland veel kaas produceert, consumeert en Nederlanders kaaskoppen genoemd worden. Voor het maken van kaas kunnen verschillende soorten melk worden gebruikt . Deze blog gaat over de verschillen in melk en dus in de kaas.

Lees meer
Nachos maken

Nachos maken

Mis je ook zo het borrelen buiten de deur? Het terrashoppen? De gezelligheid van de bar? Nou, wij begrijpen heel goed hoe dit is. Daarom deze keer in de blog: zelf nachos maken.

Lees meer

 

een greep uit onze boerenkazen

 

Boerenkaas de firma kaas

Jong belegen

van boerderij de Twee Hoeven

boerenkaas de firma kaas

Oude kaas

van boerderij Witte Welle

boerenkaas de firma kaas

Belegen

van boerderij Koopman

dit zeggen onze klanten!

Heerlijke echte kaas!

★★★☆☆  Nanny, Amstelveen

Uitstekende en zeer vriendelijke service. Super handig zo door de brievenbus. En die smaak: wauw!!

Wederom positief verrast

★★★★★  Jos, Nieuwegein

De 2e zending kaas ontvangen. Zo anders dan uit de supermarkt. Wat een cool concept!

Jeetje wat een smaak!

★★★★☆  Loes, IJsselstein

De oude kaas van de Witte Welle. Overheerlijk! Super lekkere kaas en je weet waar die vandaan komt. Gaaf!

© copyright 2019 - 2020 de firma kaas | alle rechten voorbehouden | privacy policy - algemene voorwaarden
kvk 71109560 | adres: johan huizingalaan 763a, 1066 vh amsterdam