De lekkerste paprikasoep met boerenkaas

Deze week: soep met boerenkaas. Want ja, soep kan eigenlijk altijd. Deze geroosterde paprikasoep wordt gemaakt van cherrytomaten, zit boordevol heerlijke smaken, vitamines en wordt afgetopt met… Echte boerenkaas! Lees in deze blog verder hoe je deze soep maakt en hieraan onze favoriet, boerenkaas, toevoegt. paprikasoep

Recept met kaas – paprikasoep met boerenkaas

Je hebt nodig voor 2 porties:
  • 2 rode paprika’s
  • 200 gr. cherry tomaten
  • 1 el olijfolie
  • snufje zout
  • 1 el oregano
  • 600 ml groentebouillon
  • 2 el geraspte (oude) boerenkaas
 

De paprikasoep

Begin voor het maken van de paprikasoep met het verwarmen van de oven op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak de paprika’s schoon en snijd deze in grove stukken. Snijd de cherrytomaten doormidden. Verdeel de paprika en cherrytomaten over de bakplaat. Bak de groenten 20 minuten in het midden van de oven. Verwarm ondertussen de bouillon. Voeg vervolgens de geroosterde groenten toe. Pureer de bouillon met de groenten met een staafmixer of laat het afkoelen en gebruik de blender. Serveer de paprikasoep warm en maak ‘m af met een handje geraspte oude boerenkaas naar smaak… En voilà! Er kan gesmuld worden.  

Kaasmogelijkheden

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden met onze favoriete boerenkaas. Heb jij ook een heerlijk recept met boerenkaas? Laat het ons weten! Gebruik de #defirmakaas of mail het ons! Kijk voor andere recepten met kaas ook eens naar de boerenkaas quiches.  

Proef de smaak van boerenkaas

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past.

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijker kaas van de boerderij nu ook te koop bij de firma kaas. Wat maak Stolwijker kaas zo uniek? Lees het hier!

Lees verder

Koeiendans

De lente begint, tijd voor de koeiendans! Lees onze blog en kom meer te weten over de lente, graskaas en de koeiendans.

Lees verder

Hoe bewaar je kaas?

Hoe bewaar je kaas? Hoe blijft kaas het langst lekker? Kun je kaas invriezen? En waarom verstuurt de firma kaas haar boerenkaas niet in kaaspapier? In deze blog lees je alles over het bewaren van kaas.

Lees verder

De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Kaas eten tijdens je zwangerschap

Welke kaas kun je eten als je zwanger bent? Wat is het verschil tussen fabriekskaas en boerenkaas? En wat is rauwmelkse koemelk? In deze blog leggen wij uit wat de adviezen zijn met betrekking tot boerenkaas als je zwanger bent.

Lees verder

Cum Laude Kaas

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

De lekkerste borrel combinaties met kaas

Borrel thuis maken? De firma kaas geeft jou de lekkerste borrel recepten en handige tips om jouw borrel te laten slagen. Eet ze lekker!

Lees verder

Terugblik op 2020

Twintig-twintig… wat een bijzonder jaar. Dat kan ook bijna niet anders met die twee dubbele getallen… Lees hier verder in de blog.

Lees verder