Gert-Jan van Boerderij Snoekvliet
Op boerderij Snoekvliet gaan de koeien als het even kan zo vroeg mogelijk in het voorjaar naar buiten en pas laat in het najaar weer op stal, zodat de koeien zoveel mogelijke weide-dagen kunnen maken.
De Stolwijkse kaas kent een lange voorgeschiedenis. Het gebied kenmerkt zich als uniek polderlandschap met lange en brede sloten en wordt omlijst door de welbekende karakteristieke knotwilgen langs de landweggetjes.
In de omgeving van Stolwijk is de grondsoort voornamelijk veen, dit houdt in dat de grond niet geschikt is om akkerbouw op te bedrijven en dan ook gras het hoofdgewas is in deze polder. Dus juist uitermate geschikt om het vee op te laten grazen.
De familie Snoek heeft veel aandacht voor het agrarisch natuurbeheer op hun bedrijf. Zij houden brede slootkanten en bemesten deze niet. Door dit als zo’n 30 jaar structureel te doen zijn de meest uiteenlopende bloemen en kruiden in de slootkanten te vinden. Dit draagt bij aan een gezond dieet voor de koeien en bevordering van de biodiversiteit.