boerderij Groene HartGert-Jangeschikt bij zwangerschap

Boerderij Snoekvliet

Bij Boerderij Snoekvliet in Stolwijk wordt sinds 2018 echte Stolwijker kaas gemaakt. Het maken van de kaas verloopt volgens de tradities van kaasdorp Stolwijk, maar met een frisse blik.

Omdat de kazen van Snoekvliet gethermiseerd zijn, zijn deze volgens het Voedingscentrum geschikt bij zwangerschap. De thermisering betekent wel dat de kazen de titel “Boerenkaas” niet meer mogen dragen, daarom is gekozen voor “Kaas van de Boerderij”. Aan de smaak doet dat echter niets af!

Boerderij Snoekvliet is een gemengd bedrijf van de familie Snoek. Zij hebben een melkvee en pluimvee-tak. Omdat kaas maken een nieuwe stap was moest het “kaaswiel” opnieuw worden uitgevonden bij de huidige generatie Snoek. Dit resulteerde in een moderne kaasmakerij met oude Stolwijkse tradities.

± 500 gr.

Jong Belegen

€8,75
Snoekvliet Jong Belegen Kaas van de Boer
selecteer
± 470 gr.

Belegen kaas

€9,25
Snoekvliet Belegen Kaas van de Boer
selecteer
± 430 gr.

Oude kaas

€9,75
selecteer
Over de boer

Gert-Jan van Boerderij Snoekvliet

Op boerderij Snoekvliet gaan de koeien als het even kan zo vroeg mogelijk in het voorjaar naar buiten en pas laat in het najaar weer op stal, zodat de koeien zoveel mogelijke weide-dagen kunnen maken.

 

De Stolwijkse kaas kent een lange voorgeschiedenis. Het gebied kenmerkt zich als uniek polderlandschap met lange en brede sloten en wordt omlijst door de welbekende karakteristieke knotwilgen langs de landweggetjes.

In de omgeving van Stolwijk is de grondsoort voornamelijk veen, dit houdt in dat de grond niet geschikt is om akkerbouw op te bedrijven en dan ook gras het hoofdgewas is in deze polder. Dus juist uitermate geschikt om het vee op te laten grazen.

 

De familie Snoek heeft veel aandacht voor het agrarisch natuurbeheer op hun bedrijf. Zij houden brede slootkanten en bemesten deze niet. Door dit als zo’n 30 jaar structureel te doen zijn de meest uiteenlopende bloemen en kruiden in de slootkanten te vinden. Dit draagt bij aan een gezond dieet voor de koeien en bevordering van de biodiversiteit.

Boerderij Snoekvliet

Boerderij Snoekvliet maakt Kaas van de Boerderij. Dit is inderdaad anders dan boerenkaas, omdat er een kort verhittingsproces overheen gaat. Wil jij meer weten over Kaas van de Boerderij? Lees dan hier verder.

kaasboerderij Snoekvliet op google maps