boerderij De KatwinkelBert, marjan & gerard

Boerderij
De Katwinkel

Op de boerderij De Katwinkel wordt sinds mensenheugenis al kaas gemaakt. Toen opa Hogendoorn in 1913 de boerderij kocht, werd er al kaas gemaakt. Nu, anno 2021, wordt er door de vierde generatie Hogendoorn gemolken en echte boerenkaas gemaakt. En ja, de volgende generatie Hoogendoorn komt er ook aan…

± 500 gr.

Jong Belegen

€8,75
selecteer
± 470 gr.

Belegen

€9,25
selecteer
boerderij De Katwinkel
Over de boer

Bert, marjan & gerard Boerderij De Katwinkel

Boer Bert, zijn vrouw Marjan en zoon Gerard werken op de boerderij. De boerderij ligt in Leersum in de Utrechtse Heuvelrug. Om bij de boerderij te komen rij je eerst door een bos en daarna kom je bij de boerderij De Katwinkel.

 

Boer Bert is van kleins af aan al fan van het boerenleven. Toen hij 5 jaar oud was wist hij alle koeien bij naam. “Dat is nooit een ding geweest dat ik geen boer zou worden. En ik denk dat dat voor Gerard ook niet anders is”. Gerard wordt de volgende, de vijfde, generatie. Ook hij wist altijd al dat hij boer wilde worden.

 

De kaas wordt gemaakt volgens het recept dat in het kaasboek staat opgenomen. Natuurlijk is het ook een stukje gevoel dat erbij komt kijken en kan de smaak van de kaas worden beïnvloed door heel veel factoren.

De Katwinkel

kaasboerderij katwinkel op google maps