boerderij Groene HartJack & Koos

Boerderij ‘t Groene Hart

In Hoogmade staat boerderij ‘t Groene Hart. De familie Van Wieringen boert hier al vijf generaties lang. Boer Jack runt samen met zijn vader Koos de boerderij. “Er gaat niets boven het werken met vee en de vrijheid”. Bovendien vinden Jack en Koos het maken van boerenkaas een prachtig vak.

± 500 gr.

Jong Belegen

€8,75
selecteer
± 470 gr.

Belegen kaas

€9,25
selecteer
± 430 gr.

Oude kaas

€9,75
selecteer
groene hart kaas
Over de boer

Jack & Koos van Boerderij ‘t Groene Hart

Jack runt samen met zijn vader Koos de kaasboerderij ’t Groene Hart in Hoogmade. De boerderij ligt tussen Leiden en Alphen aan den Rijn, middenin de natuur van het Groene Hart. Met 60 melkkoeien en 40 stuks jongvee wordt er op ambachtelijke wijze naar receptuur van de voorgaande generaties boerenkaas bereid.

Op de 35 hectare grasland bij de boerderij grazen de koeien in de seizoenen en wordt geoogst voor in de winter. Zo voorzien zij hun koeien heel het jaar door van eigen koeienvoer. Door de slootkanten intact te houden en onbewerkt te laten, dragen wij bij aan het behoud van weidevogels en botanische slootkanten. Hiervoor zijn wij aangesloten bij een natuurvereniging. Zo proberen we de populatie van de weidevogels te laten groeien.

Jack zorgt dat de melk in de kuip komt en Koos zorgt dat van de verse melk lekkere boerenkaas gemaakt wordt. Vijf dagen in de week wordt er kaas gemaakt volgens het recept van de moeder van Koos. Koos: “De kunst van het boerenkaas maken is vooral vasthouden aan je eigen bereidingswijze”.
Hun geheim? “Is ‘t goed? Is ‘t lekker? Ja? Niets veranderen”.

Boerderij ‘t Groene Hart

Wil je echte verhalen horen over het boerenleven en hoe het vroeger was? Dan heeft Koos hele verhalen voor je in petto. Grote kans als jij hun boerenwinkel bezoekt op dinsdag of zaterdag dat jij ‘m tegenkomt!

kaasboerderij 't groene hart op google maps