.

uniek kaasabonnement      •      gratis thuisbezorgd      •      brievenbuspakket      •      steun de lokale boer      •      vrij opzegbaar

onze boeren

boerderij De Twee Hoeven

boerderij De Witte Welle

boerderij Koopman

boerderij Kuiper

boerderij Van Schaik

niek & willemijn – boerderij de twee hoeven

Kaasboerderij De Twee Hoeven heeft een lange geschiedenis van meer dan een eeuw: in 2018 bestond het bedrijf 100 jaar. Trotse boer Niek is, samen met zijn vrouw Willemijn, de vierde generatie van de familie Den Boer die op deze boerderij kaas maakt.
In 2016 is de kaasmakerij vergroot en gemoderniseerd voor een nog constantere productie van boerenkaas.

wijnand & claudia – boerderij de witte welle

Boerderij De Witte Welle ligt in de polder van Montfort. De boerderij wordt gerund door Wijnand en Claudia. Op het boerenland hebben de koeien meer dan genoeg ruimte om te grazen. De naam van de kaasboerderij is afgeleid van ‘Wel’ en/of ‘Welle’, wat ‘bron’ of ‘stroom’ betekent. Daarnaast heet de familie De Wit dus een combinatie was snel gemaakt.

daan & denise – boerderij koopman

In de kop van Noord-Holland is de kaasboerderij Koopman gevestigd. Sinds 1971 wordt hier door de familie Koopman boerenkaas gemaakt. Er staan zo’n 110 koeien op de boerderij die goed zijn voor een productie van 1600 kilo kaas per week. Daan heeft het boerenbedrijf overgenomen van zijn ouders. Samen met Denise runnen zij nu met geplaatste trots de boerderij. 

jan & thera –
boerderij kuiper

De kaasboerderij Kuiper wordt gerund door Jan en Thera. Het bedrijf ligt in de weidse Alblasserwaard, een prachtig gebied met veel historie. Vroeger woonden alle boeren uit deze streek in het dorp. Ook Jan. Hij woonde met vier generaties op één boerderij. Elke boer had smalle percelen achter zijn boerderij die drie kilometer lang waren. Dit was wat onhandig, dus verhuisde hij naar een nieuwe boerderij buiten het dorp. 

johan, ton, pieter – boerderij van schaik

Sinds 1996 is de familie Van Schaik gevestigd in Stellendam. De boerderij van Schaik is een echt familiebedrijf. Ieder familielid heeft een eigen taak binnen het bedrijf. Vader Johan houdt zich vooral bezig met de bereiding van de boerenkaas. Oudste zoon Ton melkt en verzorgt de koeien en ondersteunt bij het kaasmaken. Ook Pieter, de broer van Ton springt regelmatig bij om te helpen. Moeder Van Schaik bestormt de boerderijwinkel waar ze hun boerenkaas verkopen. En de dochter van Ton kijkt vaak aandachtig mee tijdens het kaasmaak proces. Jong geleerd is oud gedaan!

ons variabele abonnement:
elke keer kaas van een andere boer

© copyright 2019 - 2020 de firma kaas | alle rechten voorbehouden | privacy policy - algemene voorwaarden
kvk 71109560 | adres: johan huizingalaan 763a, 1066 vh amsterdam