Dit zijn onze boeren

Iedere kaas van de boer is uniek. Dat komt doordat de kaasmakers ieder aspect van de kaas controleren. Van de gemoedstoestand van de koe tot het gras dat ze eten en het aantal dagen dat de kaas rijpt. Je merkt dat kaasmakers met speciale aandacht voor weidebeheer vaak uitmuntende kazen maken. Een weide met bloemen en kruiden is dus het eerste waar we naar zoeken als we bij de boerderij aankomen!

Witte Welle

Regio Utrecht

Wijnand en Claudia waren een logische keuze voor ons. Het koppel maakt waanzinnige kazen in Montfoort, waar de koeien meer dan genoeg ruimte hebben om de rijke polderweide tot zich te nemen. De naam van de kaasboerderij is afgeleid van “Wel” en/of “Welle”, wat zoveel als “bron” of “stroom” betekent. Daarnaast heet de familie De Wit, een combinatie was snel gemaakt. We hebben de lekkerste en meest toegankelijke kazen van Wijnand en Claudia geselecteerd, maar mis vooral de jong belegen kaas niet, als je de volle romigheid van rauwmelkse kaas wilt proeven.

Gein Genoegen

Regio Noord-Holland

Een stap op het erf van Bart en Jacolien en wij waren verkocht. De echte authentieke boerderij sfeer past precies bij de waarden van ons bedrijf. Dit in combinatie met de liefde die het koppel stopt in het kaasmaken maakt het helemaal af. Boerderij Geingenoegen ligt aan het prachtige oer Hollandse riviertje Het Gein, in Abcoude. Benieuwd? Fiets gerust een keertje langs en word verliefd op dit stukje Hollandse trots. Vergeet vooral niet een stukje te bestellen voor de echte smaak van boerenkaas.

Kuiper

Regio Utrecht

Jan en Thera uit Gouda hebben 250 koeien en 150 stuks jongvee en ze kennen ze allemaal. Zoals Jan het zegt: “De koeien zijn echt mijn cluppie.” Als er iets mis is met een koe, dan merkt hij dat meteen. Goede verzorging en liefde zorgen voor goede melk en daar maakt Thera de lekkerste kaas mee. Waarom deze kaas geen ‘boerinnenkaas’ heet, dat snappen we dan ook niet. Want Thera neemt het kaas maken voor haar rekening. Al vanaf de eerste boerenkaas, is de vrouw des hoeves verantwoordelijk voor de receptuur en de productie van de kaas. Zij heeft dit tot in de puntjes in haar vingers en kent als enige de eigen unieke receptuur. Bestel een stukje kaas, wedden dat jij ook verkocht bent?