.

uniek kaasabonnement      •      gratis thuisbezorgd      •      brievenbuspakket      •      steun de lokale boer      •      vrij opzegbaar

NHradio interview met de kaasbaas

De  kaasbaas aan de ontbijttafel bij NHradio

NHradio – Wie is de vroege vogel van de dag?
Want Noord-Holland ontwaakt natuurlijk! De bakker, de bloemist, de krantenbezorger, de groenteboer, de timmerman… iedereen mag weer aan de slag. En vandaag neem ik je mee naar kaasbaas Wouter Swolfs van de firma kaas.
Luister en lees het hele interview van NHradio hier.

 

NHradio interview

Wouter goedemorgen!

 

Ja goedemorgen Pieter, goedemorgen!

 

Kaasbaas? Dat lijkt een understatement te zijn, want jullie hebben volgens mij een geniaal idee, vertel!

 

Kaas abonnement

Haha, ja dankjewel. Ja wij hebben een idee gelanceerd voor boerenkaas door de brievenbus, dus wij hebben een kaas abonnement. Dat betekent elke twee weken krijg je boerenkaas vers van de boerderij zo op je deurmat door de brievenbus. Dus geen bezorgservice maar wel via PostNL.

 

Wow – en dat kan gewoon met de post natuurlijk, want waarom zou je niet gewoon een stuk kaas kunnen versturen?

 

Ja, nou dat kan dus ook gewoon helemaal prima! Daar is dus een ideale oplossing voor dat heet: de brievenbus. Èn het wordt gewoon door de postcode op de fiets thuisgebracht.

 

En ik ben zelf meer van het puntige stuk kaas, maar ik heb het vermoeden dat het hier over een plat stuk kaas gaat, omdat het door de brievenbus moet.

 

Ja zeker, echt een plat stuk – 2,8 centimeter om precies te zijn, maar dat zijn details – ja er worden heel veel punten verkocht, want dat is economischer voordeliger voor de kaasboer. Want dan kan hij zijn hele kaas opsnijden, maar een heleboel mensen in Nederland die willen gewoon platte stukken, want uiteindelijk snijdt dat laatste stukje dan net wat beter!

 

“De boer vindt het dus geweldig!”

 

Ja, maar wat vindt de boer hier dan van?

 

De boer vindt het dus geweldig, want de meeste boeren die boeren gewoon hè, want dat zijn kaasboeren of koeienboeren, en die houden zich gewoon bezig met hun werk, met hun dieren – en die gaan heel internet helemaal niet op. Die moeten gewoon die kaas verkopen en dáár helpen wij hen een handje bij en zo juist meer mensen aan de boerenkaas!

 NHradio interview Kaasbaas

En wij snijdt nu de kaas? De boer of jij?

 

Wij doen dat, want daar heeft de boer ook geen tijd voor.

 

Nee, dat snap ik, maar hoe doe je dat dan als je uit een rond stuk kaas allemaal platte stukken wil hebben?

 

Nou, we hebben heel lang zitten tekenen en uiteindelijk hebben we een mes gevonden dat in één keer ronde kaas kan snijden en zo zorgt dat wij 18 platte stukken hebben. En we hebben vier hoekstukken en die hoekstukken zijn half rond en daar doen we andere dingen mee. Daar laten we de kaas mee proeven, daar maken we boerenkaasfondue van en andere lekkere hapjes. Dus uiteindelijk gebruiken we zo veel mogelijk van de kaas.

 

“Uiteindelijk gebruiken we zo veel mogelijk van de kaas”

 

Ah, maar dan snap ik het! En wat voor soort kaas heb je? Heb je alleen maar boerenkaas and that’s it?  Of heb je ook belegen, jonge belegen, oud of…?

 

We hadden eerst alle soorten, maar dat hebben we toen even teruggedraaid naar wat minder – dus we hebben nu jong belegen, belegen en oud en sinds deze maand komt daar bij Italiaanse kruiden- en komijnenkaas. We hebben negen boeren verspreid over Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Zeeland en die hebben allemaal een andere smaak.

 

Ja, natuurlijk en kun je dan ook wel van de ene regio naar de andere regio kaas laten komen?

 

Onze boerenkazen 

Ja, wij halen alle kazen op, die versnijden we dan en dan liggen ze gekoeld te wachten op jou – of in dit geval of alle luisteraars – dan kun je een roterend abonnement nemen bijvoorbeeld en dan krijg je één keer in de twee weken een andere boer of je bij één smaak blijven. Als jij bijvoorbeeld een jong belegen-man bent dan hou jij je abonnement op jong belegen en dan krijg je van alle boeren de jong belegen.

 

En is dit voor de consument? Is dit een goedkoop alternatief? Of is dit alleen maar een heel er goed alternatief? Of is dit goedkoper dan naar de kaasboer lopen of is het juist duurder?

 

Nou, dat is een goed vraag, want dat hangt ook af van het perspectief. Wij bezorgen het aan de deur en dat betekent dat er bezorgkosten bij zitten – en die zitten uiteindelijk wel in de prijs – dus uiteindelijk als je ervan uitgaat dat wij de boer ongeveer ruim een euro meer betalen dan de normale handelsprijs, betaal je zes euro gemiddeld voor 500 gram en dat is voor boerenkaas helemaal niet duur. Het komt voor iets meer bij je thuis, want ja wij moeten het ook wel gewoon opsturen.

 

En je moet er zelf natuurlijk ook nog wel wat aan verdienen, want voor niks gaat alleen de zon op.

 

Nou, ja precies, dus ja hoe meer mensen daarvan genieten hoe meer dat dan uiteindelijk inzicht komt, want wij zijn toch nog echt gewoon een startup.

 

Stel nou dat ik interesse heb in het abonnement, waar moet ik dan zoeken op abonnement kaas.nl?

 

Nou ik zou gewoon op boerenkaas zoeken of boerenkaas abonnement en dikke kans dat je ons op Google op de eerste drie pagina’s vindt. En anders kijk je gewoon op www.defirmakaas.nl.

 

Defirmakaas.nl! Goed Wouter ik wens je een hele fijne dag.

 

Met plezier.

 

Wil jij ook lekkere boerenkaas?

Ben jij ook zo enthousiast geworden van het verhaal van de kaasbaas na het beluisteren van het interview op NHradio? Bekijk onze boerenkazen en ontdek welke jouw favoriet is. Steun zo de lokale boeren en geniet zelf van de smaak van echte boerenkaas.

Brievenbuskaas in De Volkskrant

Brievenbuskaas in De Volkskrant

De firma kaas staat in De Volkskrant in de rubriek De Volkskeuken van Loethe Olthuis: Boerenkaassalade met bleekselderij, walnoten, appel en brievenbuskaas.

Lees meer
Proefnotities kaas

Proefnotities kaas

Proefnotities. Dit kaartje is puur voor jezelf, zodat je zelf kunt bijhouden welke kaas je lekker vindt. Deze proefnotities zijn een geheugensteuntje voor jou om eens na te denken over de andere boeren in ons assortiment. Misschien wil je die ook wel eens proberen.

Lees meer
Keto voor Beginners

Keto voor Beginners

Deze keer gaan we dieper in op boerenkaas en Keto voor Beginners, voor sommige misschien al bekend, maar ook wij leren nog steeds iedere dag steeds meer over boerenkaas. Lees hier verder over keto en boerenkaas!

Lees meer
Rauwmelkse kaas

Rauwmelkse kaas

Rauwe melk is het is het hoofdbestanddeel van rauwmelkse kaas. Wij Nederlanders zijn van oorsprong melkdrinkers, daarom is het ook niet zo gek dat Nederland veel kaas produceert, consumeert en Nederlanders kaaskoppen genoemd worden. Voor het maken van kaas kunnen verschillende soorten melk worden gebruikt . Deze blog gaat over de verschillen in melk en dus in de kaas.

Lees meer
Nachos maken

Nachos maken

Mis je ook zo het borrelen buiten de deur? Het terrashoppen? De gezelligheid van de bar? Nou, wij begrijpen heel goed hoe dit is. Daarom deze keer in de blog: zelf nachos maken.

Lees meer

 

een greep uit onze boerenkazen

 

Boerenkaas de firma kaas

Jong belegen

van boerderij de Twee Hoeven

boerenkaas de firma kaas

Oude kaas

van boerderij Witte Welle

boerenkaas de firma kaas

Belegen

van boerderij Koopman

dit zeggen onze klanten!

Heerlijke echte kaas!

★★★☆☆  Nanny, Amstelveen

Uitstekende en zeer vriendelijke service. Super handig zo door de brievenbus. En die smaak: wauw!!

Wederom positief verrast

★★★★★  Jos, Nieuwegein

De 2e zending kaas ontvangen. Zo anders dan uit de supermarkt. Wat een cool concept!

Jeetje wat een smaak!

★★★★☆  Loes, IJsselstein

De oude kaas van de Witte Welle. Overheerlijk! Super lekkere kaas en je weet waar die vandaan komt. Gaaf!

© copyright 2019 - 2020 de firma kaas | alle rechten voorbehouden | privacy policy - algemene voorwaarden
kvk 71109560 | adres: johan huizingalaan 763a, 1066 vh amsterdam