.

uniek kaasabonnement      •      gratis thuisbezorgd      •      brievenbuspakket      •      steun de lokale boer      •      vrij opzegbaar

Nachos maken

Nachoschotel maken

Mis je ook zo het borrelen buiten de deur? Het terrashoppen? De gezelligheid van de bar? Nou, wij begrijpen heel goed hoe dit is. Daarom deze keer in de blog: zelf nachos maken.

 

Nachos uit de oven

Nachos, of nacho’s op zijn Nederlands, zijn een Mexicaans gerecht. Het zijn warme tortilla chips bedekt met gesmolten kaas. Nacho’s worden gegeten als hartige snack of als voorgerecht en zijn bestaan van origine uit in de oven verwarmde mais tortilla chips bedekt met gesmolten kaas en jalapeño pepers. 

 

Nachos maken

Je hebt nodig voor goed aangeklede nacho’s:

1 rode ui – 1 el jalapeñoplakjes uit een pot (of vers gesneden) – 2 tomaten – 150 gram tortilla chips – 125 gram crème fraîche light – 100 gram geraspte belegen kaas – 15 gram koriander – een lage ovenschaal om ze in te bakken en serveren

 

Nachos recept

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 

Snijd de rode ui in ringen en hak de jalapeñoplakjes fijn.

Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.

Verdeel de tortilla chips over een ingevette lage ovenschaal.

Schep de crème fraîche over de chips en verdeel de uienringen er overheen. 

Rasp de belegen kaas over de schaal. Dit mag best een beetje veel zijn, want dan smelt de kaas lekker door de chips naar beneden. 

Zet de nacho’s 5-10 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten.

Als laatste strooi je de fijn gehakte koriander over de nacho’s.

 

Serveer de nacho’s warm, zodat de kaas zijn smeuïge zachte smaak behoudt.

Eet smakelijk!

 

Kaasmogelijkheden

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden met onze favoriete boerenkaas. Heb jij ook een heerlijk recept met boerenkaas? Laat het ons weten! Gebruik de #defirmakaas of mail het ons! Kijk voor andere recepten met kaas ook eens naar kaasstengel recept.

nachoschotel maken nacho recept

Brievenbuskaas in De Volkskrant

Brievenbuskaas in De Volkskrant

De firma kaas staat in De Volkskrant in de rubriek De Volkskeuken van Loethe Olthuis: Boerenkaassalade met bleekselderij, walnoten, appel en brievenbuskaas.

Lees meer
Proefnotities kaas

Proefnotities kaas

Proefnotities. Dit kaartje is puur voor jezelf, zodat je zelf kunt bijhouden welke kaas je lekker vindt. Deze proefnotities zijn een geheugensteuntje voor jou om eens na te denken over de andere boeren in ons assortiment. Misschien wil je die ook wel eens proberen.

Lees meer
NHradio interview

NHradio interview

NHradio – Wie is de vroege vogel van de dag? Want Noord-Holland ontwaakt natuurlijk! De bakker, de bloemist, de krantenbezorger, de timmerman… iedereen mag weer aan de slag. Lees hier het interview met kaasbaas Wouter Swolfs van de firma kaas.

Lees meer
Keto voor Beginners

Keto voor Beginners

Deze keer gaan we dieper in op boerenkaas en Keto voor Beginners, voor sommige misschien al bekend, maar ook wij leren nog steeds iedere dag steeds meer over boerenkaas. Lees hier verder over keto en boerenkaas!

Lees meer
Rauwmelkse kaas

Rauwmelkse kaas

Rauwe melk is het is het hoofdbestanddeel van rauwmelkse kaas. Wij Nederlanders zijn van oorsprong melkdrinkers, daarom is het ook niet zo gek dat Nederland veel kaas produceert, consumeert en Nederlanders kaaskoppen genoemd worden. Voor het maken van kaas kunnen verschillende soorten melk worden gebruikt . Deze blog gaat over de verschillen in melk en dus in de kaas.

Lees meer

 

een greep uit onze boerenkazen

 

Boerenkaas de firma kaas

Jong belegen

van boerderij de Twee Hoeven

boerenkaas de firma kaas

Oude kaas

van boerderij Witte Welle

boerenkaas de firma kaas

Belegen

van boerderij Koopman

dit zeggen onze klanten!

Heerlijke echte kaas!

★★★☆☆  Nanny, Amstelveen

Uitstekende en zeer vriendelijke service. Super handig zo door de brievenbus. En die smaak: wauw!!

Wederom positief verrast

★★★★★  Jos, Nieuwegein

De 2e zending kaas ontvangen. Zo anders dan uit de supermarkt. Wat een cool concept!

Jeetje wat een smaak!

★★★★☆  Loes, IJsselstein

De oude kaas van de Witte Welle. Overheerlijk! Super lekkere kaas en je weet waar die vandaan komt. Gaaf!

© copyright 2019 - 2020 de firma kaas | alle rechten voorbehouden | privacy policy - algemene voorwaarden
kvk 71109560 | adres: johan huizingalaan 763a, 1066 vh amsterdam