Zelf nachos maken met boerenkaas

Mis je ook zo het borrelen buiten de deur? Het terrashoppen? De gezelligheid van de bar? Nou, wij begrijpen heel goed hoe dit is. Daarom deze keer in de blog: zelf nachos maken.

Nachos uit de oven

Nachos, of nacho’s op zijn Nederlands, zijn een Mexicaans gerecht. Het zijn warme tortilla chips bedekt met gesmolten kaas. Nacho’s worden gegeten als hartige snack of als voorgerecht en zijn bestaan van origine uit in de oven verwarmde mais tortilla chips bedekt met gesmolten kaas en jalapeño pepers.

Nachos maken

Je hebt nodig voor goed aangeklede nacho’s:
  • 1 rode ui
  • 1 el jalapeñoplakjes uit een pot (of vers gesneden) 
  • 2 tomaten 
  • 150 gram tortilla chips 
  • 125 gram crème fraîche light 
  • 100 gram geraspte belegen kaas 
  • 15 gram koriander 
  • een lage ovenschaal om ze in te bakken en serveren

Nachos recept

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd de rode ui in ringen en hak de jalapeñoplakjes fijn.
  • Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
  • Verdeel de tortilla chips over een ingevette lage ovenschaal.
  • Schep de crème fraîche over de chips en verdeel de uienringen er overheen.
  • Rasp de belegen kaas over de schaal. Dit mag best een beetje veel zijn, want dan smelt de kaas lekker door de chips naar beneden.
  • Zet de nacho’s 5-10 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten.
  • Als laatste strooi je de fijn gehakte koriander over de nacho’s.
erveer de nacho’s warm, zodat de kaas zijn smeuïge zachte smaak behoudt. Eet smakelijk!  

Kaasmogelijkheden

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden met onze favoriete boerenkaas. Heb jij ook een heerlijk recept met boerenkaas? Of weet jij een super lekkere kaascombinatie? Laat het ons weten! Gebruik de #defirmakaas of mail het ons! Ben je gek op boerenkaas en wil je hier meer over weten? Ga dan naar onze blog over boerenkaas. En wordt kaasexpert!

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijker kaas van de boerderij nu ook te koop bij de firma kaas. Wat maak Stolwijker kaas zo uniek? Lees het hier!

Lees verder

Koeiendans

De lente begint, tijd voor de koeiendans! Lees onze blog en kom meer te weten over de lente, graskaas en de koeiendans.

Lees verder

Hoe bewaar je kaas?

Hoe bewaar je kaas? Hoe blijft kaas het langst lekker? Kun je kaas invriezen? En waarom verstuurt de firma kaas haar boerenkaas niet in kaaspapier? In deze blog lees je alles over het bewaren van kaas.

Lees verder

De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Kaas eten tijdens je zwangerschap

Welke kaas kun je eten als je zwanger bent? Wat is het verschil tussen fabriekskaas en boerenkaas? En wat is rauwmelkse koemelk? In deze blog leggen wij uit wat de adviezen zijn met betrekking tot boerenkaas als je zwanger bent.

Lees verder

Cum Laude Kaas

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

De lekkerste borrel combinaties met kaas

Borrel thuis maken? De firma kaas geeft jou de lekkerste borrel recepten en handige tips om jouw borrel te laten slagen. Eet ze lekker!

Lees verder

Terugblik op 2020

Twintig-twintig… wat een bijzonder jaar. Dat kan ook bijna niet anders met die twee dubbele getallen… Lees hier verder in de blog.

Lees verder