.

uniek kaasabonnement      •      gratis thuisbezorgd      •      brievenbuspakket      •      steun de lokale boer      •      vrij opzegbaar

Lege weilanden, want de koeien staan op stal

Waarom zijn de weilanden leeg

In de winter zijn de weilanden leeg, maar waarom is dat? Zo koud is het toch niet in Nederland?

 

Stallen klaarmaken

Rond november maakt de boer meestal de stallen voor de koeien in orde, wat letterlijk betekent dat de koeien in een gespreid bedje kunnen rusten. De dames liggen tussen de 10-15 uur per dag en dus  is een comfortabele stal wel zo fijn. Daarom zie je veel lege weilanden in de winter.
Hoe maakt de boer de stallen in orde? De boer zorgt ervoor dat de keien op een zachte ondergrond liggen, net zoals in de wei. De boer maakt zogenaamde koeien bedden. Deze bedden worden gemaakt van zand, zaagsel, stro of speciale rubberen matrassen. In de stal heeft iedere koe haar eigen bed. 

lege weilanden koeien in de stal

Lees hier meer over waarom de koeien in de winter op stal staan.

 

Herstellen van het gras

De koeien gaan op stal, omdat zo het gras op de wei kan herstellen. Gras groeit namelijk niet of nauwelijks meer wanneer het kouder wordt. Daarnaast valt er in de wintermaanden meer neerslag, waardoor de wei drassig wordt. Koeien kunnen niet goed lopen op een drassige ondergrond en ze zouden het gras dan ook nog eens kunnen vertrappen. 

 

Lege weilanden in de winter

In de stallen krijgen de koeien kuilgras. Kuilgras is gras dat eerder in het jaar is gemaaid en opgeslagen ligt op de boerderij. Daarnaast wordt het menu van de koe aangevuld met mais, voederbiet en krachtvoer brokken. 
Zo is de koe het hele jaar door blij en wij natuurlijk ook. Want een blije koe betekent goede melk en – je raadt het al – lekkere boerenkaas voor jou!

 

 

Brievenbuskaas in De Volkskrant

Brievenbuskaas in De Volkskrant

De firma kaas staat in De Volkskrant in de rubriek De Volkskeuken van Loethe Olthuis: Boerenkaassalade met bleekselderij, walnoten, appel en brievenbuskaas.

Lees meer
Proefnotities kaas

Proefnotities kaas

Proefnotities. Dit kaartje is puur voor jezelf, zodat je zelf kunt bijhouden welke kaas je lekker vindt. Deze proefnotities zijn een geheugensteuntje voor jou om eens na te denken over de andere boeren in ons assortiment. Misschien wil je die ook wel eens proberen.

Lees meer
NHradio interview

NHradio interview

NHradio – Wie is de vroege vogel van de dag? Want Noord-Holland ontwaakt natuurlijk! De bakker, de bloemist, de krantenbezorger, de timmerman… iedereen mag weer aan de slag. Lees hier het interview met kaasbaas Wouter Swolfs van de firma kaas.

Lees meer
Keto voor Beginners

Keto voor Beginners

Deze keer gaan we dieper in op boerenkaas en Keto voor Beginners, voor sommige misschien al bekend, maar ook wij leren nog steeds iedere dag steeds meer over boerenkaas. Lees hier verder over keto en boerenkaas!

Lees meer
Rauwmelkse kaas

Rauwmelkse kaas

Rauwe melk is het is het hoofdbestanddeel van rauwmelkse kaas. Wij Nederlanders zijn van oorsprong melkdrinkers, daarom is het ook niet zo gek dat Nederland veel kaas produceert, consumeert en Nederlanders kaaskoppen genoemd worden. Voor het maken van kaas kunnen verschillende soorten melk worden gebruikt . Deze blog gaat over de verschillen in melk en dus in de kaas.

Lees meer
Nachos maken

Nachos maken

Mis je ook zo het borrelen buiten de deur? Het terrashoppen? De gezelligheid van de bar? Nou, wij begrijpen heel goed hoe dit is. Daarom deze keer in de blog: zelf nachos maken.

Lees meer

 

een greep uit onze boerenkazen

 

Boerenkaas de firma kaas

Jong belegen

van boerderij de Twee Hoeven

boerenkaas de firma kaas

Oude kaas

van boerderij Witte Welle

boerenkaas de firma kaas

Belegen

van boerderij Koopman

dit zeggen onze klanten!

Heerlijke echte kaas!

★★★☆☆  Nanny, Amstelveen

Uitstekende en zeer vriendelijke service. Super handig zo door de brievenbus. En die smaak: wauw!!

Wederom positief verrast

★★★★★  Jos, Nieuwegein

De 2e zending kaas ontvangen. Zo anders dan uit de supermarkt. Wat een cool concept!

Jeetje wat een smaak!

★★★★☆  Loes, IJsselstein

De oude kaas van de Witte Welle. Overheerlijk! Super lekkere kaas en je weet waar die vandaan komt. Gaaf!

© copyright 2019 - 2020 de firma kaas | alle rechten voorbehouden | privacy policy - algemene voorwaarden
kvk 71109560 | adres: johan huizingalaan 763a, 1066 vh amsterdam