Kun je van jonge kaas oude kaas maken?
Kwaliteit
Om de beste kwaliteit boerenkaas te leveren moet het rijpingsproces zo gelijkmatig mogelijk verlopen. Dat maakt het een tijdrovend proces. Het rijpingsproces wordt sterk beÏnvloed door de luchtvochtigheid en de temperatuur.Rijpingstijd
Jonge kaas heeft een korte rijpingstijd van rond de 4 weken. In theorie zou je zelf een kaaswiel – dus, een hele kaas – kunnen kopen en deze in een kelder met een temperatuur van rond de 12 tot 16 graden Celsius kunnen bewaren. Na een half jaar wordt de jongere kaas, belegen kaas. Voor oude kaas zul je wat meer geduld moeten hebben. Deze moet namelijk 10 tot 12 maanden rijpen. Je kan er ook niet tussendoor alvast een proefstukje vanaf snijden, want dan wordt het rijpingsproces verstoord. Even geduld dus. ?"Lees hier meer over verschillende kaassoorten"
De smaak van jonge- en oude kaas
Smaakt ‘jonge oude kaas’ dan wel hetzelfde als echte oude boerenkaas? Het antwoord is: nee. Het maken van boerenkaas is een arbeidsintensief proces dat wordt beïnvloed door diverse externe factoren. Je kunt het rijpingsproces dan ook het beste overlaten aan de professionals – precies, onze kaasboeren! Zij hebben ervaring, een ruimte waarin de kazen kunnen rijpen en waar het klimaat kan worden gereguleerd en beheersen de fijne kneepjes van deze prachtige ambacht. Onze boeren maken hun boerenkaas met passie en vanuit pure liefde. Hoe cliché dat ook klinkt, dat verschil proef je misschien nog wel het meest!Proef de smaak van boerenkaas
Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past. Wil jij meer weten over boerenkaas? Leer alles over boerenkaas en lees hier verder.Alles over boerenkaas
Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!
Oktober is Boerenkaasmaand!
Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!
de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!
Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.
Herfst = Kruidenkaas!
De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!
Cum Laude (kaas) Awards 2021
Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!
Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?
Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.
Feiten & fabels over kaas
Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch? Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]
EK borrelpakket
Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!