Koeienweetjes

In deze blog vertellen wij alles wat jij over koeien wil weten! Wist jij bijvoorbeeld dat er in Nederland 1,6 miljoen melkkoeien rondlopen? Een koe heeft maar 20 minuten slaap per dag nodig. En wist je dat een koe heet pas een koe als ze twee keer een kalf heeft gekregen? Een grote factor die de smaak van de kaas bepaalt is wat de koeien eten. Zelfs het soort ondergrond kan je terugproeven in de kaas. Een koe kan je pas melken nadat ze een kalf heeft gekregen want voor die tijd geeft ze geen melk. Koeienweetjes

Uitgelichte koeienweetjes

Nieuwsgierig naar meer koeienweetjes? Wij lichten er een paar voor jou uit:
  • Weet jij wat een koeiendans is? Heb jij wel eens ‘dansende’ koeien gezien? Check hier de blog over de koeiendans.
  • Hitteplan? Zeker! Zowel voor de koeien als voor de kaas! Check hier de blog over het hitteplan.
  • Waarom worden koeien in de winter geschoren? Kom alles te weten over waarom boeren koeien scheren! Check hier de blog.
  • Wat eet een koe? En wat eet een koe in de winter? Check hier de blog en kom erachter wat het wintermenu van de koe is!
Koeienweetjes

Boerenkaas

De firma kaas heeft je nu een aantal koeienweetjes gegeven. Maar het leukste en belangrijkste weetje hebben we voor het laatst bewaard! Check hier de blog Wat is boerenkaas? blog en wordt boerenkaas expert! Heb je ook zo’n trek gekregen na al deze koeienweetjes? Proef dan onze boerenkaas zelf en bekijk hier het assortiment boerenkaas.

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Lees verder

de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.

Lees verder

Herfst = Kruidenkaas!

De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!

Lees verder

Cum Laude (kaas) Awards 2021

Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Feiten & fabels over kaas

Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch?  Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]

Lees verder

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder