Koeienweetjes

In deze blog vertellen wij alles wat jij over koeien wil weten! Wist jij bijvoorbeeld dat er in Nederland 1,6 miljoen melkkoeien rondlopen? Een koe heeft maar 20 minuten slaap per dag nodig. En wist je dat een koe heet pas een koe als ze twee keer een kalf heeft gekregen? Een grote factor die de smaak van de kaas bepaalt is wat de koeien eten. Zelfs het soort ondergrond kan je terugproeven in de kaas. Een koe kan je pas melken nadat ze een kalf heeft gekregen want voor die tijd geeft ze geen melk. Koeienweetjes

Uitgelichte koeienweetjes

Nieuwsgierig naar meer koeienweetjes? Wij lichten er een paar voor jou uit:
  • Weet jij wat een koeiendans is? Heb jij wel eens ‘dansende’ koeien gezien? Check hier de blog over de koeiendans.
  • Hitteplan? Zeker! Zowel voor de koeien als voor de kaas! Check hier de blog over het hitteplan.
  • Waarom worden koeien in de winter geschoren? Kom alles te weten over waarom boeren koeien scheren! Check hier de blog.
  • Wat eet een koe? En wat eet een koe in de winter? Check hier de blog en kom erachter wat het wintermenu van de koe is!
Koeienweetjes

Boerenkaas

De firma kaas heeft je nu een aantal koeienweetjes gegeven. Maar het leukste en belangrijkste weetje hebben we voor het laatst bewaard! Check hier de blog Wat is boerenkaas? blog en wordt boerenkaas expert! Heb je ook zo’n trek gekregen na al deze koeienweetjes? Proef dan onze boerenkaas zelf en bekijk hier het assortiment boerenkaas.

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

De koeien gaan naar buiten!

De koeien gaan naar buiten. Dit is een dag waar iedere boer ieder voorjaar weer naar uit kijkt. De koeien trouwens ook. Lees hier alles over dit bijzondere moment!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Wat is graskaas?

Graskaas - Wat is graskaas precies? Iedereen lijkt het er over te hebben in het voorjaar, want graskaas is er ook alleen in het voorjaar. Hieronder wordt uitgelegd wat graskaas is.

Lees verder

Kaasbrood in plaats van Paasbrood?

Zelf Kaasbrood maken? Wat een goed idee! Omdat Pasen twee dagen duurt hebben wij een recept voor jou dat je de hele Pasen kan eten! Zoals bij het ontbijt, brunch, lunch, hartig tussendoortje of lekker als broodje bij de soep. Lees gauw verder!

Lees verder

Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijker kaas van de boerderij nu ook te koop bij de firma kaas. Wat maak Stolwijker kaas zo uniek? Lees het hier!

Lees verder

Koeiendans

De lente begint, tijd voor de koeiendans! Lees onze blog en kom meer te weten over de lente, graskaas en de koeiendans.

Lees verder

Hoe bewaar je kaas?

Hoe bewaar je kaas? Hoe blijft kaas het langst lekker? Kun je kaas invriezen? En waarom verstuurt de firma kaas haar boerenkaas niet in kaaspapier? In deze blog lees je alles over het bewaren van kaas.

Lees verder

Kaasweetjes

In deze blog vertellen wij alles wat jij van kaas wil weten! Wist jij bijvoorbeeld dat er in Nederlands 650 miljoen kilo kaas per jaar wordt geproduceerd? Daarmee is Nederland de op 4 na grootste kaasproducent ter wereld! Niet gek voor zo’n klein kaaslandje. Voor 1 kilo kaas is ongeveer 10 liter koeienmelk nodig, even snel rekenen… Dat is dus […]

Lees verder

De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder