Koeienweetjes

In deze blog vertellen wij alles wat jij over koeien wil weten! Wist jij bijvoorbeeld dat er in Nederland 1,6 miljoen melkkoeien rondlopen? Een koe heeft maar 20 minuten slaap per dag nodig. En wist je dat een koe heet pas een koe als ze twee keer een kalf heeft gekregen? Een grote factor die de smaak van de kaas bepaalt is wat de koeien eten. Zelfs het soort ondergrond kan je terugproeven in de kaas. Een koe kan je pas melken nadat ze een kalf heeft gekregen want voor die tijd geeft ze geen melk. Koeienweetjes

Uitgelichte koeienweetjes

Nieuwsgierig naar meer koeienweetjes? Wij lichten er een paar voor jou uit:
  • Weet jij wat een koeiendans is? Heb jij wel eens ‘dansende’ koeien gezien? Check hier de blog over de koeiendans.
  • Hitteplan? Zeker! Zowel voor de koeien als voor de kaas! Check hier de blog over het hitteplan.
  • Waarom worden koeien in de winter geschoren? Kom alles te weten over waarom boeren koeien scheren! Check hier de blog.
  • Wat eet een koe? En wat eet een koe in de winter? Check hier de blog en kom erachter wat het wintermenu van de koe is!
Koeienweetjes

Boerenkaas

De firma kaas heeft je nu een aantal koeienweetjes gegeven. Maar het leukste en belangrijkste weetje hebben we voor het laatst bewaard! Check hier de blog Wat is boerenkaas? blog en wordt boerenkaas expert! Heb je ook zo’n trek gekregen na al deze koeienweetjes? Proef dan onze boerenkaas zelf en bekijk hier het assortiment boerenkaas.

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Mijn account

De vernieuwde mijn account van de firma kaas is live. Beheer je abonnement zelf en ervaar het gemak van een kaasabonnement.

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder

Weidevogels en onze boeren

De weidevogels en de boeren in Nederland hebben vaak een ding met elkaar gemeen: ze huizen allebei in de omgeving van de weides. 

Lees verder

Eén (boeren)zwaluw maakt nog geen zomer

Wat is weidevogelbeheer en hoe gaat het met onze weidevogels? Lees onze blog en kijk welke boeren zich inzetten voor de weidevogels!

Lees verder

De koeien gaan naar buiten!

De koeien gaan naar buiten. Dit is een dag waar iedere boer ieder voorjaar weer naar uit kijkt. De koeien trouwens ook. Lees hier alles over dit bijzondere moment!

Lees verder

Wat is graskaas?

Graskaas - Wat is graskaas precies? Iedereen lijkt het er over te hebben in het voorjaar, want graskaas is er ook alleen in het voorjaar. Hieronder wordt uitgelegd wat graskaas is.

Lees verder

Kaasbrood in plaats van Paasbrood?

Zelf Kaasbrood maken? Wat een goed idee! Omdat Pasen twee dagen duurt hebben wij een recept voor jou dat je de hele Pasen kan eten! Zoals bij het ontbijt, brunch, lunch, hartig tussendoortje of lekker als broodje bij de soep. Lees gauw verder!

Lees verder