Koeborstels

Alles om de koe blij te maken: koeborstels: borstels voor de koeien in de stallen voor de vacht van de koe. Overdreven? Absoluut niet. Alles om de dames het zo comfortabel mogelijk te maken.  

Basisbehoeften

Koeien hebben net als mensen basisbehoeften. Hieronder vallen eten, drinken en comfortabel kunnen rusten. Onze boeren streven ernaar om het welzijn van de koeien zo optimaal mogelijk te maken. Er wordt van alles bedacht om het de dames zo comfortabel mogelijk te maken: schone stallen, voetbaden voor schone klauwen, maar ook de levensgrote borstels voor hun vacht.  

Koeienborstels?

Borstels? Ja, speciale koeborstels. De borstels staan op vaste plaatsen in de stal waar de koeien langs kunnen lopen en tegenaan kunnen schuren. Zodra de koe tegen de borstel duwt, begint de borstel te draaien. De borstel stopt met draaien na een vast aantal seconden en zal pas weer gaan draaien als deze weer zal worden geactiveerd. 

koeborstel koe borstel

Waarom dan?

Maar waar zijn deze borstels dan goed voor? De borstels vegen vuil en stof samen met het overtollig haar van hun lichaam. De dames blijven zo schoon en glanzend. Daarnaast zorgen de borstels voor een hygiëne, goede comfort en rust. Dit komt omdat de borstel een masserende werking heeft, waardoor de bloeddoorstroming wordt gestimuleerd.  En dit bij elkaar zorgt voor gezonde blije koeien, dus betere melk en dus lekkerdere kaas.

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Verse kaas rechtstreeks van de boer

De firma kaas haalt de kaas direct op bij de boer. Dit wordt iedere week gedaan zodat de kaas vers kan worden geleverd aan onze klanten. De kaas wordt gesneden en in diep gevacumeerd, zodat de kaas vers blijft. Lees hier meer over onze boeren!

Lees verder

Kaas bestellen

De firma kaas levert verse kaas door de brievenbus bij jou thuis. De firma loopt hiermee voorop, omdat het door postbodes wordt rondgebracht in plaats met busjes wordt bezorgd door een bezorgdienst. Het voordeel? Je leest 't hier!

Lees verder

PostNL bezorgtijden

Het is december. Een maand van feestdagen met veel pakketjes en cadeautjes. Het kan je bijna niet ontgaan zijn, maar PostNL heeft het ontzettend druk, en dus ook met onze brievenbuspakketjes. Dit heeft invloed op de PostNL bezorgtijden.

Lees verder

Kleurplaat

De firma kaas presenteert een kleurwedstrijd voor jong en oud. Met de aangekondigde nieuwe maatregelen komt voor velen de kerstvakantie iets eerder dan gepland. Daarom organiseert de firma kaas een kleurwedstrijd met leuke cheesy prijzen.

Lees verder

Boerenkaas uit het Groene Hart

De firma kaas in het Algemeen Dagblad over boerenkaas door de brievenbus van boeren uit het Groene Hart. Lees hier het hele artikel.

Lees verder

Wat is het verschil tussen de Hollandse kaassoorten?

Bij de firma kaas hebben we op dit moment drie kaassoorten in het assortiment, namelijk: jong belegen, belegen en oude boerenkaas. Maar wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste kenmerken van deze drie verschillende rijpingen?

Lees verder

Kaasfondue met boerenkaas

Kaasfondue met boerenkaas, dat is pas lekker. Benieuwd naar het recept? Je vindt het kaasfondue recept hier!

Lees verder

Hoe kan je kaas bewaren?

De firma kaas verstuurt kaas door de brievenbus verpakt in vacuüm in een brievenbusdoosje. Dit is voor bescherming tegen bijvoorbeeld vallen en stoten, maar ook tegen bacteriën, nattigheid en viezigheid van buitenaf. Maar hoe zit dat eigenlijk met het bewaren van kaas en de houdbaarheid? We leggen het uit in deze blog.

Lees verder

BNR Radio en de firma kaas

Onze kaasbaas op BNR Radio bij Zakendoen in de pitch. De firma kaas wordt gepitcht en vragen beantwoordt. Lees en luister het hier.

Lees verder