Koeborstels

Alles om de koe blij te maken: koeborstels: borstels voor de koeien in de stallen voor de vacht van de koe. Overdreven? Absoluut niet. Alles om de dames het zo comfortabel mogelijk te maken.  

Basisbehoeften

Koeien hebben net als mensen basisbehoeften. Hieronder vallen eten, drinken en comfortabel kunnen rusten. Onze boeren streven ernaar om het welzijn van de koeien zo optimaal mogelijk te maken. Er wordt van alles bedacht om het de dames zo comfortabel mogelijk te maken: schone stallen, voetbaden voor schone klauwen, maar ook de levensgrote borstels voor hun vacht.  

Koeienborstels?

Borstels? Ja, speciale koeborstels. De borstels staan op vaste plaatsen in de stal waar de koeien langs kunnen lopen en tegenaan kunnen schuren. Zodra de koe tegen de borstel duwt, begint de borstel te draaien. De borstel stopt met draaien na een vast aantal seconden en zal pas weer gaan draaien als deze weer zal worden geactiveerd. 

koeborstel koe borstel

Waarom dan?

Maar waar zijn deze borstels dan goed voor? De borstels vegen vuil en stof samen met het overtollig haar van hun lichaam. De dames blijven zo schoon en glanzend. Daarnaast zorgen de borstels voor een hygiëne, goede comfort en rust. Dit komt omdat de borstel een masserende werking heeft, waardoor de bloeddoorstroming wordt gestimuleerd.  En dit bij elkaar zorgt voor gezonde blije koeien, dus betere melk en dus lekkerdere kaas.  

Proef de smaak van boerenkaas

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past.  

Alle koeienweetjes vind je hier

Wil jij alles te weten komen over koeien? Lees dan hier onze blogs en wordt koeien expert!

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Lees verder

de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.

Lees verder

Herfst = Kruidenkaas!

De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!

Lees verder

Cum Laude (kaas) Awards 2021

Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Feiten & fabels over kaas

Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch?  Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]

Lees verder

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder