Keto voor Beginners

De firma kaas publiceert steeds vaker blogs om meer achtergrondinformatie over kaas en met name specifiek boerenkaas te verstrekken. Gezondheid is steeds vaker een hot item en eerder schreven we daarom ook al over ‘is kaas gezond’ en ‘koolhydraten in kaas’. Deze keer gaan we dieper in op boerenkaas en Keto voor Beginners, voor sommige misschien al bekend, maar ook wij leren nog steeds iedere dag steeds meer over boerenkaas.  

Wat is keto?

Het keto dieet is een extreem koolhydraatarm dieet waarbij 60 tot 80 procent van de totale calorie-inname uit vetten bestaat. Keto is een type dieet waarbij de hersenen en het lichaam ketonen en vet als brandstof gebruiken. Het lichaam komt dan in de ‘ketose staat’. Het voordeel is dat op deze manier de vetverbranding 24 uur per dag draait en het kan daarmee jouw lichaam ontzettend veel energie kan geven, àls je het dieet volgens de juiste wijze volgt.  

Wat zijn ketonen?

Ketonen zijn de verbindingen die je lever aanmaakt uit je vetvoorraad als je bloedsuiker laag is. De hoeveelheid die je lever aanmaakt is afhankelijk van het aantal koolhydraten en eiwitten die je inneemt.

Keto dieet

Bij het keto dieet eet je dus zeer weinig koolhydraten, maar omdat je lichaam toch brandstof nodig heeft om te functioneren stapt het over of naar ketonen en vetten. De concentratie ketonen wordt verhoogt en vetzuren worden afgebroken. Een mooie metafoor hiervoor: een hybride auto waarvan de benzine op is kan verder rijden op elektriciteit.   keto en kaas  

Wat mag je eten?

Eigenlijk alles, zolang er maar geen of nauwelijks koolhydraten inzitten. Je zult zien dat als je net begint met keto het een ontdekkingstocht is naar wat je nu wel en niet kunt eten en wat je lekker of een goede combinatie vindt. Belangrijk is dat je de balans zoekt naar 5% koolhydraten, 20% eiwitten en 75% vet. En wat bevat nu nul koolhydraten, maar wel eiwitten en vet…?  

Kaas en keto

Precies. Kaas! Kaas is populair onder de ketovoren en dit heeft te maken met het feit dat kaas goed is te combineren in ontbijt, lunch, diner en heel goed als hartige snack kan. Boerenkaas is zelfs nog meer geschikt voor het keto dieet dan niet-boerenkaas. Waarom? Boerenkaas is gemaakt van rauwmelkse kaas. Rauwmelkse kaas draagt namelijk bij aan het verkrijgen van de juiste enzymen om vet af te breken. De Fransen zijn dus nog niet zo gek om kaas te eten na de maaltijd ?
“Boerenkaas is zelfs nog meer geschikt voor het keto dieet”

Keto voor Beginners iets voor jou?

Het keto dieet is een levensstijl waarmee je geweldige resultaten kunt behalen àls je het dieet volgens de juiste wijze volgt. Met deze levensstijl zijn een hongergevoel en suikerdips verleden tijd. Je kunt meer energie ervaren en doordat je vetverbranding 24 uur per dag draait zal je vetpercentage dalen. Wil jij meer weten over het keto dieet of kun je niet wachten om hiermee te beginnen? Ga dan naar de website van Keto voor Beginners. Hier vindt je inspiratie, motivatie en tips over alles rondom keto.

Wil jij ook lekkere boerenkaas?

Of je nu een keto dieet volgt of gewoon gek bent van kaas, de firma kaas haalt kaas direct van de boer en levert deze via de brievenbus bij jou thuis. Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past.  

Kom alles te weten over boerenkaas

Wil jij alles te weten komen over boerenkaas? Lees dan hier onze blogs en wordt boerenkaas expert! keto en kaas

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Lees verder

de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.

Lees verder

Herfst = Kruidenkaas!

De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!

Lees verder

Cum Laude (kaas) Awards 2021

Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Feiten & fabels over kaas

Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch?  Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]

Lees verder

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder