.

uniek kaasabonnement      •      gratis thuisbezorgd      •      brievenbuspakket      •      steun de lokale boer      •      vrij opzegbaar

Keto voor beginners

in combinatie met boerenkaas

Is kaas keto?

Keto voor Beginners

De firma kaas publiceert steeds vaker blogs om meer achtergrondinformatie over kaas en met name specifiek boerenkaas te verstrekken. Gezondheid is steeds vaker een hot item en eerder schreven we daarom ook al over ‘is kaas gezond’ en ‘koolhydraten in kaas’. Deze keer gaan we dieper in op boerenkaas en Keto voor Beginners, voor sommige misschien al bekend, maar ook wij leren nog steeds iedere dag steeds meer over boerenkaas.

 

Wat is keto?

Het keto dieet is een extreem koolhydraatarm dieet waarbij 60 tot 80 procent van de totale calorie-inname uit vetten bestaat. Keto is een type dieet waarbij de hersenen en het lichaam ketonen en vet als brandstof gebruiken. Het lichaam komt dan in de ‘ketose staat’. Het voordeel is dat op deze manier de vetverbranding 24 uur per dag draait en het kan daarmee jouw lichaam ontzettend veel energie kan geven, àls je het dieet volgens de juiste wijze volgt. 

 

Wat zijn ketonen?

Ketonen zijn de verbindingen die je lever aanmaakt uit je vetvoorraad als je bloedsuiker laag is. De hoeveelheid die je lever aanmaakt is afhankelijk van het aantal koolhydraten en eiwitten die je inneemt. 

 

Keto dieet

Bij het keto dieet eet je dus zeer weinig koolhydraten, maar omdat je lichaam toch brandstof nodig heeft om te functioneren stapt het over of naar ketonen en vetten. De concentratie ketonen wordt verhoogt en vetzuren worden afgebroken. Een mooie metafoor hiervoor: een hybride auto waarvan de benzine op is kan verder rijden op elektriciteit.

keto kaas boerenkaas

Wat mag je eten?

Eigenlijk alles, zolang er maar geen of nauwelijks koolhydraten inzitten. Je zult zien dat als je net begint met keto het een ontdekkingstocht is naar wat je nu wel en niet kunt eten en wat je lekker of een goede combinatie vindt. Belangrijk is dat je de balans zoekt naar 5% koolhydraten, 20% eiwitten en 75% vet. En wat bevat nu nul koolhydraten, maar wel eiwitten en vet…?

 

Kaas en keto 

Precies. Kaas! Kaas is populair onder de ketovoren en dit heeft te maken met het feit dat kaas goed is te combineren in ontbijt, lunch, diner en heel goed als hartige snack kan. Boerenkaas is zelfs nog meer geschikt voor het keto dieet dan niet-boerenkaas. Waarom? Boerenkaas is gemaakt van rauwmelkse kaas. Rauwmelkse kaas draagt namelijk bij aan het verkrijgen van de juiste enzymen om vet af te breken. De Fransen zijn dus nog niet zo gek om kaas te eten na de maaltijd 😉

“Boerenkaas is zelfs nog meer geschikt voor het keto dieet”

Keto voor Beginners iets voor jou?

Het keto dieet is een levensstijl waarmee je geweldige resultaten kunt behalen àls je het dieet volgens de juiste wijze volgt. Met deze levensstijl zijn een hongergevoel en suikerdips verleden tijd. Je kunt meer energie ervaren en doordat je vetverbranding 24 uur per dag draait zal je vetpercentage dalen. 
Wil jij meer weten over het keto dieet of kun je niet wachten om hiermee te beginnen? Ga dan naar de website van Keto voor Beginners. Hier vindt je inspiratie, motivatie en tips over alles rondom keto. 

Wil jij ook lekkere boerenkaas?

Of je nu een keto dieet volgt of gewoon gek bent van kaas, de firma kaas haalt kaas direct van de boer en levert deze via de brievenbus bij jou thuis. Bekijk onze boerenkazen en ontdek welke jouw favoriet is. 

keto kaas boerenkaas

Brievenbuskaas in De Volkskrant

Brievenbuskaas in De Volkskrant

De firma kaas staat in De Volkskrant in de rubriek De Volkskeuken van Loethe Olthuis: Boerenkaassalade met bleekselderij, walnoten, appel en brievenbuskaas.

Lees meer
Proefnotities kaas

Proefnotities kaas

Proefnotities. Dit kaartje is puur voor jezelf, zodat je zelf kunt bijhouden welke kaas je lekker vindt. Deze proefnotities zijn een geheugensteuntje voor jou om eens na te denken over de andere boeren in ons assortiment. Misschien wil je die ook wel eens proberen.

Lees meer
NHradio interview

NHradio interview

NHradio – Wie is de vroege vogel van de dag? Want Noord-Holland ontwaakt natuurlijk! De bakker, de bloemist, de krantenbezorger, de timmerman… iedereen mag weer aan de slag. Lees hier het interview met kaasbaas Wouter Swolfs van de firma kaas.

Lees meer
Rauwmelkse kaas

Rauwmelkse kaas

Rauwe melk is het is het hoofdbestanddeel van rauwmelkse kaas. Wij Nederlanders zijn van oorsprong melkdrinkers, daarom is het ook niet zo gek dat Nederland veel kaas produceert, consumeert en Nederlanders kaaskoppen genoemd worden. Voor het maken van kaas kunnen verschillende soorten melk worden gebruikt . Deze blog gaat over de verschillen in melk en dus in de kaas.

Lees meer
Nachos maken

Nachos maken

Mis je ook zo het borrelen buiten de deur? Het terrashoppen? De gezelligheid van de bar? Nou, wij begrijpen heel goed hoe dit is. Daarom deze keer in de blog: zelf nachos maken.

Lees meer

 

een greep uit onze boerenkazen

 

Boerenkaas de firma kaas

Jong belegen

van boerderij de Twee Hoeven

boerenkaas de firma kaas

Oude kaas

van boerderij Witte Welle

boerenkaas de firma kaas

Belegen

van boerderij Koopman

dit zeggen onze klanten!

Heerlijke echte kaas!

★★★☆☆  Nanny, Amstelveen

Uitstekende en zeer vriendelijke service. Super handig zo door de brievenbus. En die smaak: wauw!!

Wederom positief verrast

★★★★★  Jos, Nieuwegein

De 2e zending kaas ontvangen. Zo anders dan uit de supermarkt. Wat een cool concept!

Jeetje wat een smaak!

★★★★☆  Loes, IJsselstein

De oude kaas van de Witte Welle. Overheerlijk! Super lekkere kaas en je weet waar die vandaan komt. Gaaf!

© copyright 2019 - 2020 de firma kaas | alle rechten voorbehouden | privacy policy - algemene voorwaarden
kvk 71109560 | adres: johan huizingalaan 763a, 1066 vh amsterdam