Keto voor Beginners

De firma kaas publiceert steeds vaker blogs om meer achtergrondinformatie over kaas en met name specifiek boerenkaas te verstrekken. Gezondheid is steeds vaker een hot item en eerder schreven we daarom ook al over ‘is kaas gezond’ en ‘koolhydraten in kaas’. Deze keer gaan we dieper in op boerenkaas en Keto voor Beginners, voor sommige misschien al bekend, maar ook wij leren nog steeds iedere dag steeds meer over boerenkaas.  

Wat is keto?

Het keto dieet is een extreem koolhydraatarm dieet waarbij 60 tot 80 procent van de totale calorie-inname uit vetten bestaat. Keto is een type dieet waarbij de hersenen en het lichaam ketonen en vet als brandstof gebruiken. Het lichaam komt dan in de ‘ketose staat’. Het voordeel is dat op deze manier de vetverbranding 24 uur per dag draait en het kan daarmee jouw lichaam ontzettend veel energie kan geven, àls je het dieet volgens de juiste wijze volgt.  

Wat zijn ketonen?

Ketonen zijn de verbindingen die je lever aanmaakt uit je vetvoorraad als je bloedsuiker laag is. De hoeveelheid die je lever aanmaakt is afhankelijk van het aantal koolhydraten en eiwitten die je inneemt.

Keto dieet

Bij het keto dieet eet je dus zeer weinig koolhydraten, maar omdat je lichaam toch brandstof nodig heeft om te functioneren stapt het over of naar ketonen en vetten. De concentratie ketonen wordt verhoogt en vetzuren worden afgebroken. Een mooie metafoor hiervoor: een hybride auto waarvan de benzine op is kan verder rijden op elektriciteit.   keto en kaas  

Wat mag je eten?

Eigenlijk alles, zolang er maar geen of nauwelijks koolhydraten inzitten. Je zult zien dat als je net begint met keto het een ontdekkingstocht is naar wat je nu wel en niet kunt eten en wat je lekker of een goede combinatie vindt. Belangrijk is dat je de balans zoekt naar 5% koolhydraten, 20% eiwitten en 75% vet. En wat bevat nu nul koolhydraten, maar wel eiwitten en vet…?  

Kaas en keto

Precies. Kaas! Kaas is populair onder de ketovoren en dit heeft te maken met het feit dat kaas goed is te combineren in ontbijt, lunch, diner en heel goed als hartige snack kan. Boerenkaas is zelfs nog meer geschikt voor het keto dieet dan niet-boerenkaas. Waarom? Boerenkaas is gemaakt van rauwmelkse kaas. Rauwmelkse kaas draagt namelijk bij aan het verkrijgen van de juiste enzymen om vet af te breken. De Fransen zijn dus nog niet zo gek om kaas te eten na de maaltijd 😉
“Boerenkaas is zelfs nog meer geschikt voor het keto dieet”

Keto voor Beginners iets voor jou?

Het keto dieet is een levensstijl waarmee je geweldige resultaten kunt behalen àls je het dieet volgens de juiste wijze volgt. Met deze levensstijl zijn een hongergevoel en suikerdips verleden tijd. Je kunt meer energie ervaren en doordat je vetverbranding 24 uur per dag draait zal je vetpercentage dalen. Wil jij meer weten over het keto dieet of kun je niet wachten om hiermee te beginnen? Ga dan naar de website van Keto voor Beginners. Hier vindt je inspiratie, motivatie en tips over alles rondom keto.

Wil jij ook lekkere boerenkaas?

Of je nu een keto dieet volgt of gewoon gek bent van kaas, de firma kaas haalt kaas direct van de boer en levert deze via de brievenbus bij jou thuis. Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past. Wil jij meer weten over boerenkaas? Leer alles over boerenkaas en lees hier verder. keto en kaas

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijker kaas van de boerderij nu ook te koop bij de firma kaas. Wat maak Stolwijker kaas zo uniek? Lees het hier!

Lees verder

Koeiendans

De lente begint, tijd voor de koeiendans! Lees onze blog en kom meer te weten over de lente, graskaas en de koeiendans.

Lees verder

Hoe bewaar je kaas?

Hoe bewaar je kaas? Hoe blijft kaas het langst lekker? Kun je kaas invriezen? En waarom verstuurt de firma kaas haar boerenkaas niet in kaaspapier? In deze blog lees je alles over het bewaren van kaas.

Lees verder

De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Kaas eten tijdens je zwangerschap

Welke kaas kun je eten als je zwanger bent? Wat is het verschil tussen fabriekskaas en boerenkaas? En wat is rauwmelkse koemelk? In deze blog leggen wij uit wat de adviezen zijn met betrekking tot boerenkaas als je zwanger bent.

Lees verder

Cum Laude Kaas

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

De lekkerste borrel combinaties met kaas

Borrel thuis maken? De firma kaas geeft jou de lekkerste borrel recepten en handige tips om jouw borrel te laten slagen. Eet ze lekker!

Lees verder

Terugblik op 2020

Twintig-twintig… wat een bijzonder jaar. Dat kan ook bijna niet anders met die twee dubbele getallen… Lees hier verder in de blog.

Lees verder