Kaasweetjes

In deze blog vertellen wij alles wat jij van kaas wil weten! Wist jij bijvoorbeeld dat er in Nederlands 650 miljoen kilo kaas per jaar wordt geproduceerd? Daarmee is Nederland de op 4 na grootste kaasproducent ter wereld! Niet gek voor zo’n klein kaaslandje. Voor 1 kilo kaas is ongeveer 10 liter koeienmelk nodig, even snel rekenen… Dat is dus 6.500.000.000 (6,5 miljard) liter koeienmelk per jaar! Wij exporteren veel kaas en eten ook veel kaas! De Nederlander is een echte kaaskop, want gemiddeld genomen eet een Nederlander zo’n 17 kilo kaas per jaar per persoon. Kaasweetjes

Uitgelichte kaasweetjes

Nieuwsgierig naar meer kaasweetjes? Wij lichten er een paar voor jou uit:
  • Weet jij wat het verschil is tussen rauwmelkse kaas en gepasteuriseerde kaas? Check hier de blog en kom alles te weten over de verschillen!
  • Graskaas is een seizoensproduct. Het is de eerste kaas gemaakt van koeien die na de winter weer in de wei staan. Alle in’s and out’s weten? Check hier de blog over graskaas.
  • Alles weten over koolhydraten in kaas en het keto-arm kaas dieet? Check hier de blog en wordt een expert!
  • Altijd al willen weten wat de kristallen in kaas zijn? Een tipje van de sluier… het zijn geen zoutkristallen! Check hier de blog over de kristallen in kaas.
  • Weet jij wat beste plek is om je kaasschaaf te bewaren? Check hier de gouden tip voor je kaasschaaf!
Kaasweetjes

Boerenkaas

De firma kaas heeft je nu een aantal kaasweetjes gegeven. Maar het leukste en belangrijkste weetje hebben we voor het laatst bewaard! Check de blog over 'wat is boerenkaas' en wordt boerenkaas expert! Heb je ook zo’n trek gekregen na al deze kaasweetjes? Proef dan onze boerenkaas zelf en bekijk het assortiment.

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Mijn account

De vernieuwde mijn account van de firma kaas is live. Beheer je abonnement zelf en ervaar het gemak van een kaasabonnement.

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder

Weidevogels en onze boeren

De weidevogels en de boeren in Nederland hebben vaak een ding met elkaar gemeen: ze huizen allebei in de omgeving van de weides. 

Lees verder

Eén (boeren)zwaluw maakt nog geen zomer

Wat is weidevogelbeheer en hoe gaat het met onze weidevogels? Lees onze blog en kijk welke boeren zich inzetten voor de weidevogels!

Lees verder

De koeien gaan naar buiten!

De koeien gaan naar buiten. Dit is een dag waar iedere boer ieder voorjaar weer naar uit kijkt. De koeien trouwens ook. Lees hier alles over dit bijzondere moment!

Lees verder

Wat is graskaas?

Graskaas - Wat is graskaas precies? Iedereen lijkt het er over te hebben in het voorjaar, want graskaas is er ook alleen in het voorjaar. Hieronder wordt uitgelegd wat graskaas is.

Lees verder

Kaasbrood in plaats van Paasbrood?

Zelf Kaasbrood maken? Wat een goed idee! Omdat Pasen twee dagen duurt hebben wij een recept voor jou dat je de hele Pasen kan eten! Zoals bij het ontbijt, brunch, lunch, hartig tussendoortje of lekker als broodje bij de soep. Lees gauw verder!

Lees verder