Kaasweetjes

In deze blog vertellen wij alles wat jij van kaas wil weten! Wist jij bijvoorbeeld dat er in Nederlands 650 miljoen kilo kaas per jaar wordt geproduceerd? Daarmee is Nederland de op 4 na grootste kaasproducent ter wereld! Niet gek voor zo’n klein kaaslandje. Voor 1 kilo kaas is ongeveer 10 liter koeienmelk nodig, even snel rekenen… Dat is dus 6.500.000.000 (6,5 miljard) liter koeienmelk per jaar! Wij exporteren veel kaas en eten ook veel kaas! De Nederlander is een echte kaaskop, want gemiddeld genomen eet een Nederlander zo’n 17 kilo kaas per jaar per persoon. Kaasweetjes

Uitgelichte kaasweetjes

Nieuwsgierig naar meer kaasweetjes? Wij lichten er een paar voor jou uit:
  • Weet jij wat het verschil is tussen rauwmelkse kaas en gepasteuriseerde kaas? Check hier de blog en kom alles te weten over de verschillen!
  • Graskaas is een seizoensproduct. Het is de eerste kaas gemaakt van koeien die na de winter weer in de wei staan. Alle in’s and out’s weten? Check hier de blog over graskaas.
  • Alles weten over koolhydraten in kaas en het keto-arm kaas dieet? Check hier de blog en wordt een expert!
  • Altijd al willen weten wat de kristallen in kaas zijn? Een tipje van de sluier… het zijn geen zoutkristallen! Check hier de blog over de kristallen in kaas.
  • Weet jij wat beste plek is om je kaasschaaf te bewaren? Check hier de gouden tip voor je kaasschaaf!
Kaasweetjes

Boerenkaas

De firma kaas heeft je nu een aantal kaasweetjes gegeven. Maar het leukste en belangrijkste weetje hebben we voor het laatst bewaard! Check de blog over 'wat is boerenkaas' en wordt boerenkaas expert! Heb je ook zo’n trek gekregen na al deze kaasweetjes? Proef dan onze boerenkaas zelf en bekijk het assortiment.

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

De koeien gaan naar buiten!

De koeien gaan naar buiten. Dit is een dag waar iedere boer ieder voorjaar weer naar uit kijkt. De koeien trouwens ook. Lees hier alles over dit bijzondere moment!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Wat is graskaas?

Graskaas - Wat is graskaas precies? Iedereen lijkt het er over te hebben in het voorjaar, want graskaas is er ook alleen in het voorjaar. Hieronder wordt uitgelegd wat graskaas is.

Lees verder

Kaasbrood in plaats van Paasbrood?

Zelf Kaasbrood maken? Wat een goed idee! Omdat Pasen twee dagen duurt hebben wij een recept voor jou dat je de hele Pasen kan eten! Zoals bij het ontbijt, brunch, lunch, hartig tussendoortje of lekker als broodje bij de soep. Lees gauw verder!

Lees verder

Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijker kaas van de boerderij nu ook te koop bij de firma kaas. Wat maak Stolwijker kaas zo uniek? Lees het hier!

Lees verder

Koeiendans

De lente begint, tijd voor de koeiendans! Lees onze blog en kom meer te weten over de lente, graskaas en de koeiendans.

Lees verder

Hoe bewaar je kaas?

Hoe bewaar je kaas? Hoe blijft kaas het langst lekker? Kun je kaas invriezen? En waarom verstuurt de firma kaas haar boerenkaas niet in kaaspapier? In deze blog lees je alles over het bewaren van kaas.

Lees verder

Kaasweetjes

In deze blog vertellen wij alles wat jij van kaas wil weten! Wist jij bijvoorbeeld dat er in Nederlands 650 miljoen kilo kaas per jaar wordt geproduceerd? Daarmee is Nederland de op 4 na grootste kaasproducent ter wereld! Niet gek voor zo’n klein kaaslandje. Voor 1 kilo kaas is ongeveer 10 liter koeienmelk nodig, even snel rekenen… Dat is dus […]

Lees verder

De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder