Kaasweetjes

In deze blog vertellen wij alles wat jij van kaas wil weten! Wist jij bijvoorbeeld dat er in Nederlands 650 miljoen kilo kaas per jaar wordt geproduceerd? Daarmee is Nederland de op 4 na grootste kaasproducent ter wereld! Niet gek voor zo’n klein kaaslandje. Voor 1 kilo kaas is ongeveer 10 liter koeienmelk nodig, even snel rekenen… Dat is dus 6.500.000.000 (6,5 miljard) liter koeienmelk per jaar! Wij exporteren veel kaas en eten ook veel kaas! De Nederlander is een echte kaaskop, want gemiddeld genomen eet een Nederlander zo’n 17 kilo kaas per jaar per persoon. Kaasweetjes

Uitgelichte kaasweetjes

Nieuwsgierig naar meer kaasweetjes? Wij lichten er een paar voor jou uit:
  • Weet jij wat het verschil is tussen rauwmelkse kaas en gepasteuriseerde kaas? Check hier de blog en kom alles te weten over de verschillen!
  • Graskaas is een seizoensproduct. Het is de eerste kaas gemaakt van koeien die na de winter weer in de wei staan. Alle in’s and out’s weten? Check hier de blog over graskaas.
  • Alles weten over koolhydraten in kaas en het keto-arm kaas dieet? Check hier de blog en wordt een expert!
  • Altijd al willen weten wat de kristallen in kaas zijn? Een tipje van de sluier… het zijn geen zoutkristallen! Check hier de blog over de kristallen in kaas.
  • Weet jij wat beste plek is om je kaasschaaf te bewaren? Check hier de gouden tip voor je kaasschaaf!
Kaasweetjes

Boerenkaas

De firma kaas heeft je nu een aantal kaasweetjes gegeven. Maar het leukste en belangrijkste weetje hebben we voor het laatst bewaard! Check de blog over 'wat is boerenkaas' en wordt boerenkaas expert! Heb je ook zo’n trek gekregen na al deze kaasweetjes? Proef dan onze boerenkaas zelf en bekijk het assortiment.

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Lees verder

de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.

Lees verder

Herfst = Kruidenkaas!

De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!

Lees verder

Cum Laude (kaas) Awards 2021

Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Feiten & fabels over kaas

Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch?  Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]

Lees verder

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder