Kaasvlinders met truffelkaas

Dit najaar hebben wij, de firma kaas, twee seizoenstoppers: boeren bieslook/knoflook-kaas en truffelkaas. Naast dat wij veel enthousiaste reactie hebben ontvangen van onze klanten kwamen er ook reacties binnen met de vraag: kun je ook koken met de truffelkaas? Dat vertellen we je in deze blog.

Kaasvlinders met truffelkaas, de ingrediënten

De firma kaas heeft nu een heerlijk recept voor bij de borrel of gewoon lekker als tussendoortje.


De ingrediënten en benodigdheden voor 25-30 kaasvlinders met truffelkaas:

 • 6 plakjes bladerdeeg
 • 80 gram fijn geraspte truffelkaas
 • Kommetje water
 • Deegroller
 • Bakkwast
 • Bakpapier

Het recept

Om het makkelijk te houden hebben we het recept in stappen verdeeld. Aan de slag dan maar!
 1. Leg drie plakjes op een rij van twee plakjes dik. Rol deze aan tot een grote lap die aan elkaar is gehecht van ongeveer 2-3 mm dik.
 2. Leg het bladerdeeg met de lange kant naar je toe.
 3. Verdeel de fijn geraspte truffelkaas over het bladerdeeg.
 4. Deel het bladerdeeg denkbeeldig in vieren over de lengte. Trek een denkbeeldige middenlijn over de lengte en deel deze ook weer in tweeën. Zie ook de foto hieronder. kaasvlinders truffel stap 1
 5. Sla het bladerdeeg dicht tot de eerst lijn aan de boven kant en aan de onderkant. Kaasvlinders met truffel stap 2
 6. Bestrijk het deeg met water met de bakkwast en vouw het bladerdeeg nogmaals door naar de middellijn.
 7. Bestrijk het deeg opnieuw met water en vouw het bladerdeeg voor de laatste keer door.
 8. Druk het deeg aan het haal de deegroller er heel losjes overheen. Kaasvlinders met truffel stap 3
 9. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg deze voor minimaal een half uur in de ijskast.
 10. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden Celcius.
 11. Bekleed het rooster of de bakplaat met bakpapier.
 12. Haal het deeg uit de ijskast en snij plakken van ongeveer 1,5 cm. Zorg dat ze niet te plat worden. Voor het mooiste resultaat houd je ze luchtig.
 13. Leg de plakken op de bakplaat en bak deze af voor 25 minuten tot deze goudbruin en knapperig zijn.
 14. Het zijn truffelkaasvlinders geworden! Haal de kaasvlinders uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Net als bij koekjes.
Afgekoeld? Voila - geniet van deze heerlijke truffelkaasvlinders! Kaasvlinders met truffel

Ander lekkers met truffelkaas

Verander je lunch in een ware traktatie! Smelt truffelkaas eens op een gebakken ei. Heerlijk tijdens een dag thuiswerken. Maak tapas voor bij de borrel op een crostini met truffelkaas samen met een stukje grapefruit en een walnoot. Voor bij het diner: rasp truffelkaas over je paddenstoelenrisotto-gerecht, in plaats van alleen Parmezaanse kaas. De geur alleen al doet je doen watertanden!


En het fijne is dat al dit lekkers ook heel goed kan met de andere kruidenkazen. Zo kun je elke keer weer in een handomdraai een smakelijk en verrassende combinatie op tafel zetten. Met welke kaas ga jij aan de slag?

Eigen recepten met boerenkaas?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden met onze favoriete boerenkaas. Heb jij ook een heerlijk recept met boerenkaas? Of weet jij een super lekkere kaascombinatie? Laat het ons weten! Gebruik de #defirmakaas of mail het ons!

Bestel nu truffelkaas

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Lees verder

de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.

Lees verder

Herfst = Kruidenkaas!

De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!

Lees verder

Cum Laude (kaas) Awards 2021

Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Feiten & fabels over kaas

Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch?  Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]

Lees verder

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder