De lekkerste kaasstengels maak je zelf!

De gezellige feestdagen komen eraan. De tijd van lange borrelavonden staan gepland en wat is er dan leuker dan even een lekkere gewone oer Hollandse snack aan de borrel toe te voegen? Lekker gewoon. Daarom delen wij graag met jullie het recept voor boerenkaas stengels, omdat je de meeste van deze ingrediënten vast wel standaard in huis hebt.  

Lekker gewoon, maar wel vertrouwd met kaas

De gezellige feestdagen zitten erop - het nieuwe jaar is begonnen. Voor vele mensen was december een volle, drukke maand en hoe lekker is het dan om in januari weer lekker gewoon te doen. Daarom delen wij graag met jullie het recept voor boerenkaas stengels, omdat je de meeste van deze ingrediënten vast nog in huis hebt.  

Benodigdheden voor de kaasstengels

Je hebt nodig:
  • >1 vel bladerdeeg
  • 100 gr geraspte belegen boerenkaasn (of welke andere boerenkaas je nog over hebt - mixen kan en mag!)
  • 1 scheutje melk
  • bakpapier
 

Recept met kaas voor kaasstengels

  1. Start met het voorverwarmen van de oven op 210 graden.
  2. Snijd het bladerdeeg in repen van 2 cm breed.
  3. Bestrijk het bladerdeeg met melk. Strooi de helft van de kaas over de repen bladerdeeg.
  4. Pak twee repen bladerdeeg en draai deze tot een spiraal.
  5. Leg de boerenkaas stengels op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bak de kaasstengels 15 minuten in de oven. Je wilt ze het liefst mooi bruin en krokant hebben.
Laat de stengels iets afkoelen… en voilà!De boerenkaas stengels kunnen worden geserveerd.  

Kaasmogelijkheden

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden met onze favoriete boerenkaas. Heb jij ook een heerlijk recept met boerenkaas? Of weet jij een super lekkere kaascombinatie? Laat het ons weten! Gebruik de #defirmakaas of mail het ons! Ben je gek op boerenkaas en wil je hier meer over weten? Ga dan naar onze blog over boerenkaas. En wordt kaasexpert!    

Gerecht-met-kaas-kaasstengels

 

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijker kaas van de boerderij nu ook te koop bij de firma kaas. Wat maak Stolwijker kaas zo uniek? Lees het hier!

Lees verder

Koeiendans

De lente begint, tijd voor de koeiendans! Lees onze blog en kom meer te weten over de lente, graskaas en de koeiendans.

Lees verder

Hoe bewaar je kaas?

Hoe bewaar je kaas? Hoe blijft kaas het langst lekker? Kun je kaas invriezen? En waarom verstuurt de firma kaas haar boerenkaas niet in kaaspapier? In deze blog lees je alles over het bewaren van kaas.

Lees verder

De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Kaas eten tijdens je zwangerschap

Welke kaas kun je eten als je zwanger bent? Wat is het verschil tussen fabriekskaas en boerenkaas? En wat is rauwmelkse koemelk? In deze blog leggen wij uit wat de adviezen zijn met betrekking tot boerenkaas als je zwanger bent.

Lees verder

Cum Laude Kaas

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

De lekkerste borrel combinaties met kaas

Borrel thuis maken? De firma kaas geeft jou de lekkerste borrel recepten en handige tips om jouw borrel te laten slagen. Eet ze lekker!

Lees verder

Terugblik op 2020

Twintig-twintig… wat een bijzonder jaar. Dat kan ook bijna niet anders met die twee dubbele getallen… Lees hier verder in de blog.

Lees verder