De lekkerste kaasstengels maak je zelf!
Lekker gewoon, maar wel vertrouwd met kaas
De gezellige feestdagen zitten erop - het nieuwe jaar is begonnen. Voor vele mensen was december een volle, drukke maand en hoe lekker is het dan om in januari weer lekker gewoon te doen. Daarom delen wij graag met jullie het recept voor boerenkaas stengels, omdat je de meeste van deze ingrediënten vast nog in huis hebt.Benodigdheden voor de kaasstengels
Je hebt nodig:- >1 vel bladerdeeg
- 100 gr geraspte belegen boerenkaasn (of welke andere boerenkaas je nog over hebt - mixen kan en mag!)
- 1 scheutje melk
- bakpapier
Recept met kaas voor kaasstengels
- Start met het voorverwarmen van de oven op 210 graden.
- Snijd het bladerdeeg in repen van 2 cm breed.
- Bestrijk het bladerdeeg met melk. Strooi de helft van de kaas over de repen bladerdeeg.
- Pak twee repen bladerdeeg en draai deze tot een spiraal.
- Leg de boerenkaas stengels op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de kaasstengels 15 minuten in de oven. Je wilt ze het liefst mooi bruin en krokant hebben.
Proef de smaak van boerenkaas
Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past. Heb jij ook een heerlijk recept met boerenkaas? Of weet jij een super lekkere kaascombinatie? Laat het ons weten! Gebruik de #defirmakaas of mail het ons!Alle onze kaascombinaties vind je hier
Wil jij nieuwe kaascombinaties te weten komen? Lees dan hier onze blogs en maak de lekkerste kaascombinaties!Alles over boerenkaas
Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!
Oktober is Boerenkaasmaand!
Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!
de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!
Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.
Herfst = Kruidenkaas!
De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!
Cum Laude (kaas) Awards 2021
Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!
Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?
Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.
Feiten & fabels over kaas
Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch? Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]
EK borrelpakket
Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!