Recept met kaas – boerenkaas quiches

28/10/2020

Recept met kaas – boerenkaas quiches

Hoe maak je echte boerenkaas quiches?

Recept met kaas – boerenkaas quiches. Iedereen houdt van hartige taartjes en waarom zou je dan deze niet maken met boerenkaas? Ter inspiratie in de keuken hebben wij deze keer: de boerenkaas tomatenquiche.    

Recept boerenkaas quiches

Je hebt nodig voor het deeg: 150 gram (spelt)bloem – 100 gram koude boter –1 groot ei – 1 el koud water – snufje zout   Voor de vulling: 200 gram oude boerenkaas geraspt – 500 gram trostomaten – 3 eieren – 200 ml kwark – 100 gram belegen boerenkaas geraspt – peper en zout Gebruik voor dit recept 8 kleine bakvormen of 1 grote. quiches met boerenkaas

Start met het maken van boerenkaas quiches

Begin met het kneden van de bloem, boter en zout tot het kruimelig wordt. Voeg het ei en het water toe. Kneed het verder tot een mooi deeg. ikkel het deeg in de huishoudfolie en laat het een half uur rusten in de ijskast. Verwarm de oven op 180 graden. Klop de eieren en roer de kwark er doorheen. Voeg de helft van de belegen boerenkaas toe en breng het op smaak met peper en zout. Vet de bakvorm(en) in met boter. Rol het deeg uit tot een lap en verdeel deze over de bakvormen. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Strooi de achtergehouden oude boerenkaas over het deeg en schenk het eiermengsel eroverheen. Leg in elk quiche een trosje tomaten en strooi de laatste belegen boerenkaas over de tomaten. Bak de quiches goudbruin in ongeveer 25-30 minuten in de oven. Serveer de quiches met wat rucola of kiemgroenten als topping en je hebt een prachtig resultaat. Eet smakelijk!  

Kaasmogelijkheden

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden met onze favoriete boerenkaas. Heb jij ook een heerlijk recept met boerenkaas? Laat het ons weten! Gebruik de #defirmakaas of mail het ons! Kijk voor andere recepten met kaas ook eens naar de boerenkaas fondue.  

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Boerenkaas uit het Groene Hart

De firma kaas in het Algemeen Dagblad over boerenkaas door de brievenbus van boeren uit het Groene Hart. Lees hier het hele artikel.

Lees verder

Kaassoorten

Bij de firma kaas hebben we op dit moment drie kaassoorten in het assortiment, namelijk: jong belegen, belegen en oude boerenkaas. Maar wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste kenmerken van deze drie verschillende rijpingen?

Lees verder

Kaas bewaren

De firma kaas verstuurt kaas door de brievenbus verpakt in vacuüm in een brievenbusdoosje. Dit is voor bescherming tegen bijvoorbeeld vallen en stoten, maar ook tegen bacteriën, nattigheid en viezigheid van buitenaf. Maar hoe zit dat eigenlijk met het bewaren van kaas en de houdbaarheid? We leggen het uit in deze blog.

Lees verder

BNR Radio en de firma kaas

Onze kaasbaas op BNR Radio bij Zakendoen in de pitch. De firma kaas wordt gepitcht en vragen beantwoordt. Lees en luister het hier.

Lees verder

Brievenbuskaas in De Volkskrant

De firma kaas staat in De Volkskrant in de rubriek De Volkskeuken van Loethe Olthuis: Boerenkaassalade met bleekselderij, walnoten, appel en brievenbuskaas.

Lees verder

Proefnotities kaas

Proefnotities. Dit kaartje is puur voor jezelf, zodat je zelf kunt bijhouden welke kaas je lekker vindt. Deze proefnotities zijn een geheugensteuntje voor jou om eens na te denken over de andere boeren in ons assortiment. Misschien wil je die ook wel eens proberen.

Lees verder

NHradio interview

NHradio - Wie is de vroege vogel van de dag? Want Noord-Holland ontwaakt natuurlijk! De bakker, de bloemist, de krantenbezorger, de timmerman… iedereen mag weer aan de slag. Lees hier het interview met kaasbaas Wouter Swolfs van de firma kaas.

Lees verder

Keto voor Beginners

Deze keer gaan we dieper in op boerenkaas en Keto voor Beginners, voor sommige misschien al bekend, maar ook wij leren nog steeds iedere dag steeds meer over boerenkaas. Lees hier verder over keto en boerenkaas!

Lees verder

Rauwmelkse kaas

Rauwe melk is het is het hoofdbestanddeel van rauwmelkse kaas. Wij Nederlanders zijn van oorsprong melkdrinkers, daarom is het ook niet zo gek dat Nederland veel kaas produceert, consumeert en Nederlanders kaaskoppen genoemd worden. Voor het maken van kaas kunnen verschillende soorten melk worden gebruikt . Deze blog gaat over de verschillen in melk en dus in de kaas.

Lees verder

een greep uit onze kazen

kies je kaas

jong

belegen

van boerderij de twee hoeven

belegen

van boerderij koopman

OUDE KAAS

van boerderij witte welle