Kaasbrood in plaats van Paasbrood?

Zelf Kaasbrood maken? Wat een goed idee! Omdat Pasen twee dagen duurt hebben wij een recept voor jou dat je de hele Pasen kan eten! Zoals bij het ontbijt, brunch, lunch, hartig tussendoortje of lekker als broodje bij de soep. Lees gauw verder! Kaasbrood in plaats van paasbrood Bereidingstijd: 15 minuten Oventijd: 15-20 minuten

Wat heb je nodig?

 • 1 rol kant-en-klaar deeg voor Danerolles of huismerk kan natuurlijk ook (6 stuks voor grote broodjes)
 • 3 el fijngehakte verse of gedroogde kruiden (oregano, salie, peterselie, tijm of gewoon lekker zonder als je er niet van houdt!)
 • 50 gram geraspte boerenkaas (belegen of oud of lekker in de mix)
 • 1 ei
 • bakpapier
 • peper

Hoe maak je kaasbroodjes?

 1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
 2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
 3. In een rol deeg zitten 6 driehoekjes. Snij drie rechthoeken los. Rol deze uit met de deegroller zodat deze iets platter worden.
 4. Voor één broodje bestrooi je een rechthoek met 1 el kruiden, ⅓ geraspte kaas en een snufje zwarte peper. Rol de kruiden en de kaas met een deegroller in het deeg, zodat het één geheel wordt. Snijd de rechthoek in de lengte in tweeën. En rol deze op vanaf de lange zijde. Door de rol te blijven rollen wordt deze steeds langer. Trek het een beetje uit elkaar als het nodig is, maar niet te hard, want dan breekt het deeg. Tot jij vindt dat ze een mooie dikte hebben voor de vlecht. Vlecht de twee rollen in een cirkel en plak de uiteinden met wat water aan elkaar. Leg je kaasbroodje op het bakpapier en maak de andere broodjes af op dezelfde manier.
 5. Klop het ei los en bestrijk de broodjes met een kwastje.
 6. Bak de broodjes in de oven tot deze goudbruin zijn in 15 tot 20 minuten.
 7. Zijn de kaasbroodjes klaar? Serveer ze met gezouten boter als ze nog een beetje lauwwarm zijn of beleg ze eventueel met hartige vleeswaren. Smullen maar!

Wel brood maar geen kaas?

Bekijk dan ons complete assortiment aan boerenkazen. De firma kaas heeft het grootste online boerenkaasassortiment en daarom kunnen wij met trots zeggen dat er voor iedereen een boerenkaas naar wens is. Ben je zwanger of mag je even geen rauwmelkse kaas? Sinds kort hebben we ook Kaas van de Boerderij. Dit is Stolwijker kaas van de boerderij die kort is gethermiseerd, wat betekent dat de volle smaak behouden blijft, doordat de melk maar kort is verhit.

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijker kaas van de boerderij nu ook te koop bij de firma kaas. Wat maak Stolwijker kaas zo uniek? Lees het hier!

Lees verder

Koeiendans

De lente begint, tijd voor de koeiendans! Lees onze blog en kom meer te weten over de lente, graskaas en de koeiendans.

Lees verder

Hoe bewaar je kaas?

Hoe bewaar je kaas? Hoe blijft kaas het langst lekker? Kun je kaas invriezen? En waarom verstuurt de firma kaas haar boerenkaas niet in kaaspapier? In deze blog lees je alles over het bewaren van kaas.

Lees verder

De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Kaas eten tijdens je zwangerschap

Welke kaas kun je eten als je zwanger bent? Wat is het verschil tussen fabriekskaas en boerenkaas? En wat is rauwmelkse koemelk? In deze blog leggen wij uit wat de adviezen zijn met betrekking tot boerenkaas als je zwanger bent.

Lees verder

Cum Laude Kaas

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

De lekkerste borrel combinaties met kaas

Borrel thuis maken? De firma kaas geeft jou de lekkerste borrel recepten en handige tips om jouw borrel te laten slagen. Eet ze lekker!

Lees verder

Terugblik op 2020

Twintig-twintig… wat een bijzonder jaar. Dat kan ook bijna niet anders met die twee dubbele getallen… Lees hier verder in de blog.

Lees verder