Kaasbrood in plaats van Paasbrood?

Zelf Kaasbrood maken? Wat een goed idee! Omdat Pasen twee dagen duurt hebben wij een recept voor jou dat je de hele Pasen kan eten! Zoals bij het ontbijt, brunch, lunch, hartig tussendoortje of lekker als broodje bij de soep. Lees gauw verder! Kaasbrood in plaats van paasbrood Bereidingstijd: 15 minuten Oventijd: 15-20 minuten

Wat heb je nodig?

 • 1 rol kant-en-klaar deeg voor Danerolles of huismerk kan natuurlijk ook (6 stuks voor grote broodjes)
 • 3 el fijngehakte verse of gedroogde kruiden (oregano, salie, peterselie, tijm of gewoon lekker zonder als je er niet van houdt!)
 • 50 gram geraspte boerenkaas (belegen of oud of lekker in de mix)
 • 1 ei
 • bakpapier
 • peper

Hoe maak je kaasbroodjes?

 1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
 2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
 3. In een rol deeg zitten 6 driehoekjes. Snij drie rechthoeken los. Rol deze uit met de deegroller zodat deze iets platter worden.
 4. Voor één broodje bestrooi je een rechthoek met 1 el kruiden, ⅓ geraspte kaas en een snufje zwarte peper. Rol de kruiden en de kaas met een deegroller in het deeg, zodat het één geheel wordt. Snijd de rechthoek in de lengte in tweeën. En rol deze op vanaf de lange zijde. Door de rol te blijven rollen wordt deze steeds langer. Trek het een beetje uit elkaar als het nodig is, maar niet te hard, want dan breekt het deeg. Tot jij vindt dat ze een mooie dikte hebben voor de vlecht. Vlecht de twee rollen in een cirkel en plak de uiteinden met wat water aan elkaar. Leg je kaasbroodje op het bakpapier en maak de andere broodjes af op dezelfde manier.
 5. Klop het ei los en bestrijk de broodjes met een kwastje.
 6. Bak de broodjes in de oven tot deze goudbruin zijn in 15 tot 20 minuten.
 7. Zijn de kaasbroodjes klaar? Serveer ze met gezouten boter als ze nog een beetje lauwwarm zijn of beleg ze eventueel met hartige vleeswaren. Smullen maar!

Wel brood maar geen kaas?

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past.   Wil jij meer weten over boerenkaas? Leer alles over boerenkaas en lees hier verder.

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Mijn account

De vernieuwde mijn account van de firma kaas is live. Beheer je abonnement zelf en ervaar het gemak van een kaasabonnement.

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder

Weidevogels en onze boeren

De weidevogels en de boeren in Nederland hebben vaak een ding met elkaar gemeen: ze huizen allebei in de omgeving van de weides. 

Lees verder

Eén (boeren)zwaluw maakt nog geen zomer

Wat is weidevogelbeheer en hoe gaat het met onze weidevogels? Lees onze blog en kijk welke boeren zich inzetten voor de weidevogels!

Lees verder

De koeien gaan naar buiten!

De koeien gaan naar buiten. Dit is een dag waar iedere boer ieder voorjaar weer naar uit kijkt. De koeien trouwens ook. Lees hier alles over dit bijzondere moment!

Lees verder

Wat is graskaas?

Graskaas - Wat is graskaas precies? Iedereen lijkt het er over te hebben in het voorjaar, want graskaas is er ook alleen in het voorjaar. Hieronder wordt uitgelegd wat graskaas is.

Lees verder

Kaasbrood in plaats van Paasbrood?

Zelf Kaasbrood maken? Wat een goed idee! Omdat Pasen twee dagen duurt hebben wij een recept voor jou dat je de hele Pasen kan eten! Zoals bij het ontbijt, brunch, lunch, hartig tussendoortje of lekker als broodje bij de soep. Lees gauw verder!

Lees verder