Kaasbrood in plaats van Paasbrood?
Wat heb je nodig?
- 1 rol kant-en-klaar deeg voor Danerolles of huismerk kan natuurlijk ook (6 stuks voor grote broodjes)
- 3 el fijngehakte verse of gedroogde kruiden (oregano, salie, peterselie, tijm of gewoon lekker zonder als je er niet van houdt!)
- 50 gram geraspte boerenkaas (belegen of oud of lekker in de mix)
- 1 ei
- bakpapier
- peper
Hoe maak je kaasbroodjes?
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- In een rol deeg zitten 6 driehoekjes. Snij drie rechthoeken los. Rol deze uit met de deegroller zodat deze iets platter worden.
- Voor één broodje bestrooi je een rechthoek met 1 el kruiden, ⅓ geraspte kaas en een snufje zwarte peper. Rol de kruiden en de kaas met een deegroller in het deeg, zodat het één geheel wordt. Snijd de rechthoek in de lengte in tweeën. En rol deze op vanaf de lange zijde. Door de rol te blijven rollen wordt deze steeds langer. Trek het een beetje uit elkaar als het nodig is, maar niet te hard, want dan breekt het deeg. Tot jij vindt dat ze een mooie dikte hebben voor de vlecht. Vlecht de twee rollen in een cirkel en plak de uiteinden met wat water aan elkaar. Leg je kaasbroodje op het bakpapier en maak de andere broodjes af op dezelfde manier.
- Klop het ei los en bestrijk de broodjes met een kwastje.
- Bak de broodjes in de oven tot deze goudbruin zijn in 15 tot 20 minuten.
- Zijn de kaasbroodjes klaar? Serveer ze met gezouten boter als ze nog een beetje lauwwarm zijn of beleg ze eventueel met hartige vleeswaren. Smullen maar!
Wel brood maar geen kaas?
Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past. Wil jij meer weten over boerenkaas? Leer alles over boerenkaas en lees hier verder.Alles over boerenkaas
Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!
Oktober is Boerenkaasmaand!
Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!
de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!
Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.
Herfst = Kruidenkaas!
De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!
Cum Laude (kaas) Awards 2021
Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!
Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?
Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.
Feiten & fabels over kaas
Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch? Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]
EK borrelpakket
Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!