Kaasbrood in plaats van Paasbrood?

Zelf Kaasbrood maken? Wat een goed idee! Omdat Pasen twee dagen duurt hebben wij een recept voor jou dat je de hele Pasen kan eten! Zoals bij het ontbijt, brunch, lunch, hartig tussendoortje of lekker als broodje bij de soep. Lees gauw verder! Kaasbrood in plaats van paasbrood Bereidingstijd: 15 minuten Oventijd: 15-20 minuten

Wat heb je nodig?

  • 1 rol kant-en-klaar deeg voor Danerolles of huismerk kan natuurlijk ook (6 stuks voor grote broodjes)
  • 3 el fijngehakte verse of gedroogde kruiden (oregano, salie, peterselie, tijm of gewoon lekker zonder als je er niet van houdt!)
  • 50 gram geraspte boerenkaas (belegen of oud of lekker in de mix)
  • 1 ei
  • bakpapier
  • peper

Hoe maak je kaasbroodjes?

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. In een rol deeg zitten 6 driehoekjes. Snij drie rechthoeken los. Rol deze uit met de deegroller zodat deze iets platter worden.
  4. Voor één broodje bestrooi je een rechthoek met 1 el kruiden, ⅓ geraspte kaas en een snufje zwarte peper. Rol de kruiden en de kaas met een deegroller in het deeg, zodat het één geheel wordt. Snijd de rechthoek in de lengte in tweeën. En rol deze op vanaf de lange zijde. Door de rol te blijven rollen wordt deze steeds langer. Trek het een beetje uit elkaar als het nodig is, maar niet te hard, want dan breekt het deeg. Tot jij vindt dat ze een mooie dikte hebben voor de vlecht. Vlecht de twee rollen in een cirkel en plak de uiteinden met wat water aan elkaar. Leg je kaasbroodje op het bakpapier en maak de andere broodjes af op dezelfde manier.
  5. Klop het ei los en bestrijk de broodjes met een kwastje.
  6. Bak de broodjes in de oven tot deze goudbruin zijn in 15 tot 20 minuten.
  7. Zijn de kaasbroodjes klaar? Serveer ze met gezouten boter als ze nog een beetje lauwwarm zijn of beleg ze eventueel met hartige vleeswaren. Smullen maar!

Wel brood maar geen kaas?

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past.   Wil jij meer weten over boerenkaas? Leer alles over boerenkaas en lees hier verder.

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

De koeien gaan naar buiten!

De koeien gaan naar buiten. Dit is een dag waar iedere boer ieder voorjaar weer naar uit kijkt. De koeien trouwens ook. Lees hier alles over dit bijzondere moment!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Wat is graskaas?

Graskaas - Wat is graskaas precies? Iedereen lijkt het er over te hebben in het voorjaar, want graskaas is er ook alleen in het voorjaar. Hieronder wordt uitgelegd wat graskaas is.

Lees verder

Kaasbrood in plaats van Paasbrood?

Zelf Kaasbrood maken? Wat een goed idee! Omdat Pasen twee dagen duurt hebben wij een recept voor jou dat je de hele Pasen kan eten! Zoals bij het ontbijt, brunch, lunch, hartig tussendoortje of lekker als broodje bij de soep. Lees gauw verder!

Lees verder

Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijker kaas van de boerderij nu ook te koop bij de firma kaas. Wat maak Stolwijker kaas zo uniek? Lees het hier!

Lees verder

Koeiendans

De lente begint, tijd voor de koeiendans! Lees onze blog en kom meer te weten over de lente, graskaas en de koeiendans.

Lees verder

Hoe bewaar je kaas?

Hoe bewaar je kaas? Hoe blijft kaas het langst lekker? Kun je kaas invriezen? En waarom verstuurt de firma kaas haar boerenkaas niet in kaaspapier? In deze blog lees je alles over het bewaren van kaas.

Lees verder

Kaasweetjes

In deze blog vertellen wij alles wat jij van kaas wil weten! Wist jij bijvoorbeeld dat er in Nederlands 650 miljoen kilo kaas per jaar wordt geproduceerd? Daarmee is Nederland de op 4 na grootste kaasproducent ter wereld! Niet gek voor zo’n klein kaaslandje. Voor 1 kilo kaas is ongeveer 10 liter koeienmelk nodig, even snel rekenen… Dat is dus […]

Lees verder

De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder