Kaas van de boerderij

28/12/2020

Kaas van de boerderij

Boerenkaas direct van de boerderij

De firma kaas haalt de kaas van de boerderij direct op bij de boer. Dit wordt iedere week gedaan zodat de kaas vers kan worden geleverd aan onze klanten. De kaas wordt gesneden en in diep gevacumeerd, zodat de kaas vers blijft.   

Lokale boeren

Bij de firma kaas spreken we over lokale boeren. Veel klanten vinden dit verwarrend, omdat zij niet altijd in de buurt wonen van onze boeren. Waarom zegt de firma kaas dit dan? Omdat we de lokale kaas van de boeren bij de mensen thuis bezorgen. Veel boeren kaaseters halen het liefst hun boerenkaas bij de lokale kaaswinkel, kaasboer of speciaalzaak, maar niet al deze bedrijven bevinden zich op de route of binnen bereik van de mensen. Precies - daarom noemen we het boerenkaas van de lokale boeren.

 

Waar bevinden onze boeren zich dan?

De eerste Nederlandse kaas werd in de Gouden Eeuw vooral gemaakt in de veenweidegebieden in Zuid-Holland en Utrecht. Niet zo gek dus dat hier nog steeds de meeste kaasboerderijen gecentreerd liggen. Een aantal van onze boeren komen ook uit deze streek.  
  1. Boerderij De Witte Welle in Montfoort (Utrecht)
  2. Boerderij De Twee Hoeven in Haastdrecht (Zuid-Holland)
  3. Boerderij Koopman De Weere (Noord-Holland)
  4. Boerderij Kuiper in Alblasserwaard (Zuid-Holland)
  5. Boerderij Van Schaik in Stellendam (Zuid-Holland)
  6. Boerderij ‘t Groene Hart in Hoogmade (Zuid-Holland)
  7. Boerderij Sterreschans in Ter Aa (Utrecht)
  8. Boerderij De Grote Katwinkel in Leersum (Utrecht)
kaas van de boerderij

Wil jij ook kaas van de boerderij op de mat?

Wil jij ook onze boerenkaas ervaren? Kies voor verse boerenkaas bij jou thuis geleverd door de brievenbus. Elke week of elke twee weken? Jij kiest hoe vaak jij boerenkaas wilt ontvangen en ook welke kaas van welke boer. Zelf ontdekken welke kaas jij het lekkerst vindt? Kies dan voor het verrassingsabonnement en ontvang elke keer een andere kaas van een andere boer. Zo kun je ze allemaal proberen en ontdek jij jouw favoriet.

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Boerenkaas uit het Groene Hart

De firma kaas in het Algemeen Dagblad over boerenkaas door de brievenbus van boeren uit het Groene Hart. Lees hier het hele artikel.

Lees verder

Kaassoorten

Bij de firma kaas hebben we op dit moment drie kaassoorten in het assortiment, namelijk: jong belegen, belegen en oude boerenkaas. Maar wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste kenmerken van deze drie verschillende rijpingen?

Lees verder

Kaas bewaren

De firma kaas verstuurt kaas door de brievenbus verpakt in vacuüm in een brievenbusdoosje. Dit is voor bescherming tegen bijvoorbeeld vallen en stoten, maar ook tegen bacteriën, nattigheid en viezigheid van buitenaf. Maar hoe zit dat eigenlijk met het bewaren van kaas en de houdbaarheid? We leggen het uit in deze blog.

Lees verder

BNR Radio en de firma kaas

Onze kaasbaas op BNR Radio bij Zakendoen in de pitch. De firma kaas wordt gepitcht en vragen beantwoordt. Lees en luister het hier.

Lees verder

Brievenbuskaas in De Volkskrant

De firma kaas staat in De Volkskrant in de rubriek De Volkskeuken van Loethe Olthuis: Boerenkaassalade met bleekselderij, walnoten, appel en brievenbuskaas.

Lees verder

Proefnotities kaas

Proefnotities. Dit kaartje is puur voor jezelf, zodat je zelf kunt bijhouden welke kaas je lekker vindt. Deze proefnotities zijn een geheugensteuntje voor jou om eens na te denken over de andere boeren in ons assortiment. Misschien wil je die ook wel eens proberen.

Lees verder

NHradio interview

NHradio - Wie is de vroege vogel van de dag? Want Noord-Holland ontwaakt natuurlijk! De bakker, de bloemist, de krantenbezorger, de timmerman… iedereen mag weer aan de slag. Lees hier het interview met kaasbaas Wouter Swolfs van de firma kaas.

Lees verder

Keto voor Beginners

Deze keer gaan we dieper in op boerenkaas en Keto voor Beginners, voor sommige misschien al bekend, maar ook wij leren nog steeds iedere dag steeds meer over boerenkaas. Lees hier verder over keto en boerenkaas!

Lees verder

Rauwmelkse kaas

Rauwe melk is het is het hoofdbestanddeel van rauwmelkse kaas. Wij Nederlanders zijn van oorsprong melkdrinkers, daarom is het ook niet zo gek dat Nederland veel kaas produceert, consumeert en Nederlanders kaaskoppen genoemd worden. Voor het maken van kaas kunnen verschillende soorten melk worden gebruikt . Deze blog gaat over de verschillen in melk en dus in de kaas.

Lees verder

een greep uit onze kazen

kies je kaas

jong

belegen

van boerderij de twee hoeven

belegen

van boerderij koopman

OUDE KAAS

van boerderij witte welle