Verse kaas rechtstreeks van de boer

De firma kaas haalt de kaas van de boerderij direct op bij de boer. Dit wordt iedere week gedaan zodat de kaas vers kan worden geleverd aan onze klanten. De kaas wordt gesneden en in diep gevacumeerd, zodat de kaas vers blijft.   

Lokale boeren

Bij de firma kaas spreken we over lokale boeren. Veel klanten vinden dit verwarrend, omdat zij niet altijd in de buurt wonen van onze boeren. Waarom zegt de firma kaas dit dan? Omdat we de lokale kaas van de boeren bij de mensen thuis bezorgen. Veel boeren kaaseters halen het liefst hun boerenkaas bij de lokale kaaswinkel, kaasboer of speciaalzaak, maar niet al deze bedrijven bevinden zich op de route of binnen bereik van de mensen. Precies - daarom noemen we het boerenkaas van de lokale boeren.

 

Waar bevinden onze boeren zich dan?

De eerste Nederlandse kaas werd in de Gouden Eeuw vooral gemaakt in de veenweidegebieden in Zuid-Holland en Utrecht. Niet zo gek dus dat hier nog steeds de meeste kaasboerderijen gecentreerd liggen. Een aantal van onze boeren komen ook uit deze streek.  
  1. Boerderij De Witte Welle in Montfoort (Utrecht)
  2. Boerderij De Twee Hoeven in Haastdrecht (Zuid-Holland)
  3. Boerderij Koopman De Weere (Noord-Holland)
  4. Boerderij Kuiper in Alblasserwaard (Zuid-Holland)
  5. Boerderij Van Schaik in Stellendam (Zuid-Holland)
  6. Boerderij ‘t Groene Hart in Hoogmade (Zuid-Holland)
  7. Boerderij Sterreschans in Ter Aa (Utrecht)
  8. Boerderij De Grote Katwinkel in Leersum (Utrecht)
kaas van de boerderij

Wil jij ook kaas van de boerderij op de mat?

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past. Wil jij meer weten over boerenkaas? Leer alles over boerenkaas en lees hier verder.

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Lees verder

de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.

Lees verder

Herfst = Kruidenkaas!

De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!

Lees verder

Cum Laude (kaas) Awards 2021

Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Feiten & fabels over kaas

Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch?  Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]

Lees verder

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder