Verse kaas rechtstreeks van de boer

De firma kaas haalt de kaas van de boerderij direct op bij de boer. Dit wordt iedere week gedaan zodat de kaas vers kan worden geleverd aan onze klanten. De kaas wordt gesneden en in diep gevacumeerd, zodat de kaas vers blijft.   

Lokale boeren

Bij de firma kaas spreken we over lokale boeren. Veel klanten vinden dit verwarrend, omdat zij niet altijd in de buurt wonen van onze boeren. Waarom zegt de firma kaas dit dan? Omdat we de lokale kaas van de boeren bij de mensen thuis bezorgen. Veel boeren kaaseters halen het liefst hun boerenkaas bij de lokale kaaswinkel, kaasboer of speciaalzaak, maar niet al deze bedrijven bevinden zich op de route of binnen bereik van de mensen. Precies - daarom noemen we het boerenkaas van de lokale boeren.

 

Waar bevinden onze boeren zich dan?

De eerste Nederlandse kaas werd in de Gouden Eeuw vooral gemaakt in de veenweidegebieden in Zuid-Holland en Utrecht. Niet zo gek dus dat hier nog steeds de meeste kaasboerderijen gecentreerd liggen. Een aantal van onze boeren komen ook uit deze streek.  
  1. Boerderij De Witte Welle in Montfoort (Utrecht)
  2. Boerderij De Twee Hoeven in Haastdrecht (Zuid-Holland)
  3. Boerderij Koopman De Weere (Noord-Holland)
  4. Boerderij Kuiper in Alblasserwaard (Zuid-Holland)
  5. Boerderij Van Schaik in Stellendam (Zuid-Holland)
  6. Boerderij ‘t Groene Hart in Hoogmade (Zuid-Holland)
  7. Boerderij Sterreschans in Ter Aa (Utrecht)
  8. Boerderij De Grote Katwinkel in Leersum (Utrecht)
kaas van de boerderij

Wil jij ook kaas van de boerderij op de mat?

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past. Wil jij meer weten over boerenkaas? Leer alles over boerenkaas en lees hier verder.

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder

Weidevogels en onze boeren

De weidevogels en de boeren in Nederland hebben vaak een ding met elkaar gemeen: ze huizen allebei in de omgeving van de weides. 

Lees verder

Eén (boeren)zwaluw maakt nog geen zomer

Wat is weidevogelbeheer en hoe gaat het met onze weidevogels? Lees onze blog en kijk welke boeren zich inzetten voor de weidevogels!

Lees verder

De koeien gaan naar buiten!

De koeien gaan naar buiten. Dit is een dag waar iedere boer ieder voorjaar weer naar uit kijkt. De koeien trouwens ook. Lees hier alles over dit bijzondere moment!

Lees verder

Wat is graskaas?

Graskaas - Wat is graskaas precies? Iedereen lijkt het er over te hebben in het voorjaar, want graskaas is er ook alleen in het voorjaar. Hieronder wordt uitgelegd wat graskaas is.

Lees verder

Kaasbrood in plaats van Paasbrood?

Zelf Kaasbrood maken? Wat een goed idee! Omdat Pasen twee dagen duurt hebben wij een recept voor jou dat je de hele Pasen kan eten! Zoals bij het ontbijt, brunch, lunch, hartig tussendoortje of lekker als broodje bij de soep. Lees gauw verder!

Lees verder

Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijker kaas van de boerderij nu ook te koop bij de firma kaas. Wat maak Stolwijker kaas zo uniek? Lees het hier!

Lees verder

Koeiendans

De lente begint, tijd voor de koeiendans! Lees onze blog en kom meer te weten over de lente, graskaas en de koeiendans.

Lees verder