Kun je de kaaskorst eten?

Kun je de kaaskorst eten? Wat is dit eigenlijk precies en waar dient de kaaskorst voor? Jij wilt vast en zeker zoveel mogelijk van je stuk kaas eten. Zoveel zelfs dat je misschien ooit hebt overwogen de kaaskorst te eten. Je kan immers ook de korst van brie eten, dus waarom niet die van de Hollandse boerenkaas? kun je de kaaskorst eten

Speciale coating: waarom geen eetbare kaaskorst?

We vroegen onze boeren naar de kaaskorst. Boer Sjaak van kaasboerderij Koopman vertelde dat kaas zijn gelige korst krijgt door een speciale coating die na het pekelen om de kaas wordt gedaan. Dit doen de boeren zelf met de hand zoals je kan zien op de foto. De coating is een zogenaamde cheese coating: een waterhoudende kunststofdispersie speciaal voor de behandeling op harde en semi harde kazen.  

Waarvoor is die kaaskorst?

De coating is lucht- en vochtdoorlatend en zorgt ervoor dat de kaas niet uitdroogt én tegen een stootje kan. Aan deze coating wordt een stof toegevoegd die ervoor zorgt dat schimmels en bacteriën niet kunnen groeien. De boeren coaten steeds een kant van het kaaswiel na het keren. Zo komen er meerdere lagen op de kaas. Kun je de kaaskorst eten? Helaas niet, maar de kaas direct onder de kaaskorst wel. Dus haal alles uit je kaas en geniet!  

Proef de smaak van boerenkaas

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past.  

Kom alles te weten over boerenkaas

Wil jij alles te weten komen over boerenkaas? Lees dan hier onze blogs en wordt boerenkaas expert!

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Lees verder

de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.

Lees verder

Herfst = Kruidenkaas!

De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!

Lees verder

Cum Laude (kaas) Awards 2021

Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Feiten & fabels over kaas

Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch?  Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]

Lees verder

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder