Echte Hollandse truffelkaas, een heuse specialiteit!

Truffel is populairder dan ooit. Grote kans als je een willekeurige delicatesse winkel in loopt dat een product in combinatie met truffel uitgelicht wordt. Dus ook bij de firma kaas. Alleen lichten wij ‘m uit omdat ‘ie super lekker is. Lees snel verder over het zwarte goud!

Wat is truffel?

Truffel is een zwam die onder de grond groeit. De zwam groeit op de wortels van eiken, hazelaars, dennen en wilgen door middel van symbiose (samenwerking). De truffel voedt zich door de boomwortels en de boom krijgt door de truffel weer water en voedingsstoffen binnen. Truffel is kostbaar en wordt daardoor beschouwd als een smaakvolle delicatesse.

Waar vind je truffel?

Truffel is lastig te vinden en groeit enkel in de natuur, want de zwam laat zich zeer lastig kweken. Een truffel heeft zes tot twaalf maanden nodig tot ‘ie volgroeid is. Truffel heeft een kenmerkende geur en laat zich vinden door dieren die op de geur afkomen vanuit hun instinct, zoals varkens of speciaal daarvoor getrainde honden.
truffels zoeken door hond

Hoe wordt onze truffelkaas gemaakt?

Onze truffelkaas is boeren truffelkaas en wordt dus gemaakt op de boerderij. De truffel wordt net voordat de kaas in de vorm wordt geperst toegevoegd. Op deze manier wordt de truffel gelijkmatig door heel de kaas verspreid.
productie truffelkaas

Hoe eet je truffelkaas?

Truffelkaas is perfect los uit het vuistje. Samen met andere kazen op de kaasplank in combinatie met een zoetje, zoals een vijgen chutney of een mooie appelstroop. Combineer deze met een mooie volle warme rode wijn en het plaatje is compleet. Wil je liever iets verrassend? Ga dan voor de combinatie truffelkaas met grapefruit en gehakte walnoot. Leg dit op geroosterd stokbroodje of een crostini en je hebt een heerlijk aperitief te pakken die iedereen doet verrassen.

Truffelkaas kopen

Ben je benieuwd naar de unieke smaak van truffelkaas? De truffelkaas van de firma kaas wordt vers bij jou thuis geleverd. Een echte delicatesse voor bij de borrel. We zijn benieuwd wat je er van vindt!
truffel boerenkaas Ik wil truffelkaas!

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Lees verder

de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.

Lees verder

Herfst = Kruidenkaas!

De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!

Lees verder

Cum Laude (kaas) Awards 2021

Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Feiten & fabels over kaas

Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch?  Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]

Lees verder

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder