.

uniek kaasabonnement      •      gratis thuisbezorgd      •      brievenbuspakket      •      steun de lokale boer      •      vrij opzegbaar

hoe komt kaas aan zijn gele kleur?

waar komt toch deze gele kleur vandaan?

De kleur geel is waar ons hart sneller van gaat kloppen. De kleur van heerlijke boerenkaas. Maar kaas wordt gemaakt van melk, en melk is wit. Hoe komt kaas dan aan deze kenmerkende kleur? In deze blog vertellen wij jou dat graag.

Boer jan van kaasboerderij Kuiper vertelde ons dat de gele kleur komt van het gras  dat de koeien eten. In gras zit namelijk caroteen verborgen en dat wordt opgeslagen in het melkvet. Pas als de kaas is gemaakt komt de gele kleur naar voren en wordt de kleur intenser hoe langer de kaas rijpt. Maar ook het seizoen heeft invloed op de kleur. In de zomermaanden staan de koeien in de weide en eten ze het verse gras. Maar als ze in de wintermaanden op stal staan en het gras moet aangroeien krijgen ze kuilgras te eten.  Daar zit minder caroteen in en daarom is kaas in de winter bleker! De koeien staan nu al een paar weken in de wei. Let er dus maar op want deze zomer is jouw kaas geler!

Wil je meer weten over koeien die in de wijde staan? Lees dan deze blog: Waarom staan koeien ‘s winters in de stal?

Kaas eten tijdens je zwangerschap

Kaas eten tijdens je zwangerschap

Op het moment dat je zwanger wordt, wordt je overladen met informatie over voeding. Ineens moet je supplementen innemen, moet je misschien wel voor twee eten, of juist niet, en mag je bepaald voedsel niet meer eten. Geen wonder dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. In deze blog leggen wij graag uit wat de adviezen zijn met betrekking tot kaas. Met name rauwmelkse kaas.

Lees meer
Drie verrukkelijke recepten

Drie verrukkelijke recepten

Heb je iets te veel kaas in huis gehaald en krijg je het niet op? Of je heb simpelweg geen zin in een boterham met kaas? Probeer dan een van onze 3 verrukkelijke én gemakkelijke recepten uit.

Lees meer
Wat zijn die kristallen in kaas?

Wat zijn die kristallen in kaas?

Is het je weleens opgevallen dat er soms witte puntjes in jouw oude kaas zitten? Door de zoute smaak van oude kaas denken veel mensen dat het zoutkristallen zijn, maar niets is minder waar. Wil je weten wat het wel is? Lees snel deze blog.

Lees meer
De boerderij app

De boerderij app

Niek en Willemijn van boerderij de Twee Hoeven ontvangen altijd graag mensen op hun erf. In een rondleiding op het land vertellen zij met veel plezier over het boerderijleven. Gezinnen, scholen en bedrijven zijn allemaal welkom. Vanwege covid-19 is het ontvangen van mensen op de boerderij lastiger.

Lees meer
Droogte in Nederland

Droogte in Nederland

Iedere dag zijn onze boeren druk in de weer om de koeien te verzorgen, te melken en kaas te maken. Maar naast het ‘gewone’ werk houden ze zich ook bezig met andere zaken op het land. En één van die zaken is de droogte van de afgelopen maanden.

Lees meer
Hoe maak je kaas?

Hoe maak je kaas?

Kaas wordt al eeuwenlang gemaakt. Maar weet jij hoe je dit oer-Hollandse product maakt en welke ingrediënten erin zitten? Het kaasmaken kan je onderverdelen in 6 stappen. In deze blog leggen we je graag uit hoe de boeren dit doen en wat de stappen precies zijn. Lees snel deze blog en leer hoe je kaas maakt!

Lees meer

een greep uit onze kazen

Jong belegen

van boerderij de Twee Hoeven

Oude kaas

van boerderij Witte Welle

Belegen

van boerderij Koopman

dit zeggen onze klanten!

Heerlijke echte kaas!

★★★☆☆  Nanny, Amstelveen

Uitstekende en zeer vriendelijke service. Super handig zo door de brievenbus. En die smaak: wauw!!

Wederom positief verrast

★★★★★  Jos, Nieuwegein

De 2e zending kaas ontvangen. Zo anders dan uit de supermarkt. Wat een cool concept!

Jeetje wat een smaak!

★★★★☆  Loes, IJsselstein

De oude kaas van de Witte Welle. Overheerlijk! Super lekkere kaas en je weet waar die vandaan komt. Gaaf!

© copyright 2019 - 2020 de firma kaas | alle rechten voorbehouden | privacy policy - algemene voorwaarden
kvk 71109560 | adres: johan huizingalaan 763a, 1066 vh amsterdam