Hoe bewaar je kaas?

Hoe blijft ‘ie het langst lekker? Kun je ’m invriezen? Kun je ’m buiten de ijskast houden? In deze blog lees je alles over het bewaren van kaas! De firma kaas verstuurt kaas door de brievenbus verpakt in vacuüm in een brievenbusdoosje. Dit is voor bescherming tegen bijvoorbeeld vallen en stoten, maar ook tegen bacteriën, nattigheid en viezigheid van buitenaf. Maar hoe bewaar je ‘m het best zodra de kaas door de brievenbus valt?  

Bewaar kaas niet in plastic

Plastic huishoudfolie of een plastic tupperware doosje is een echte no-go. De kaas zal dan juist sneller bederven, omdat het al de zuurstof wegneemt en de kaas als het ware verstikt. De kans op schimmel wordt hiermee groter. Kaas blijft op zijn best als deze is beschermd maar toch kan blijven ademen.  

Waarom leveren jullie de kaas dan niet in kaaspapier?

Al onze kazen worden vacuüm verpakt en daar wordt het kaaspapier los bijgeleverd. Op deze manier blijft de kaas onder verschillende temperaturen en omgevingen goed en behoudt hij zijn structuur, vorm en smaak. hoe bewaar je kaas

Waar bewaar je kaas?

Kaas bewaar je het beste in een koele omgeving. Op deze manier blijft de kaas het langst houdbaar. De beste plek is in de koelkast, gewikkeld in kaaspapier. In de koelkast heb je natuurlijk ook nog keuze zat. Leg je hem bovenin, onderin of in de deur? Als je een groentelade hebt kun je ‘m het best daarin leggen. In de lade is iets vochtiger en minder koud, ideaal voor kaas dus. Mocht je groente la vol liggen dan kun je de kaas het best op de bovenste plank leggen. Hier is de koelkast het minst koud.

Kun je kaas invriezen?

De ene week wordt er meer kaas gegeten dan de andere week. Maar wat doe je met de kaas die je over hebt? Harde kazen kunnen worden ingevroren, dus ook de boerenkazen van de firma kaas. Snijd de kaas eerst in blokjes of rasp de kaas eerst voordat je deze in een hersluitbaar vrieszakje in de vriezer plaatst. Boerenkaas kan maximaal drie maanden in de vriezer bewaard worden. Wel moet je er rekening mee houden dat de structuur en de smaak kan veranderen door het invriezen. De smaak zal minder uitgesproken zijn en de kaas kan gaan brokkelen. Wil je de kaas weer eten? Laat deze dan eerst ontdooien voordat je deze gaat verwerken. kaas schaven

 Gouden tip

Onze gouden tips:
  • Bewaar je kaasschaaf naast de kaas in de koelkast. Je kunt hem zelfs ongewassen bij de kaas bewaren. Doordat de kaas en de kaasschaaf dezelfde temperatuur hebben, plakt de kaasschaaf niet aan de kaas en trekt ook niet vacuüm. De kaas is zo altijd makkelijk te schaven. Natuurlijk moet je de kaasschaaf wel eens afwassen, maar dan leg je ‘m daarna gewoon weer terug in de ijskast.
  • Haal kaas een half uur van tevoren uit de koeling. De smaak van kaas komt namelijk het beste naar voren op kamertemperatuur.

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijker kaas van de boerderij nu ook te koop bij de firma kaas. Wat maak Stolwijker kaas zo uniek? Lees het hier!

Lees verder

Koeiendans

De lente begint, tijd voor de koeiendans! Lees onze blog en kom meer te weten over de lente, graskaas en de koeiendans.

Lees verder

Hoe bewaar je kaas?

Hoe bewaar je kaas? Hoe blijft kaas het langst lekker? Kun je kaas invriezen? En waarom verstuurt de firma kaas haar boerenkaas niet in kaaspapier? In deze blog lees je alles over het bewaren van kaas.

Lees verder

De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Kaas eten tijdens je zwangerschap

Welke kaas kun je eten als je zwanger bent? Wat is het verschil tussen fabriekskaas en boerenkaas? En wat is rauwmelkse koemelk? In deze blog leggen wij uit wat de adviezen zijn met betrekking tot boerenkaas als je zwanger bent.

Lees verder

Cum Laude Kaas

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

De lekkerste borrel combinaties met kaas

Borrel thuis maken? De firma kaas geeft jou de lekkerste borrel recepten en handige tips om jouw borrel te laten slagen. Eet ze lekker!

Lees verder

Terugblik op 2020

Twintig-twintig… wat een bijzonder jaar. Dat kan ook bijna niet anders met die twee dubbele getallen… Lees hier verder in de blog.

Lees verder