Hoe bewaar je kaas?

Hoe blijft ‘ie het langst lekker? Kun je ’m invriezen? Kun je ’m buiten de ijskast houden? In deze blog lees je alles over het bewaren van kaas! De firma kaas verstuurt kaas door de brievenbus verpakt in vacuüm in een brievenbusdoosje. Dit is voor bescherming tegen bijvoorbeeld vallen en stoten, maar ook tegen bacteriën, nattigheid en viezigheid van buitenaf. Maar hoe bewaar je ‘m het best zodra de kaas door de brievenbus valt?  

Bewaar kaas niet in plastic

Plastic huishoudfolie of een plastic tupperware doosje is een echte no-go. De kaas zal dan juist sneller bederven, omdat het al de zuurstof wegneemt en de kaas als het ware verstikt. De kans op schimmel wordt hiermee groter. Kaas blijft op zijn best als deze is beschermd maar toch kan blijven ademen.  

Waarom leveren jullie de kaas dan niet in kaaspapier?

Al onze kazen worden vacuüm verpakt en daar wordt het kaaspapier los bijgeleverd. Op deze manier blijft de kaas onder verschillende temperaturen en omgevingen goed en behoudt hij zijn structuur, vorm en smaak. hoe bewaar je kaas

Waar bewaar je kaas?

Kaas bewaar je het beste in een koele omgeving. Op deze manier blijft de kaas het langst houdbaar. De beste plek is in de koelkast, gewikkeld in kaaspapier. In de koelkast heb je natuurlijk ook nog keuze zat. Leg je hem bovenin, onderin of in de deur? Als je een groentelade hebt kun je ‘m het best daarin leggen. In de lade is iets vochtiger en minder koud, ideaal voor kaas dus. Mocht je groente la vol liggen dan kun je de kaas het best op de bovenste plank leggen. Hier is de koelkast het minst koud.

Kun je kaas invriezen?

De ene week wordt er meer kaas gegeten dan de andere week. Maar wat doe je met de kaas die je over hebt? Harde kazen kunnen worden ingevroren, dus ook de boerenkazen van de firma kaas. Snijd de kaas eerst in blokjes of rasp de kaas eerst voordat je deze in een hersluitbaar vrieszakje in de vriezer plaatst. Boerenkaas kan maximaal drie maanden in de vriezer bewaard worden. Wel moet je er rekening mee houden dat de structuur en de smaak kan veranderen door het invriezen. De smaak zal minder uitgesproken zijn en de kaas kan gaan brokkelen. Wil je de kaas weer eten? Laat deze dan eerst ontdooien voordat je deze gaat verwerken. kaas schaven

 Gouden tip

Onze gouden tips:
  • Bewaar je kaasschaaf naast de kaas in de koelkast. Je kunt hem zelfs ongewassen bij de kaas bewaren. Doordat de kaas en de kaasschaaf dezelfde temperatuur hebben, plakt de kaasschaaf niet aan de kaas en trekt ook niet vacuüm. De kaas is zo altijd makkelijk te schaven. Natuurlijk moet je de kaasschaaf wel eens afwassen, maar dan leg je ‘m daarna gewoon weer terug in de ijskast.
  • Haal kaas een half uur van tevoren uit de koeling. De smaak van kaas komt namelijk het beste naar voren op kamertemperatuur.
 

Proef de smaak van boerenkaas

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past.  

Kom alles te weten over boerenkaas

Wil jij alles te weten komen over boerenkaas? Lees dan hier onze blogs en wordt boerenkaas expert!

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Lees verder

de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.

Lees verder

Herfst = Kruidenkaas!

De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!

Lees verder

Cum Laude (kaas) Awards 2021

Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Feiten & fabels over kaas

Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch?  Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]

Lees verder

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder