.

uniek kaasabonnement      •      gratis thuisbezorgd      •      brievenbuspakket      •      steun de lokale boer      •      vrij opzegbaar

Hoe bewaar je kaas?

Zo blijft kaas het lekkerst!

Hoe bewaar je kaas? Hoe blijft kaas het langst lekker? Kun je kaas invriezen? En waarom verstuurt de firma kaas haar boerenkaas niet in kaaspapier? In deze blog lees je alles over het bewaren van kaas.

 

Of je nu kaas bij de supermarkt, bij de boer, op de markt of in de supermarkt koopt… Je wilt deze natuurlijk zo lang mogelijk vers houden. Maar hoe bewaar je kaas het beste?

Kaasverpakking

De verpakking van de kaas geeft een vertekend beeld over hoe je kaas moet bewaren. De meeste kaas wordt verkocht in plastic, maar dit is dus niet hoe je kaas zou willen bewaren. Bij kaasboeren en speciaalwinkels wordt verse kaas direct van het mes altijd verpakt in kaaspapier en dit is eigenlijk hoe het zou moeten zijn.

Invloeden van buitenaf

Een stuk kaas heeft heel wat te doorstaan. Gevaar van temperatuurverschillen liggen op de loer zoals schimmels of uitdroging. Maar hoe bescherm je jouw kaas hiertegen?

Bewaar kaas niet in plastic

Plastic huishoudfolie of een plastic Tupperware doosje is allemaal een no-go. De kaas zal dan juist sneller bederven, omdat al de zuurstof wegneemt en de kaas als het ware verstikt. De kans op schimmel wordt hiermee vergroot. Kaas blijft op zijn best als deze is beschermd maar toch kan blijven ademen. 

Bewaar kaas in kaaspapier

Kaaspapier zorgt ervoor dat de kaas niet uitdroogt, niet schimmelt, maar wel kan blijven ademen en lekker smeuïg blijft. Hoe dat kan? Kaaspapier werkt beschermend, neemt eventueel vocht op en is zuurstofdoorlatend. Daarom levert de firma kaas bij al haar leveringen kaaspapier om de kaas in te bewaren.

Waarom leveren jullie de kaas niet in kaaspapier?

Onze boerenkazen worden vacuüm verpakt en daar wordt het kaaspapier los bijgeleverd. Op deze manier blijft de kaas onder verschillende temperaturen goed en behoudt hij zijn structuur, vorm en gaat hij goed beschermd onderweg naar onze klanten.

Waar bewaar je je kaas?

Kaas kun je het beste in een koele omgeving bewaren. Op deze manier blijft de kaas het langst houdbaar. De beste plek is een kelder of een bijkeuken, maar helaas beschikt niet ieder huishouden over deze ruimtes. Daarom wordt kaas in de meeste gevallen in de koelkast bewaard, gewikkeld in kaaspapier.

Waar in de koelkast bewaar je kaas?

De moderne koelkasten beschikken tegenwoordig over lades waarvan de temperatuur te reguleren is. Belangrijk is dat de kaas niet te koud wordt bewaard, omdat de kaas dan een langere tijd nodig heeft om op temperatuur te komen als je hem gaat consumeren. En hoe kouder de kaas, hoe minder goed je de smaak van kaas kan proeven. Heb je geen speciale lades in je koelkast? Leg ‘m dan bovenin de koelkast. Hier is de koelkast het minst koud.

gouden kaasschaaf tip

Waar bewaar je je kaasschaaf?

Onze gouden tip: bewaar de kaasschaaf naast je kaas in de koelkast. Je kunt hem zelfs ongewassen bij de kaas bewaren. Doordat de kaas en de kaasschaaf dezelfde temperatuur hebben, plakt de kaasschaaf niet aan de kaas en trekt ook niet vacuüm. De kaas is zo altijd makkelijk te schaven. Natuurlijk moet je de kaasschaaf wel eens afwassen, maar dan leg je ‘m daarna gewoon weer terug in de ijskast.

Op welke temperatuur is kaas het lekkerst?

Haal kaas een half uur van te voren uit de koeling. De smaak van kaas komt namelijk het beste naar voren op kamertemperatuur.

Kun je kaas invriezen?

De ene week wordt er meer kaas gegeten dan de andere week. Maar wat doe je met de kaas die je over hebt? Harde kazen kunnen worden ingevroren, dus ook de boerenkazen van de firma kaas. Snijd de kaas eerst in blokjes of rasp de kaas eerst voordat je deze in een hersluitbaar vrieszakje in de vriezer plaatst. Boerenkaas kan maximaal drie maanden in de vriezer bewaard worden. Wel moet je er rekening mee houden dat de structuur en de smaak kan veranderen door het invriezen. De smaak zal minder uitgesproken zijn en de kaas kan gaan brokkelen. Wil je de kaas weer eten? Laat deze dan eerst ontdooien voordat je deze gaat verwerken.

hoe bewaar je kaas                 

 

Wie wil er een tosti?

Wie wil er een tosti?

Wie wil er een tosti? Wij durven te wedden als je het aan tien mensen zou vragen, er zeker negen volmondig ja zouden antwoorden. Wat maakt een tosti nu zo lekker?

Lees meer
Kaas door de brievenbus

Kaas door de brievenbus

Boerenkaas door de brievenbus – de firma kaas is een uniek concept. Kaas thuis geleverd is niet iets uniek, maar kaas ontvangen door de brievenbus is dat wel. Hoe zorgt de firma kaas ervoor dat de kaas goed aankomt bij de klant?

Lees meer
de firma kaas Wintertour

de firma kaas Wintertour

In 2020 is de firma kaas sponsor van de firma kaas Wintertour georganiseerd door de ANWB Golf. Prijswinnaars winnen hun favoriete boerenkaas en wordt met gele, de kleur van boerenkaas, golfballen gespeeld.

Lees meer

 

een greep uit onze boerenkazen

 

Boerenkaas de firma kaas

Jong belegen

van boerderij de Twee Hoeven

boerenkaas de firma kaas

Oude kaas

van boerderij Witte Welle

boerenkaas de firma kaas

Belegen

van boerderij Koopman

dit zeggen onze klanten!

Heerlijke echte kaas!

★★★☆☆  Nanny, Amstelveen

Uitstekende en zeer vriendelijke service. Super handig zo door de brievenbus. En die smaak: wauw!!

Wederom positief verrast

★★★★★  Jos, Nieuwegein

De 2e zending kaas ontvangen. Zo anders dan uit de supermarkt. Wat een cool concept!

Jeetje wat een smaak!

★★★★☆  Loes, IJsselstein

De oude kaas van de Witte Welle. Overheerlijk! Super lekkere kaas en je weet waar die vandaan komt. Gaaf!

© copyright 2019 - 2020 de firma kaas | alle rechten voorbehouden | privacy policy - algemene voorwaarden
kvk 71109560 | adres: johan huizingalaan 763a, 1066 vh amsterdam