Het HART van de kaas

Wist je dat een hele kaas rond is? Dit noemen we een kaaswiel. Wist je dat de firma kaas ondanks de platte stukken, het hele kaaswiel gebruikt? Precies - want het zou toch zonde zijn om boerenkaas te verspillen. Wist je dat de firma kaas op de achtergrond hard bezig is om een zero-waste productie te realiseren? Lees hier meer over het hart van de kaas.

Waarom het hart van de kaas?

De firma kaas is ontstaan uit een liefde voor boerenkaas. Daarom heeft de firma kaas een speciaal kaasmes ontwikkelt waar prachtige platte stukken mee worden gesneden. Deze stukken passen precies door de brievenbus en zijn daarom op maat voor ons gesneden. Naast platte stukken worden ook punten kaas gesneden en van onder dát mes komt het hart vandaan. Het mooie is dat de firma kaas op deze manier alle kaas gebruikt van het hele kaaswiel - zero-waste dus. En daarnaast is het hart het smeuïgste stuk van het hele kaaswiel. Een win-win productie dus!

Uniek en kleine oplage

Ieder kaaswiel heeft maar één hart. En daarom is er een kleine oplage beschikbaar. Zorg daarom dat je er snel bij bent en ervan kunt genieten!
hart van het kaaswiel Ik wil het HART!

Kaashart

Van het hart van de kaas zal menig kaashart sneller gaan kloppen. Het hart van de kaas heeft de vorm van een cilinder en is circa 1 kilo. Het hart van de kaas heeft aan de boven- en onderzijde een bescheiden kaaskorst.

Hoe snijd ik het hart?

Het hart van de kaas is cilindervormig en daarmee rond. Dit is perfect voor het snijden van minipuntjes voor bij de borrel of in blokjes voor kaas uit het vuistje. Daarnaast laat dit stuk zich goed schaven voor de langere plakken. hoe eet je hart van de kaas

Ik wil het hart van de kaas

Ben je nu ook zo benieuwd naar hoe het hart van de kaas proeft? Het hart is momenteel verkrijgbaar in bieslook-knoflook en truffelkaas. Binnenkort volgen er meer varianten. Het hart van de kaas wordt geleverd per pakketpost. Zo kun jij je pakket eenvoudig volgen en weet je precies wanneer deze geleverd wordt.
Ik wil het HART!

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Lees verder

de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.

Lees verder

Herfst = Kruidenkaas!

De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!

Lees verder

Cum Laude (kaas) Awards 2021

Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Feiten & fabels over kaas

Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch?  Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]

Lees verder

Abonnee? Vanaf nu 2 kazen in 1 doos!

De vernieuwde mijn account van de firma kaas is live. Beheer je abonnement zelf en ervaar het gemak van een kaasabonnement.

Lees verder

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Mijn account

De vernieuwde mijn account van de firma kaas is live. Beheer je abonnement zelf en ervaar het gemak van een kaasabonnement.

Lees verder