31/07/2022

Halve koeien, Kaas community & Kamperse kaas

Ha die Kaasliefhebber,

Halve koeien in de wei
'Goed idee!' is wat ik dacht toen ik hoorde over het plan om de stikstof uitstoot te halveren. Minder stikstof is goed voor natuurgrond én landbouwgrond. En dus gezond voor dier en mens. Maar ik voelde ook teleurstelling: het plan van Minister Christianne van der Wal mist perspectief. Of zoals één van onze boeren ons liet weten: "Ik wil best de helft van mijn koeien melken, maar hoe moet ik mijn rekeningen dan betalen?"

Honger naar perspectief
Met De Firma Kaas wil ik dat perspectief bieden. Hoe? Bijvoorbeeld door de stijgende voedselprijzen te omarmen. Het betekent namelijk dat we onze Nederlandse boeren een betere prijs kunnen betalen. En is dat niet ook iets om trots op te zijn?
 
Loeihard nodig Daarom ontwikkelt De Firma Kaas zich tot een kaasmerk dat staat voor duurzamer boeren. En daar hebben we jou als kaasfan loeihard bij nodig. Want als jij een stuk kaas bestelt, steun je een boer in jouw buurt. Zo draag je bij aan de transitie naar duurzamere boerenbedrijven. Ontzettend belangrijk. En ook nog eens hartstikke lekker :) ?‍?  Johannes

?  Eerste Kaas Community dag

In juni kwamen jullie voor het eerst naar onze Kaas Community Dag. En wat een succes was dat! We vonden het geweldig om jullie te ontmoeten op Burgerboerderij Oosterwold. We kijken vast uit naar de volgende. Geniet je nog even mee met deze video? .
.   In het najaar organiseren we weer zo’n knettergezellige dag. En wel op Schiermonnikoog! Hou de nieuwsbrief in de gaten voor updates.
> Is jouw tante, collega of buurman ook zo’n kaasfan? Stuur deze nieuwsbrief gezellig door :)

?  De Boer op: De Familie Bruins van ERF-1 in Kampen

. Gezonde bodem, gezonde koeien
ERF-1 is een bijzondere boerderij in Kampen. Het staat op een erf dat al sinds 1432 in gebruik is. Irene is diëtist én kaasmaker bij ERF-1. Ze gelooft dat we goed voor de bodem moeten zorgen. Want een gezonde bodem betekent gezonde koeien, een gezond product en een gezondere levensstijl. In deze video zie je hoe ze dat doet.
.
Romige oude kaas Specialiteit van het moment is dan ook De Kampereilander van ERF-1: een romige, biologische oude kaas. Te vinden in de ERF-1 boerderijwinkel. Maar natuurlijk ook gewoon in je brievenbus. .

Kruidenkaas van Rozemarijn en Simone

Terug van weggeweest en precies op tijd voor een zomerse lunch, picknick of borrel. De kruidenkaas van de Sterreschans zussen, met komijn, pepermix of Italiaanse kruiden. Tijdelijk in ons assortiment, dus wees er snel bij!.
?  Say Cheese Hoe eet jij je kaas deze zomer het liefst? Deel je zomerfoto met ons via mail, of tag ons op Facebook of Instagram.
?️  Vakantie? Abonnement op pauze! Ga je op vakantie en moet je onze kaas helaas even missen? Zet dan je abonnement op pauze. Mail naar [email protected] in welke periode je geen kaas wil ontvangen. ? Vragen, tips of goede ideeën? Mail ons! Op [email protected] Of stuur een berichtje via social media.
Groetjes,
Ivo & Afra van De Firma Kaas

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Lees verder

de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.

Lees verder

Herfst = Kruidenkaas!

De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!

Lees verder

Cum Laude (kaas) Awards 2021

Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Feiten & fabels over kaas

Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch?  Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]

Lees verder

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder