De gouden tip voor de kaasschaaf

Hoe bewaar je de kaasschaaf? De meeste mensen zullen denken: in de besteklade. Maar ken jij de gouden tip voor de kaasschaaf? Lees hier verder over hoe jij vanaf nu jouw kaas het beste bewaren en schaven. gouden kaasschaaf tip  

Kaas bewaren

Het beste kun je kaas in een kaaspapier bewaren in bijvoorbeeld de groentela van de ijskast. Dat zorgt ervoor dat de kaas het langst houdbaar blijft en dat de smaak niet verloren gaat. Ook de kelder is een perfecte plek om de kaas te bewaren. Hier ligt de kaas namelijk op 15 graden Celsius, de ideale bewaartemperatuur.  

Kaasschaaf tip

Wist je dat de kaasschaaf ook een speciale bewaar manier kent? Vast niet. Nou, wij van de firma kaas delen graag het geheim met jou! Als je de kaasschaaf ongewassen bij de kaas bewaart kan je de kaas makkelijker snijden. Dat komt doordat de kaasschaaf niet aan de kaas plakt of zelfs vacuüm trekt. Het vergemakkelijkt het schaven. Je moet de schaaf natuurlijk wel eens afwassen, maar dan leg je ‘m daarna gewoon weer in de ijskast. Onze kaas is trouwens het allerlekkerst als deze buiten de ijskast een half uur op kamertemperatuur is gekomen. Ook dat vergemakkelijkt het snijden. Probeer het eens!  

Proef de smaak van boerenkaas

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past.  

Kom alles te weten over boerenkaas

Wil jij alles te weten komen over boerenkaas? Lees dan hier onze blogs en wordt boerenkaas expert!

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder

Weidevogels en onze boeren

De weidevogels en de boeren in Nederland hebben vaak een ding met elkaar gemeen: ze huizen allebei in de omgeving van de weides. 

Lees verder

Eén (boeren)zwaluw maakt nog geen zomer

Wat is weidevogelbeheer en hoe gaat het met onze weidevogels? Lees onze blog en kijk welke boeren zich inzetten voor de weidevogels!

Lees verder

De koeien gaan naar buiten!

De koeien gaan naar buiten. Dit is een dag waar iedere boer ieder voorjaar weer naar uit kijkt. De koeien trouwens ook. Lees hier alles over dit bijzondere moment!

Lees verder

Wat is graskaas?

Graskaas - Wat is graskaas precies? Iedereen lijkt het er over te hebben in het voorjaar, want graskaas is er ook alleen in het voorjaar. Hieronder wordt uitgelegd wat graskaas is.

Lees verder

Kaasbrood in plaats van Paasbrood?

Zelf Kaasbrood maken? Wat een goed idee! Omdat Pasen twee dagen duurt hebben wij een recept voor jou dat je de hele Pasen kan eten! Zoals bij het ontbijt, brunch, lunch, hartig tussendoortje of lekker als broodje bij de soep. Lees gauw verder!

Lees verder

Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijker kaas van de boerderij nu ook te koop bij de firma kaas. Wat maak Stolwijker kaas zo uniek? Lees het hier!

Lees verder

Koeiendans

De lente begint, tijd voor de koeiendans! Lees onze blog en kom meer te weten over de lente, graskaas en de koeiendans.

Lees verder