De gouden tip voor de kaasschaaf

Hoe bewaar je de kaasschaaf? De meeste mensen zullen denken: in de besteklade. Maar ken jij de gouden tip voor de kaasschaaf? Lees hier verder over hoe jij vanaf nu jouw kaas het beste bewaren en schaven. gouden kaasschaaf tip  

Kaas bewaren

Het beste kun je kaas in een kaaspapier bewaren in bijvoorbeeld de groentela van de ijskast. Dat zorgt ervoor dat de kaas het langst houdbaar blijft en dat de smaak niet verloren gaat. Ook de kelder is een perfecte plek om de kaas te bewaren. Hier ligt de kaas namelijk op 15 graden Celsius, de ideale bewaartemperatuur.  

Kaasschaaf tip

Wist je dat de kaasschaaf ook een speciale bewaar manier kent? Vast niet. Nou, wij van de firma kaas delen graag het geheim met jou! Als je de kaasschaaf ongewassen bij de kaas bewaart kan je de kaas makkelijker snijden. Dat komt doordat de kaasschaaf niet aan de kaas plakt of zelfs vacuüm trekt. Het vergemakkelijkt het schaven. Je moet de schaaf natuurlijk wel eens afwassen, maar dan leg je ‘m daarna gewoon weer in de ijskast. Onze kaas is trouwens het allerlekkerst als deze buiten de ijskast een half uur op kamertemperatuur is gekomen. Ook dat vergemakkelijkt het snijden. Probeer het eens!  

Proef de smaak van boerenkaas

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past.  

Kom alles te weten over boerenkaas

Wil jij alles te weten komen over boerenkaas? Lees dan hier onze blogs en wordt boerenkaas expert!

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Lees verder

de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.

Lees verder

Herfst = Kruidenkaas!

De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!

Lees verder

Cum Laude (kaas) Awards 2021

Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Feiten & fabels over kaas

Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch?  Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]

Lees verder

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder