Verduurzaming bij de firma kaas: Wasteless versnijden

Je kent de firma kaas van de handige platte stukken kaas die door de brievenbus worden bezorgd. Ideaal voor als je niet thuis bent op het moment van bezorging. Je wordt volledig ontzorgd en je hebt altijd kaas in de ijskast.

Daarnaast zijn we altijd bezig om ons assortiment uit te breiden, vooral door goed naar onze trouwe klanten te luisteren. Recentelijk hebben we daarom schuine stukken boerenkaas aan ons assortiment toegevoegd, bezorgd via de pakketpost.

Schuine stukken boerenkaas

Om de schuine stukken te kunnen aanbieden hebben wij een speciaal kaasmes laten maken. Heb je voorkeur voor schuine stukken, dan kun je vanaf nu dus ook kiezen voor een schuin stuk boerenkaas, in je favoriete rijping en van je favoriete kaasboer. Deze stukken zijn helemaal ideaal als je wat meer kaas in huis wilt, bijvoorbeeld voor de feestdagen. Bij bestelling van twee stukken of meer ben je namelijk al goedkoper uit!
Groot bijkomend voordeel van de schuine stukken is dat de firma kaas daarmee verduurzaamt, omdat er geen restproduct overblijft bij het snijden. De kaas wordt, zoals dat heet, “wasteless” versneden.

schuine stukken boerenkaas

Het Hart van de Kaas

Bij het versnijden van de de schuine stukken, blijft in het midden het “Hart van de Kaas” over. Het Hart van de Kaas is het smeuïgste stuk van het hele kaaswiel en smelt op je tong. Dit stuk boerenkaas van bijna 1 kilo heeft een unieke vorm, waarmee je alle kanten op kunt. Snijd de kaas in blokjes voor bij de borrel, maak er pizzapuntjes van of zet de goed schaafbare kaas als “eyecatcher” op tafel. Perfect voor de feestdagen!

hart van de boerenkaas

Nieuwe kaas-proeverijen

Ook de boerenkazen in onze kaasproeverijen zijn vanaf nu afkomstig vanuit dit “wasteless” snijproces. In elke proeverij vind je vier punten kaas, samen circa 1 kilo boerenkaas, in verschillende samenstellingen. Nu we weer meer avonden thuis zullen doorbrengen is een kaasproeverij een leuke activiteit. Combineer met verschillende wijnen, beschrijf de verschillende smaken en je voorkeuren en maak notities op het proefkaartje. Een heerlijke avond gegarandeerd! Handige bijkomstigheid, de proeverijen passen gewoon door de brievenbus.

kaas proeverij

Nog meer duurzaamheid

Ook hebben we gekeken naar ons verpakkingsmateriaal en daarin een aantal duurzamere keuzes gemaakt. Want wist je dat ons kaaspapier geen plastic bevat? En wist je dat ons doosje van gerecycled karton is geproduceerd? Het doosje dicht geplakt wordt met kartontape? Maar wat doen we dan met de reststukken van onze oude snijmethode? Ook daar hebben we een oplossing voor, zodat er niets verspild wordt. Met onze nieuwe partner Too Good To Go zorgen we dat ieder stukje kaas netjes op een bord belandt.

Boerenkaas bestellen

Ook nieuwsgierig geworden naar ons uitgebreide(re) kaasassortiment? Breng een bezoek aan onze online kaaswinkel en laat je verleiden door de lekkerste kaas - want boerenkaas is gewoon lekkerder.

Schuine stukken boerenkaasHart van de boerenkaasKaas proeverijen

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Kaasvlinders met truffelkaas

Dit najaar hebben wij, de firma kaas, twee seizoenstoppers: boeren bieslook/knoflook-kaas en truffelkaas. Naast dat wij veel enthousiaste reactie hebben ontvangen van onze klanten kwamen er ook reacties binnen met de vraag: kun je ook koken met de truffelkaas? Dat vertellen we je in deze blog. Kaasvlinders met truffelkaas, de ingrediënten De firma kaas heeft nu een heerlijk recept voor […]

Lees verder

Echte Hollandse truffelkaas, een heuse specialiteit!

Truffel is populairder dan ooit. De lekkerste boeren truffelkaas koop je natuurlijk bij de firma kaas. Lees meer over het zwarte goud in dit blog!

Lees verder

Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Lees verder

de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.

Lees verder

Herfst = Kruidenkaas!

De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!

Lees verder

Cum Laude (kaas) Awards 2021

Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Feiten & fabels over kaas

Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch?  Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]

Lees verder

Abonnee? Vanaf nu 2 kazen in 1 doos!

De vernieuwde mijn account van de firma kaas is live. Beheer je abonnement zelf en ervaar het gemak van een kaasabonnement.

Lees verder