.

uniek kaasabonnement      •      gratis thuisbezorgd      •      brievenbuspakket      •      steun de lokale boer      •      vrij opzegbaar

droogte in Nederland

extreme droogte slaat toe

 

Iedere dag zijn onze boeren druk in de weer om de koeien te verzorgen, te melken en kaas te maken. Maar naast het ‘gewone’ werk houden ze zich ook bezig met andere zaken op het land. En één van die zaken is de droogte van de afgelopen maanden. 

Vanaf half maart 2020 is er amper regen gevallen. Dat klinkt ideaal want iedereen geniet van het lekkere weer maar toch brengt het de boeren kopzorgen. We spraken Wijnand van kaasboerderij de Witte Welle. Hij vertelde dat zijn boerderij is gevestigd op een klei grond. “De grond is nu zo droog dat je je fiets in de scheuren kunt parkeren”.

De droogte zorgt ervoor dat oogsten mislukken en dat het gras op de weilanden minder snel groeit. En laat dat precies het voer van de koeien zijn. Mocht het deze zomer niet meer echt gaan regenen kan het zijn dat de koeien eerder naar de stal moeten. Het gras is van de weilanden gegeten en er is niet meer genoeg. Gelukkig kunnen ze nu gewoon water sproeien uit omliggende wateren. Maar om de droogte echt aan te pakken moet er al gauw 50 mm water vallen.

Laten we voor de boeren hopen dat het snel gaat regenen!

 

Kaas eten tijdens je zwangerschap

Kaas eten tijdens je zwangerschap

Op het moment dat je zwanger wordt, wordt je overladen met informatie over voeding. Ineens moet je supplementen innemen, moet je misschien wel voor twee eten, of juist niet, en mag je bepaald voedsel niet meer eten. Geen wonder dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. In deze blog leggen wij graag uit wat de adviezen zijn met betrekking tot kaas. Met name rauwmelkse kaas.

Lees meer
Drie verrukkelijke recepten

Drie verrukkelijke recepten

Heb je iets te veel kaas in huis gehaald en krijg je het niet op? Of je heb simpelweg geen zin in een boterham met kaas? Probeer dan een van onze 3 verrukkelijke én gemakkelijke recepten uit.

Lees meer
Wat zijn die kristallen in kaas?

Wat zijn die kristallen in kaas?

Is het je weleens opgevallen dat er soms witte puntjes in jouw oude kaas zitten? Door de zoute smaak van oude kaas denken veel mensen dat het zoutkristallen zijn, maar niets is minder waar. Wil je weten wat het wel is? Lees snel deze blog.

Lees meer
De boerderij app

De boerderij app

Niek en Willemijn van boerderij de Twee Hoeven ontvangen altijd graag mensen op hun erf. In een rondleiding op het land vertellen zij met veel plezier over het boerderijleven. Gezinnen, scholen en bedrijven zijn allemaal welkom. Vanwege covid-19 is het ontvangen van mensen op de boerderij lastiger.

Lees meer
Hoe maak je kaas?

Hoe maak je kaas?

Kaas wordt al eeuwenlang gemaakt. Maar weet jij hoe je dit oer-Hollandse product maakt en welke ingrediënten erin zitten? Het kaasmaken kan je onderverdelen in 6 stappen. In deze blog leggen we je graag uit hoe de boeren dit doen en wat de stappen precies zijn. Lees snel deze blog en leer hoe je kaas maakt!

Lees meer

een greep uit onze kazen

Jong belegen

van boerderij de Twee Hoeven

Oude kaas

van boerderij Witte Welle

Belegen

van boerderij Koopman

dit zeggen onze klanten!

Heerlijke echte kaas!

★★★☆☆  Nanny, Amstelveen

Uitstekende en zeer vriendelijke service. Super handig zo door de brievenbus. En die smaak: wauw!!

Wederom positief verrast

★★★★★  Jos, Nieuwegein

De 2e zending kaas ontvangen. Zo anders dan uit de supermarkt. Wat een cool concept!

Jeetje wat een smaak!

★★★★☆  Loes, IJsselstein

De oude kaas van de Witte Welle. Overheerlijk! Super lekkere kaas en je weet waar die vandaan komt. Gaaf!

© copyright 2019 - 2020 de firma kaas | alle rechten voorbehouden | privacy policy - algemene voorwaarden
kvk 71109560 | adres: johan huizingalaan 763a, 1066 vh amsterdam