.

uniek kaasabonnement      •      gratis thuisbezorgd      •      brievenbuspakket      •      steun de lokale boer      •      vrij opzegbaar

3 verrukkelijke recepten

3 lekkere recepten die je gemakkelijk kunt maken

Heb je iets te veel kaas in huis gehaald en krijg je het niet op? Of je heb simpelweg geen zin in een boterham met kaas? Probeer dan een van onze 3 verrukkelijke én gemakkelijke recepten uit.

kaasstengels

Kaas op een stengel

De ideale borrelsnack is de kaasstengel. Niks is zo heerlijk om na een dag noeste arbeid neer te ploffen op de bank, in de tuin of in het park met een glaasje. Daar hoort natuurlijk kaas bij. Wij vinden kaasstengels, zelfgemaakt welteverstaan, een lekkere snack voor bij de borrel. Die maak je heel gemakkelijk met jouw boerenkaas

Ingrediënten:

  • 100 gram boerenkaas
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 ei
  • Peper en zout

Aan de slag:

  • Verwarm de over voor op 225 graden
  • Rol het bladerdeeg uit en snijd in lange smalle repen
  • Kluts het ei en smeer de repen in
  • Leg twee stroken op elkaar en rol het in spiraal
  • Rasp de kaas en strooi de kaas over de stengels
  • Maak het af met een snufje zout en peper
  • 20 minuutjes in de over en klaar!

Tip: met kaasstengels kan je eindeloos variëren. Besprenkel het eens met maanzaad of smeer in met pesto voor een andere bite.

Kaassouffle

Niek en Willemijn van de Twee Hoeven hebben een leuke top om jezelf (en de kinderen) te vermaken. “Maak eens heerlijke kaassoufflés. Makkelijk, snel maar vooral lekker.”

Ingrediënten:

  • 10 plakjes bladerdeeg 
  • 250 gram kaas naar keuze
  • 50 gram panneermeel
  • 2 eieren
  • Frituurpan

Aan de slag:

  • Verdeel de kaas in 10 porties en leg in het midden van ieder plakje bladerdeeg
  • Vouw het bladerdeeg dicht en duw de randjes aan met een vork
  • Smeer de soufflé in met het ei en leg daarna in het panneermeel
  • De kaassoufflé is nu klaar om gefrituurd te worden
  • Frituur ze ongeveer 3 minuten tot ze goudbruin zijn
  • Smullen maar!

kaasfondue

Kaasfondue

Kaasfondue is misschien wel dé winterse klassieker als het om kaas gaat. Dit heerlijke gerecht komt oorspronkelijk uit Zwitserland. Gelukkig hoef je niet helemaal naar Zwitserland om dit kaasheerlijke gerecht te eten. Wij hebben er een leuke variant op bedacht: de Hollandse boerenkaas fondue!

Ingrediënten:

  • 400 gram jong belegen kaas
  • 400 gram oude kaas
  • 350 ml witte wijn
  • 1 glas kirsch
  • 100 ml room
  • 50 ml melk
  • 1 el maïzena
  • 1 teentje knoflook
  • Snufje zout en peper

Aan de slag:

  • Rasp de twee kazen
  • Wrijf een fonduepan in met een teentje knoflook
  • Schenk de wijn in de pan en verwarm het
  • Voeg al roerend de kaas (op kamertemperatuur!) beetje bij beetje toe en laat het smelten
  • Voeg de maïzena en kirsch toe en breng de fondue al roerend aan de kook.
  • Als laatste kan je naar smaak wat zout en peper toevoegen.

Geniet van deze heerlijke variant op de Zwitserse kaasfondue.

Kaas eten tijdens je zwangerschap

Kaas eten tijdens je zwangerschap

Op het moment dat je zwanger wordt, wordt je overladen met informatie over voeding. Ineens moet je supplementen innemen, moet je misschien wel voor twee eten, of juist niet, en mag je bepaald voedsel niet meer eten. Geen wonder dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. In deze blog leggen wij graag uit wat de adviezen zijn met betrekking tot kaas. Met name rauwmelkse kaas.

Lees meer
Wat zijn die kristallen in kaas?

Wat zijn die kristallen in kaas?

Is het je weleens opgevallen dat er soms witte puntjes in jouw oude kaas zitten? Door de zoute smaak van oude kaas denken veel mensen dat het zoutkristallen zijn, maar niets is minder waar. Wil je weten wat het wel is? Lees snel deze blog.

Lees meer
De boerderij app

De boerderij app

Niek en Willemijn van boerderij de Twee Hoeven ontvangen altijd graag mensen op hun erf. In een rondleiding op het land vertellen zij met veel plezier over het boerderijleven. Gezinnen, scholen en bedrijven zijn allemaal welkom. Vanwege covid-19 is het ontvangen van mensen op de boerderij lastiger.

Lees meer
Droogte in Nederland

Droogte in Nederland

Iedere dag zijn onze boeren druk in de weer om de koeien te verzorgen, te melken en kaas te maken. Maar naast het ‘gewone’ werk houden ze zich ook bezig met andere zaken op het land. En één van die zaken is de droogte van de afgelopen maanden.

Lees meer
Hoe maak je kaas?

Hoe maak je kaas?

Kaas wordt al eeuwenlang gemaakt. Maar weet jij hoe je dit oer-Hollandse product maakt en welke ingrediënten erin zitten? Het kaasmaken kan je onderverdelen in 6 stappen. In deze blog leggen we je graag uit hoe de boeren dit doen en wat de stappen precies zijn. Lees snel deze blog en leer hoe je kaas maakt!

Lees meer

een greep uit onze kazen

Jong belegen

van boerderij de Twee Hoeven

Oude kaas

van boerderij Witte Welle

Belegen

van boerderij Koopman

dit zeggen onze klanten!

Heerlijke echte kaas!

★★★☆☆  Nanny, Amstelveen

Uitstekende en zeer vriendelijke service. Super handig zo door de brievenbus. En die smaak: wauw!!

Wederom positief verrast

★★★★★  Jos, Nieuwegein

De 2e zending kaas ontvangen. Zo anders dan uit de supermarkt. Wat een cool concept!

Jeetje wat een smaak!

★★★★☆  Loes, IJsselstein

De oude kaas van de Witte Welle. Overheerlijk! Super lekkere kaas en je weet waar die vandaan komt. Gaaf!

© copyright 2019 - 2020 de firma kaas | alle rechten voorbehouden | privacy policy - algemene voorwaarden
kvk 71109560 | adres: johan huizingalaan 763a, 1066 vh amsterdam