Zelf crostini’s maken met boerenkaas, dat is pas lekker!

Zelf crostini's maken met boerenkaas, dat is pas lekker! Crostini? Het betekent in het Italiaans ‘dun toastje’. Ondanks dat het geen Hollands gerecht is, gaat Nederlandse boerenkaas waanzinnig goed samen met de Italiaanse keuken. In deze blog wordt het recept voor het maken van crostini's met boerenkaas beschreven.  

Recept voor crostini's met boerenkaas

Je het nodig voor de crostini’s:
  • schuin gesneden plakjes wit stokbrood
  • scheutje olijfolie
  • 3 halve perziken uit blik
  • 1-2 verse vijgen
  • stevige plakken (oude) boerenkaas
  • een handje rucola
  • balsamico
  • (verse) tijm
 

Recept met kaas

Om een heerlijke crostini te maken begin je met het schuin snijden van het stokbrood. Besprenkel de plakken met olijfolie. Bak de plakjes stokbrood goudbruin in de oven op 180 graden. Snijd ondertussen de perziken in partjes en gril deze op de grill of in de koekenpan even kort aan beide kanten. Pak de vijgen en snij deze in partjes. Snijd de boerenkaas in stevige plakken. Als de broodjes goudbruin zijn gekleurd, kun je beginnen met beleggen. Start met een plukje rucola, een of twee plakjes kaas, vervolgens de gegrilde perzik of de vijg. Maak de crostini’s af met wat balsamico en (verse) tijm… En voilà! Een heerlijk boerenkaas crostini kan worden uitgeserveerd!  

Kaasmogelijkheden

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden met onze favoriete boerenkaas. Weet jij nog een heerlijk recept met boerenkaas? Laat het ons weten! Gebruik de #defirmakaas of mail het ons! Kijk voor andere recepten met kaas ook eens naar de boerenkaas quiches of de boerenkaas schnitzel. Crostini  

Kaasmogelijkheden

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden met onze favoriete boerenkaas. Heb jij ook een heerlijk recept met boerenkaas? Of weet jij een super lekkere kaascombinatie? Laat het ons weten! Gebruik de #defirmakaas of mail het ons!

Proef de smaak van boerenkaas

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past.

Alle onze kaascombinaties vind je hier

Wil jij nieuwe kaascombinaties te weten komen? Lees dan hier onze blogs en maak de lekkerste kaascombinaties!

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Oktober is Boerenkaasmaand!

Ieder jaar wordt boerenkaas in oktober extra onder de aandacht gebracht. Daarom heet de maand oktober: Boerenkaasmaand!

Lees verder

de firma kaas geïnterviewd door The Daily Milk!

Kaasbaas Wouter Swolfs vertelt aan zuivelplatform The Daily Milk over de missie, behaalde doelen en natuurlijk de bijzondere levermethode van de firma kaas.

Lees verder

Herfst = Kruidenkaas!

De herfst komt er bijna weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe kruidenkaas. De firma kaas introduceert twee compleet nieuwe kruidenkazen, namelijk truffelkaas en bieslook knoflook kaas!

Lees verder

Cum Laude (kaas) Awards 2021

Een groot aantal van onze kaasboeren zijn genomineerd voor een Cum Laude (kaas) Award 2021 met verschillende rijpingen. Benieuwd hoe ze smaken? Lees deze blog!

Lees verder

Hoe maak je de perfecte kaasplank compleet?

Welke wijn drink jij bij een kaasplank. Een bierliefhebber? Lees welke bieren! Kortom een complete foodpairing met onze kazen.

Lees verder

Feiten & fabels over kaas

Kaas blijft een verrukkelijk onderwerp om over te praten, het liefst met een kaasplank voor je neus. Maar wat betekent nu eigenlijk de aanduiding 20+, 30+ en 48+? Bevat een tosti nu eigenlijk meer calorieën dan een boterham met kaas? En is kaas eigenlijk wel vegetarisch?  Over kaas bestaan veel weetjes, maar welke zijn feiten en welke zijn fabels? Wij […]

Lees verder

EK borrelpakket

Bestel hier je EK borrelpakket en juich oranje naar de finale! Speciaal voor het EK levert de firma kaas bij elke borrelbox een gratis EKaasplank!

Lees verder

Borrelplank maken doe je zelf

Een borrelplanken maken doe je zelf. Borrelgemak voor thuis - lekker. Hoe? Klik. Kies. Bestel. En het wordt ook nog thuis geleverd!

Lees verder

Puur lokaal goud: boerenkaas

In de Analyse van het Algemeen Dagblad over onze boeren en ‘Puur lokaal goud’: boerenkaas. Lees het artikel hier!

Lees verder