Zelf crostini’s maken met boerenkaas, dat is pas lekker!

Zelf crostini's maken met boerenkaas, dat is pas lekker! Crostini? Het betekent in het Italiaans ‘dun toastje’. Ondanks dat het geen Hollands gerecht is, gaat Nederlandse boerenkaas waanzinnig goed samen met de Italiaanse keuken. In deze blog wordt het recept voor het maken van crostini's met boerenkaas beschreven.  

Recept voor crostini's met boerenkaas

Je het nodig voor de crostini’s:
  • schuin gesneden plakjes wit stokbrood
  • scheutje olijfolie
  • 3 halve perziken uit blik
  • 1-2 verse vijgen
  • stevige plakken (oude) boerenkaas
  • een handje rucola
  • balsamico
  • (verse) tijm
 

Recept met kaas

Om een heerlijke crostini te maken begin je met het schuin snijden van het stokbrood. Besprenkel de plakken met olijfolie. Bak de plakjes stokbrood goudbruin in de oven op 180 graden. Snijd ondertussen de perziken in partjes en gril deze op de grill of in de koekenpan even kort aan beide kanten. Pak de vijgen en snij deze in partjes. Snijd de boerenkaas in stevige plakken. Als de broodjes goudbruin zijn gekleurd, kun je beginnen met beleggen. Start met een plukje rucola, een of twee plakjes kaas, vervolgens de gegrilde perzik of de vijg. Maak de crostini’s af met wat balsamico en (verse) tijm… En voilà! Een heerlijk boerenkaas crostini kan worden uitgeserveerd!  

Kaasmogelijkheden

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden met onze favoriete boerenkaas. Weet jij nog een heerlijk recept met boerenkaas? Laat het ons weten! Gebruik de #defirmakaas of mail het ons! Kijk voor andere recepten met kaas ook eens naar de boerenkaas quiches of de boerenkaas schnitzel. Crostini  

Proef de smaak van boerenkaas

Benieuwd naar de smaak van boerenkaas? Bestel dan zelf boerenkaas en ontvang deze thuis geleverd via de post of de pakketdienst. Ga naar onze boerenkazen pagina en kies de boerenkaas die bij jou past. Wil jij meer weten over boerenkaas? Leer alles over boerenkaas en lees hier verder.

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijker kaas van de boerderij nu ook te koop bij de firma kaas. Wat maak Stolwijker kaas zo uniek? Lees het hier!

Lees verder

Koeiendans

De lente begint, tijd voor de koeiendans! Lees onze blog en kom meer te weten over de lente, graskaas en de koeiendans.

Lees verder

Hoe bewaar je kaas?

Hoe bewaar je kaas? Hoe blijft kaas het langst lekker? Kun je kaas invriezen? En waarom verstuurt de firma kaas haar boerenkaas niet in kaaspapier? In deze blog lees je alles over het bewaren van kaas.

Lees verder

De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Kaas eten tijdens je zwangerschap

Welke kaas kun je eten als je zwanger bent? Wat is het verschil tussen fabriekskaas en boerenkaas? En wat is rauwmelkse koemelk? In deze blog leggen wij uit wat de adviezen zijn met betrekking tot boerenkaas als je zwanger bent.

Lees verder

Cum Laude Kaas

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

De lekkerste borrel combinaties met kaas

Borrel thuis maken? De firma kaas geeft jou de lekkerste borrel recepten en handige tips om jouw borrel te laten slagen. Eet ze lekker!

Lees verder

Terugblik op 2020

Twintig-twintig… wat een bijzonder jaar. Dat kan ook bijna niet anders met die twee dubbele getallen… Lees hier verder in de blog.

Lees verder