Broodje hamburger lekker met boerenkaas!

Heb jij de barbecue al onder het stof vandaan gehaald? Of staat jouw barbecue het hele jaar door? Agh, wat maakt het uit. Een broodje hamburger kan ook zonder barbecue. Maar wel met boerenkaas! broodje-hamburger-boerenkaas

Broodje hamburger met boerenkaas

Je hebt nodig voor 4 personen:
 • 4 hamburgers (je kan ze natuurlijk ook zelf draaien van rundergehakt, of kiezen voor een dagje zonder vlees met een vegaburger) –
 • 4 brioche of hamburgerbroodjes
 • 2 rode uien
 • 8 plakjes augurk
 • 2 tomaten
 • 4 plakken (belegen) boerenkaas
 • 1 el mayonaise
 • wat blaadjes sla
 • 1 el ketchup
 • 1 tl mosterd
 • 25 gr boter

Zo maak je het lekkerste broodje hamburger

Begin met het opensnijden van de boordjes. Grill de binnenkant kort in een grill- of koekenpan. Bak de uienringen glazig in wat boter. Bak de hamburgers in dezelfde pan zonder extra boter toe te voegen. Draai de hamburgers na 1 minuut om en leg de plakken kaas erop. Zet het vuur uit. De kaas zal verder smelten door de warmte van de pan. Besmeer ondertussen de broodjes met wat mayonaise, ketchup en een beetje mosterd. Beleg de onderkant met sla en de hamburger met kaas. Maak het broodje af met een plak tomaat, wat augurk en de eerder gebakken uienringen.   En voilà! De broodjes hamburger met boerenkaas zijn klaar om uitgeserveerd te worden! Eet smakelijk!

Kaasmogelijkheden

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden met onze favoriete boerenkaas. Heb jij ook een heerlijk recept met boerenkaas? Of weet jij een super lekkere kaascombinatie? Laat het ons weten! Gebruik de #defirmakaas of mail het ons! Kijk voor andere recepten met kaas ook eens naar de boerenkaas quiches. Ben je gek op boerenkaas en wil je hier meer over weten? Ga dan naar onze blog over boerenkaas. En wordt kaasexpert!    

Alles over boerenkaas

Wij noemen onszelf kaasfanaten. We houden van echt lekkere boerenkaas, direct van de boer. Iedere week halen we de kaas op bij onze eigen boeren en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek. En dat proef je!

Stolwijker kaas kopen kan nu ook online

Stolwijker kaas van de boerderij nu ook te koop bij de firma kaas. Wat maak Stolwijker kaas zo uniek? Lees het hier!

Lees verder

Koeiendans

De lente begint, tijd voor de koeiendans! Lees onze blog en kom meer te weten over de lente, graskaas en de koeiendans.

Lees verder

Hoe bewaar je kaas?

Hoe bewaar je kaas? Hoe blijft kaas het langst lekker? Kun je kaas invriezen? En waarom verstuurt de firma kaas haar boerenkaas niet in kaaspapier? In deze blog lees je alles over het bewaren van kaas.

Lees verder

De firma kaas: boerenkaas door de brievenbus

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Kaas eten tijdens je zwangerschap

Welke kaas kun je eten als je zwanger bent? Wat is het verschil tussen fabriekskaas en boerenkaas? En wat is rauwmelkse koemelk? In deze blog leggen wij uit wat de adviezen zijn met betrekking tot boerenkaas als je zwanger bent.

Lees verder

Cum Laude Kaas

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij

Boerenkaas vs Kaas van de Boerderij. Wat is nu eigenlijk het verschil? Zwangere kunnen wel Kaas van de Boerderij eten. Lees hier waarom!

Lees verder

De lekkerste borrel combinaties met kaas

Borrel thuis maken? De firma kaas geeft jou de lekkerste borrel recepten en handige tips om jouw borrel te laten slagen. Eet ze lekker!

Lees verder

Terugblik op 2020

Twintig-twintig… wat een bijzonder jaar. Dat kan ook bijna niet anders met die twee dubbele getallen… Lees hier verder in de blog.

Lees verder